Ciri menantu yang baik


Hari tu dah buat entry CIRI MENANTU YANG BAIK, hari ni buat jugak lagi sekali... hahhahha... Kalau hari tu, ciri menantu yang baik, time balik kampung, bawak bekal bagi mak mentua rasa air tangan kita.. tapi kali ni, time pergi bercuti tu, belilah sesuatu untuk MIL kesayangan kita tu.. (",)

Macam saya, masa balik Terengganu baru ni, saya beli KAIN BATIK NOOR ARFA untuk MIL.. Saya beli 2 helai.. satu untuk MIL, satu untuk my mum.. Untuk diri sendiri???... tak ada yer.... hahhaha... betapa sayangnya saya dekat mak saya 2 orang tu, sampai terlupa nak beli dekat diri sendiri.. ahhahha

Ohya, kadang2, kita akan cakap "mak saya tak kisah walau tak bagi apa2"... ye betoi tu sayang2 saya sekalian... tapi hakikatnya, percayalah.. walaupun mak or MIL kita tak kisah kalau kita tak bagi apa2 pun dekat mereka tapi jika mereka dapat sesuatu dari kita... jangan lupa perhatikan riak wajah mereka.. jelas terpancar keceriaan dekat wajah mereka... betapa seronoknya mereka dapat hadiah dari kita... (",) Alaa macam kita la.. duk cakap tak kisah suami tak bagi apa2 pun time harijadi or anniversary.. cukuplah sekadar suami sayang kat kita... tapi cuba tengok jika suami bagi hadiah kat kita... mau 7 hari 7 malam tak lena tidur.. habis semua orang nak gtau yang suami bagi hadiah.. *sayalah tu orangnya.. kikikkii 

Sama jugak macam time birthday mak kandung kita ke.. MIL kita ke... mereka tak harap pun kita bagi hadiah.. tapi kalau bagi, mereka mesti seronok.. wish sebagai tanda ingatan pun dah cukup sebenarnya... tau tak, selalu kan, setiap kali birthday or hari ibu.. saya mesti mengharapkan saya sebagai orang  pertama wish dekat MIL.. hahahha.. bukan apa, sebab saya memang dah terdidik dari kecik untuk bagi ucapan dekat family time birthdate mereka.. pakat2 duk tanya mak & abah, sape yang wish paling awai.. (^_^)

{ 19 comments.. read them below or add one }

syawalsimpsons syawalsimpsons May 30, 2013
sokong cakap ina tu...walaupun mak sue selaloo kata tak yah bagi pape kat dier..tp bila tetiap tahun sue belikan kek bufday dier...cukup suke dier..walaupun kata..."membazir je la ko ni.."
ieda immi ieda immi May 30, 2013
setuju sgt2 ..
mak mertua ibarat ibu kandung kita
berdosa dgn ibu kandung , ibu akan maafkan kita
dgn mertua kalau dia tersentuh hati dan berdosa dgnnya belum tentu bau syurga huhu

ps : akak juga x der MIL & FIL ;(
DIARI FARISHA DIARI FARISHA May 30, 2013
30 helai tshirt free untuk korang..baca sini : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2013/05/saya-nak-menang-30-helai-t-shirt-free.html
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ May 30, 2013
Salam K.Ina..
hhihi.. betui2..setuju sgt..cma pun bila ada wang saku lebih ada jugak beli hadiah utk mak & MIL..

Bertuah dpt menatu baik hati mcm akak ni ;)
Haryati Faizal Haryati Faizal May 30, 2013
betul tu ina... harga tak penting sgt, yang penting adalah keikhlasan hati kita nak bg something...
mama_umar_maryam mama_umar_maryam May 30, 2013
mil zt dah lame meninggal..selalu dgr citer kebaikan/murah hati arwah dari mak2ayah2sedare belah suami..thatsy diorg sayang lbh sket kot kt zt,hihihi,perasan!
apepon,sgt2 elok kite dpt jalin hubungan yg best dgn mertua kan..
lizz lizz May 30, 2013
betul tu..orang kata buah tanganlakan...memang dierang akan happi tambah kalo pi maner beli apa2 untuk diaorang tanda ngatan ..
azizah :) azizah :) May 30, 2013
walaupon brg tu kecik kdgkala tu pon dah buatkan mereka suka kan..
Puan Kutu Puan Kutu May 30, 2013
setuju..hadiah tanda ingatan tu buat MIL makin sayang kan..
jaakechik jaakechik May 30, 2013
bagus kak i a ni...hihi...

p/s: k.ina ank beranak dh sihat ke skrg?
Aisy Nasiha Aisy Nasiha May 30, 2013
betul-betul, setuju dengan ina... memang elok sangat kita amalkan macam ni...

bila lagitukar header tu? dah lama baca dari hp je, tak jenguk notebook, tak perasan ada header baru.. lawa lah gambar dua beradik tu
Cik Nur™ Cik Nur™ May 30, 2013
mmglah diorg kata tak kisahkan...
tapi bila dapat something tentulah suka... :)
fiqah hamed fiqah hamed May 31, 2013
Saya pula..pagi2 dah tanya siapa yg wish birthday dekat kawan..kadang2 bising dekt perhimpunana..hehe..^^
anitadiana anitadiana May 31, 2013
betul tu ina..kak ita kalu bagi mak ita dan MIL mesti sama aje..cuma warna yg berbeza..sekarang MIL dat tak ada....
Deqla Manjew Deqla Manjew May 31, 2013
org tua xkan minta apa2.. tp kita sebagai ank ni mmg terasa nk bagi kan.. kita pun happy bila dia happy terima pemberian kita.. =)
Mas Zull Mas Zull May 31, 2013
assalamualaikum intan...suka bila time hari lahir seseorangkan...:)
Mimi Azirah Mimi Azirah May 31, 2013
Memg stok menantu pilihan kak ina nih....tp yg nih dh berpunye..hehehehe
QasehnyaRania QasehnyaRania June 01, 2013
Alhamdulillah. Betoi tu ;)
lynn kamarul lynn kamarul June 13, 2014
sangat tepat.. wahhh nak jadi menantu yang baik jugak la