Yeayyy dah ada kamera baru... (^_^)

Puas rasa di hati sebab dah ada kamera baru... hihii.. Alaa tapi BUKAN KAMERA NIKON ke.. CANON ke... *Saya tak mampu nak beli.. kikikiii...

Fujifilm Finepix S2980

Inilah kamera baru saya tu.. Alaa brand pun FUJIFILM je u all.. (",) Biasalah saya ni, minat semua nya brand yang pemes zaman dolu2.. KAMERA YANG ROSAK SEBELUM NI, JENAMA KODAK, TAPI TU PUN ORANG DUK KATA GAMBAR CANTIK... KALI NI PLAK BELI FUJIFILM (",) *Orang tak mampu beli jenama Nikon, memang akan cakap camni u all.. hihi

Fujifilm Finepix S2980

Ohya, ini kamera FinePix S2980.. 18X Zoom & 14MP.. Kamera ni konon2nya macam kamera dslr bersaiz kecikla bak kata tukang jual tu.. sebabnya nampak tak yang ada funtion, PANORAMA, SP, SR AUTO.. kan yang tu nak kene pulas2.. ala2 dslr... *teman idok le tau kamera dslr tu camne.. tak pernah usha pun sebab dah tau tak mampu beli..

Fujifilm Finepix S2980

Eh jap, walaupun saya dah ada kamera baru, tapi u all tetap kene tengok gambar yang blurr dari kamera kodak saya yang rosak tu dulu tau... Bukan apa, sebab saya dah buat draft entry untuk publish sepanjang percutian kami bermula hari Rabu ni hingga minggu depan... So, kalau nak tengok gambar dari kamera baru, tunggu gambar kami balik dari bercuti yer.. hihi

Kamera ni pun saya tak fasih lagi nak guna ni u all... nak kene kene belajar mana satu setting yang ok untuk ambik gambar budak berdua ni (",)

{ 30 comments.. read them below or add one }

fizafantagirO fizafantagirO May 13, 2013
mesti makin cantik gambar2 nanti :)
Masya Masya May 13, 2013
wawawawh dah ada kamera baru , takpa biar takda jenama .. janji gambar kebabom ina .. yg penting cantik...
syawalsimpsons syawalsimpsons May 13, 2013
ok la kan, janji ada kamera baru, murah mahai belakang citer kan...
Deqla Manjew Deqla Manjew May 13, 2013
yeayy..best la.. deqla pun nk usha kamera la pulak..asyik giler beli henpong je kan..
Mama Adam Mama Adam May 13, 2013
Sya ad dslr. Tp kalo utk tujuan bercuti ke berjalan ke, x bw pun. Leceh dan besar. Pakai phone je.

Teringin nk beli compact... tp xde budget la. Senang. Bleh selit2 aje
mama3heroo mama3heroo May 13, 2013
akhirnya dpt jgk kan..xpe,janji leh amik gamba
Mimi Azirah Mimi Azirah May 13, 2013
wah akak dah de kamera baru..best2
Sally Yatiey Sally Yatiey May 13, 2013
bestnya ada kamera baruuuuu ;) hee
Dylla Abas Dylla Abas May 13, 2013
geng la kite...sy punya dslr tu pun brand fujifilm jgk :)
Deqla Manjew Deqla Manjew May 13, 2013
ehh lupa nk tanya, berapa hrga kamera ni??
Haryati Faizal Haryati Faizal May 13, 2013
syoklah dia balik kg bley buat koleksi gamba byk2.... jan lupe share tau...
Izan Ishak Izan Ishak May 13, 2013
ina, kak izan tak dpt tgk pun gmbr kat entri ni. ke sbb broadband ni slow?...
umi alya umi alya May 13, 2013
kongsilah harganya.. mana tau akak berkenan
Myra Jay Myra Jay May 13, 2013
Okla, ni dikira semi-DSLR..
Myra dulu guna camera camni.. Kekonon berangan ala- ala DSLR (sebab xmampu nak bli) tp alhamdulillah ada rezeki menang DSLR :)
Mana tau nanti rezeki INa ;D
maria firdz maria firdz May 13, 2013
Mmg minat photografic la akk ni... Jnji de kamera.. Dr kami..xde lgsung.. Hrp hp je amik gmbr..
Si Matatajam Si Matatajam May 13, 2013
Alhamdulillah..ni pun dah cukup berbaloi kan Ina..
wan nurul hezrina abd halim wan nurul hezrina abd halim May 13, 2013
takper jenama apapun janji mampu milik n gambar sharp
eita eita May 13, 2013
waaa...best nyr dapat kamera baru tu...
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra May 13, 2013
wahh, dapat tangkap gambar guna kamera baru kat terengganu nnt..;-)
azizah :) azizah :) May 13, 2013
ehh ok sgt kak.. janji ada kamera yg leh buat kenangan..
QasehnyaRania QasehnyaRania May 13, 2013
alhamdulillah.dah ada pengganti yang baru :)
suka la tu :)
Cik Nur™ Cik Nur™ May 14, 2013
kamera jenama apa tak penting, tapi cara kita gunakan tu yg penting...

mcm nur guna hp je...hihih
Fiza Rahman Fiza Rahman May 14, 2013
Tahniah...dpt camera baru. Bley amik gambar banyak2 lepas nih. Jgn bagi alisha main plak ☺☺
anitadiana anitadiana May 14, 2013
ok lah tu..ina...janji pandai ambil..kekadang bila dah cangih sangat pun tak reti gak...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ May 14, 2013
Salam K.Ina..
alhamdulilah..yg lama bertukar ganti baru..
:)
Mrs Velentine Mrs Velentine May 15, 2013
OKLAH TUE KAK DR TAKDE YANG NI PUN OK APA...DONE TWISTIES
jaakechik jaakechik May 16, 2013
tahniah kak! untung la ada org support...ngeee! tp sekeping pun xde gmbr hasben kak ina kat blog kan? kenapa tuu? dia x minat nak interframe ehhh?
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha May 22, 2013
ari tu ikut abg cri brg cmra dia kt kedai cmera..terus rasa berkobar2 nak kamera baur bila akak ckp nak beli kmra..tpi yg dua pun xterjaga....hahaha..eca lagi suka camera HP tu.