Kakak Alisha yang rajin

Alisha memang anak yang baik.. rajin menolong.. tak payah disuruh.. laju je dia buat... kadang2, saya buat keje separuh, lepas tu, saya tangguhkan kerja tu kejap, tau2 je, Alisha dah sambung keje saya tu.. hahah.. Macam gambar kat bawah ni..


Lepas saya lipat baju, saya letak atas katil jap, sementara nak bagi Aqilah susu, nanti baru nak sambung kemas...


Tapi si Alisha ni rajin sangat, dia yang pergi ambik baju2 dia yang saya dah lipat, dia g simpan sendiri dalam almari dia.. hehhe.. Actaully time tu, kami nak balik kampung.. so, dia rasa, dia perlu mempercepatkan kerja saya kemas rumah kot.. tu yang dia tolong.. Eh, tapi hari2 biasa pun memang dia rajin menolong simpan baju.. kalau dia simpan tak kemas, saya susun semula (",)

P/s : Guna kamera rosak, so, terpaksalah u all tengok gambar camgini.. (",)

{ 24 comments.. read them below or add one }

Mrs Velentine Mrs Velentine May 15, 2013
BERTUAH DAPAT ANAK SERAJIN ALISHA
lynn kamarul lynn kamarul May 15, 2013
da makin bijak. ok la ina dr kecik da terbiasa mbantu ibu mcm ni.. esk besar x la berat tulang nk menolong kerja umah
Dylla Abas Dylla Abas May 15, 2013
alhamdulillah...ada ciri-ciri anak solehah ni :)
sal ya sal ya May 15, 2013
macam anak akak jugak.
lizz lizz May 15, 2013
rajin la alisha ni...anak pompuan memang rajin tambah bab2 ngemas memang laju jer dier..
Deqla Manjew Deqla Manjew May 15, 2013
tak pyh disuruh.. mmg boleh dihrp anak dara sorg ni.. sbb tu bagusnye anak sulung pompuan ni...byk membantu....
Mas Zull Mas Zull May 15, 2013
assalamualaikum intan..rajinnya tolong mama die...;)
syawalsimpsons syawalsimpsons May 15, 2013
rajinnyer si alisha ni bantu ibu ye....
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ May 15, 2013
salam K.Ina..
alhamdulillah..rajinnye alisha ni.. :)
Shima Salleh Shima Salleh May 15, 2013
alamak... alisha meh dok umah auntie meh hihihihi
Kesuma Angsana Kesuma Angsana May 15, 2013
mmg rajin sungguh lah dier
Izan Ishak Izan Ishak May 15, 2013
bagusnya.. dah pandai alisha ni tolong ibu susun baju dlm almari ye.
Haryati Faizal Haryati Faizal May 15, 2013
baguslah rajin dr kecik2 lagi... semoga kekal smpi besar tau!
QasehnyaRania QasehnyaRania May 15, 2013
alhamdulillah.
senang ina dah ada yg sedia membantu :)
izan mama mia izan mama mia May 15, 2013
anak dara mmg rajin ehe..
Cik Nur™ Cik Nur™ May 15, 2013
walaupun kelabu tapi nampak jelas alisha sedang mengemas.. :)
jaakechik jaakechik May 16, 2013
cerdik si alisha ni, mcm ibu dia jugak...hehehe...

p/s : pasni boleh la show pic yg comel, kamera dah beli yg baru kan??
deno deno May 17, 2013
bagus! good job kakak!:)
azizah :) azizah :) May 17, 2013
Ya Allah seronoknya dapat anak yg rajin tolong ibunya cmni..

akak.. apa tipsnya dapat anak rajin macam alisha..??

even bakal anak jijah lelaki tapi nak tahu gak tips..mungkin ada akak amalkan masa mengandung ker..
Masya Masya May 23, 2013
bertuahnyalah ada anak dara yg rajin mcm ni...