Penggemar KACANG PEAS, meh try nih!

Kalau u all suka makan kacang peas, confirm u all suka resepi ni.. hihii.. Eh, actually, saya tak suka kacang peas tau.. tapi untuk resepi ni, saya suka sangat makan..!! Bagi saya ianya sedap... Untuk pengetahuan u all, resepi ni saya belajar dari kawan saya masa form 3 tau.. dia bawak bekal g sekolah.. saya try sekali, memang sedap bangat..!! terus mintak resepi & saya ingat resepi tu sampai sekarang.. (^_^)


Kalau makan kosong camni je, saya tak suka.. tapi bila dah makan sekali dengan roti, sekeping tak cukup.. ahhaha


Cara buat dia sangat senang.. lebih kurang resepi ROTI INTI SOSEJ & TELUR yang saya share kat u all sebelum ni (",)  TUMIS BAWANG MERAH PASTU MASUKKAN TELUR & KACAU BAGI HANCUR PASTU MASUKKAN KACANG PEAS DALAM TIN TU SETIN SEKALI DENGAN AIR DIA PASTU MASUKKAN LADA SULAH & GARAM.. SIAP!! Sangat sedap bila makan panas2.. Bila gigit je roti, dapat rasa kacang peas yang panas tu.. eh, bukan panas tapi suam2.. (^_^)

{ 27 comments.. read them below or add one }

umi alya umi alya May 16, 2013
pandainya ina masak
QasehnyaRania QasehnyaRania May 16, 2013
benda simple mmg sedapkan ina..

tak payah beria bagai nak tumisnya tpi hasilnya wow.. :)
Anne Rihann Anne Rihann May 16, 2013
wpun simple, tp sbb anne puasa arini, terliur jgk, balik nk try la! haha :)
Ibu Lala Ibu Lala May 16, 2013
sedapnye nampak roti ngan kacang peas tu...
Haryati Faizal Haryati Faizal May 16, 2013
ermm...sedap jugak ye...
Mia Liana Mia Liana May 16, 2013
wahhh.. nak cuba jugalah nanti...
mama3heroo mama3heroo May 16, 2013
errr..m3h tak berapa gemar mkn kacang peas ni...peace....
JunAina JunAina May 16, 2013
Masak buat sarapan sedap jugak nih.
deno deno May 17, 2013
wow! first tme tahu resipi mcm ni :)
syawalsimpsons syawalsimpsons May 17, 2013
sue tak berapa suke kacang peas...tp oleh je olah tukar lain punyer kan
anitadiana anitadiana May 17, 2013
kak ita suka kalu masak ayam masak merah campur kacang ne..kalu dalam nasi goreng kak ita tak suka...nampak menarik..ne yg dalam tin ke ina..
Azi Azi May 17, 2013
sy pn xsuka kacang peas.. tp rasanya kalau dah campur dgn telur tu sedapla kot. boleh try bagi anak makan ni...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ May 17, 2013
Salam K.Ina..
nampak sedap.. tapi cma bukan penggemar kacang peas.. hehe.. ganti kacang buncis pun buleh la kan.. :)
Masya Masya May 17, 2013
tak berapa suka sgt.. kalau masak pun campur dgn nasi goreng...
lizz lizz May 17, 2013
nanti boleh la try ni..cam sedap jer makan ngan roti tu...
azizah :) azizah :) May 17, 2013
pehhh terangkat! menarik n nmpk sedapp!
Cik Nur™ Cik Nur™ May 17, 2013
alamak....
Nur tak suka kacang ni...
tapi nampak sedaplah pula buat mcm ni....

nanti nak cubalah....hihih
Mrs Velentine Mrs Velentine May 20, 2013
nampak sedap...klik2 digi
Fiza Rahman Fiza Rahman May 20, 2013
Nampak sedap. Tak pernah masak kacang peas lagi.
AnonymousAnonymous May 21, 2013
deqla kureng kacang ni.. mgm kacang apapun kureng kot mkn.. huhu
Deqla Manjew Deqla Manjew May 21, 2013
ehh rasa mcm terklik tanpa nama td.. tu komen deqla tau.. ;)
wan nurul hezrina abd halim wan nurul hezrina abd halim May 21, 2013
tak pernahlagi masukkan kacang peace
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha May 22, 2013
kacang2 ne mmg eca suka...
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha May 22, 2013
kacang2 ne mmg eca suka...
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey May 29, 2013
Nampak sdp. Nk try jgk la nnti. :)
taufik maria taufik maria June 23, 2013
sy xberapa gemar makanan dlm tin ni. sbb husband dah beli kene jugakla cari resepi blajar masak