Bila Alisha memuji


Semalam saya masak GULAI KARI AYAM PENCEN.. tau tak, Alisha siap makan sampai 4 ketul ayam... seketul bahagian peha, sayap, pangkal leher & isi... Terkejut saya tengok dia makan.. 2 ketoi makan dengan nasi, 2 ketoi lagi dia ratah lepas habis nasi.. 

Time alisha ratah peha ayam tu, saya g duk sebelah Alisha, saya tanya dia.. "Sedap ke kakak?"... Lepas tu Alisha terus cakap "Sedap, Ibu masak sedap"... Tu diaaaa dan2 time tu saya rasa terharu sangat2... hihii.. Selalu Alisha hanya akan cakap sedap je.. tapi semalam siap cakap ibu dia ni masak sedap.. (^_^) Alahaiii tak sia2, saya masak untuk Alisha bermula dari solid food sampai sekarang.. Kesimpulannya, rajinlah masak untuk anak2.. supaya bila anak besar nanti, walau ke mana anak kita merantau, tapi tetap jugak teringat2 masakan kita... *tiba2... kikikikiii

{ 22 comments.. read them below or add one }

Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin May 29, 2013
bertuahla akak dapat pujian cmtu.hehe :)
Dylla Abas Dylla Abas May 29, 2013
masakan ibu mmg yg terbaekkk!
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra May 29, 2013
betul tu akak, bila org puji kita masak sedap asa hilang semua penat... masakan ibu tiada tandingan..;-)
syawalsimpsons syawalsimpsons May 29, 2013
alisha mmg budak bijak tau...pandai memuji
QasehnyaRania QasehnyaRania May 29, 2013
gulai ayam pencen.. cicah roti jala..cik abe suka :)

syoknya bila anak puji kan..teringin nak rasa saat2 tu..dengan umo yg masih muda dah pandai puji masakan ibu.. terharu.. huhu

QasehnyaRania QasehnyaRania May 29, 2013
gulai ayam pencen.. cicah roti jala..cik abe suka :)

syoknya bila anak puji kan..teringin nak rasa saat2 tu..dengan umo yg masih muda dah pandai puji masakan ibu.. terharu.. huhu

izan mama mia izan mama mia May 29, 2013
sedap///...wah esok ibu masak lagi sedap..ehe
My Firdz My Firdz May 29, 2013
Hehe.. Mmg best kak ank puji.. Tgk ank mkn pun dh terharu apatah lagi dpt pujian kn.. Lagi smngt nk memsk ea dak.. Hehe
Ann Ishak Ann Ishak May 29, 2013
memang betul pun, air tangan ibu adalah yang terbaik :)
Sally Yatiey Sally Yatiey May 29, 2013
masakan ibu terbaikkkkkk ^_^
Masya Masya May 29, 2013
acik pun nak rasa jugak mak alisha masak hihihi.. bilalah agaknya boleh rasakan..
Mimi Azirah Mimi Azirah May 29, 2013
seronok je kan kak ina bila anak puji kita masak sedap
Deqla Manjew Deqla Manjew May 29, 2013
masakan ibu mmg yg paling sedap kan... pndai alisha amek hati ibunya... =)
Mas Zull Mas Zull May 29, 2013
assalamualaikum intan ...terbaik la...;)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ May 29, 2013
Salam K.Ina..
hihi.. so sweet alisha..
betul tu kak.. cma ni dari tak rajin nk msk..dah mula rajin..
azizah :) azizah :) May 29, 2013
betul.. sebab masakan yg paling sedap di dunia ni adalah masakan ibu!

mmg betul2 sedap tu sampai alisha yg kecik pon tahu :)
Cik Nur™ Cik Nur™ May 30, 2013
apapun, masakan ibu mmg terbaiklahkan.. :)

bertuah alisha dapat ibu yg rajin memasak.. :)
Azi Azi May 30, 2013
terharukan bila anak puji... lebih2 bila bertambah tambah. klu husband puji lagi best
Shima Salleh Shima Salleh May 30, 2013
mkn byk2 biar cepat besar hihihi

abg aqil pelik sikit.. ayam goreng sedap mcm kfc tu pun dia tak mkn hahahaha
jaakechik jaakechik May 30, 2013
pandai alusha 'main angin' ibu dia yer..hihi... mesti kembang 2 mangkuk ibu dia time tuh kan...? ekeke....

p/s: gurau jekkk....
Puan Kutu Puan Kutu May 30, 2013
wah berselera alisha makan..tak padan dengan badan yg kecik tu..selera boleh tahan.almaklum ibu masak sedap..:)
Aisy Nasiha Aisy Nasiha May 30, 2013
seronokkan anak sendiri puji masakan kita... naim pun pesen sama macam ni, sejak dia setahun lebih smapai sekarang, kalau dia suka masakan tu, mmg puji.. terus perasan mamanya ni..