Hadiah ketujuh guna duit Nuffnang untuk Aqilah

Tak sangka ni dah masuk hadiah ke 7 yang saya beli untuk anak2 guna duit Nuffnang.. Eh, actually dalam satu akaun saya tu, saya simpan duit dari Nuffnang & Exabytes.. so, hadiah2 ni termasuk duit dari Exabytes la kan selain dari Nuffnang..


Untuk hadiah ke 7 ni, saya beli basikal untuk Aqilah.. senang, sebuah sorang, takyah nak berebut2 bagai dah... basikal siap tempek sticker Naruto.. ahhaha.. Lantak la sticker apa pun, janji Aqilah boleh naik.. hihii


Kalau time Alisha dulu, kami beli basikal yang kononnya gagah perkasa lah kan... Memang gagah perkasa pun, sampai sekarang masih elok.. Time Aqilah ni, kami beli basikal yang biasa2 je, bukan apa, teringat time Alisha dulu, disebabkan basikal tu gagah perkasa, punya lama baru Alisha dapat kayuh basikal tu sendiri.. mana taknya u all.. dah time beli tu, kaki alisha tak dapat sentuh pun pengayuh tu.. kaki tak jejak lantai pun, tergantung je... tu yang time Aqilah ni beli basikal yang biasa yang Aqilah boleh bawak sendiri...

Ohya, basikal ni harga dia murah je.. kami beli RM42.. Basikal ni boleh tampung sampai berat 15kg.. Aqilah punya seronok dapat basikal ni.. Puas hati dapat tengok anak happy...


HADIAH PERTAMA GUNA DUIT NUFFNANG : LAPTOP
HADIAH KEDUA GUNA DUIT NUFFNANG : BASIKAL 
HADIAH KETIGA GUNA DUIT NUFFNANG : DVD PLAYER BLU-RAY 
HADIAH KEEMPAT GUNA DUIT NUFFNANG : PENDRIVE 32GB 
HADIAH KELIMA GUNA DUIT NUFFNANG : BAHAN PEMBELAJARAN
HADIAH KEENAM GUNA DUIT NUFFNANG : PAKAIAN
HADIAH KETUJUH GUNA DUIT NUFFNANG : BASIKAL SEPERTI DI DALAM ENTRY INI


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"
"Ya Allah, sesungguhnya aku namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w."

{ 25 comments.. read them below or add one }

Nurul Aziz Nurul Aziz March 17, 2014
wah bestnya guna duit nuffnang beli hadiah anak :)) kat rumah pun ada basikal camni, tapi warna biru.. sebijikkk.. :))
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin March 17, 2014
Alhamdulillah, dah banyak rezeki anak akak dengan duit hasil Nuffnang. Semoga Allah beri banyak rezeki lagi pada akak sekeluarga.
Sheila Salim Sheila Salim March 17, 2014
Assalamualaikum kak intan. alhamdullilah. murah rezeki. bestnya. dah 7 kali beli hadiah guna duit nuffnang.. sheila singgah sambil menabung sini ~~~
Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal March 17, 2014
Assalammualikum...

wah... best nyer dapat hadiah daripada mama .. senyum dia.

mselim3
JunAina JunAina March 17, 2014
Sedar tak sedar banyak juga yang dah dpat kan Ina?
msredcheesecake msredcheesecake March 17, 2014
alhamdulillah murah rezeki anak jugak...mak dia pun rajin usaha
Fiza Rahman Fiza Rahman March 17, 2014
Alhamdulillah. Rezeki anak2.
Mimi Azirah Mimi Azirah March 17, 2014
Dah takde nak berebut rebut basikal lagi kan kak ina...
Ahmad Zu Mal Md Rayi Ahmad Zu Mal Md Rayi March 17, 2014
Bestnyer dapat income besar boleh beli macam2 kan :)
Mama Safiy Arfan Mama Safiy Arfan March 17, 2014
wah bestnye.dh banyak akk dpt tu..sy blm rasa lgi duit tu hehehe
Sweetmama Sweetmama March 17, 2014
Alhamdullillah murah rezeki dgn hasil berblog..berguna utk anak²..
shahdiana shahdiana March 17, 2014
semoga lebih murah rezeki ina n anak2...kalo bli barang nmpak sikit kan ina hasil titik peluh ina tu
Lyaa Suriany Lyaa Suriany March 17, 2014
alhamdulillah rezeki blogging ye kak.
buat lg xsbr nk cash out ni
Maria Firdz Maria Firdz March 18, 2014
Alhamdulillah.. rezeki berblog dan rezeki anak-anak... :)
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra March 18, 2014
akak bila baca entry ni, terus kol mak, gtau nak bli kat adik solehah juga, skang adik ada yang duduk n sorong dengan kaki tu, dia dah dekat 2 tahun dah, agaknya dah boleh naik basikal macam ni kot, aqilah pun dah pandai kan..;)
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra March 18, 2014
akak bila baca entry ni, terus kol mak, gtau nak bli kat adik solehah juga, skang adik ada yang duduk n sorong dengan kaki tu, dia dah dekat 2 tahun dah, agaknya dah boleh naik basikal macam ni kot, aqilah pun dah pandai kan..;)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ March 18, 2014
salam k.ina..

alhamdulillah..
rezeki anak2..

cayalah aqilah..jum kite lumbe..
cantik beskal.. :)
azizah :) azizah :) March 30, 2014
Rezeki anak2 akak dgn nuffnang
azlina azlina July 12, 2014
alhamdulillah,,,saya pon baru je join,,,lama x akak baru dpt income??
t singgah la blog saya ye..

lensamerah.blogspot.com
xpon akak klik kat nama saya tu...huhu
Nad Simple Nad Simple November 08, 2014
Assalamualaikum akak.. Wahh seronok saya tengok akak dapat banyak income dari nuffnang tu :) Alhamdulillah semoga Allah swt murahkan rezeki akak ye... Tpi btul ke kalau kita letak iklan nuffnang dlm blog boleh dpt income? :)
nurul hasanah nurul hasanah April 27, 2016
As slm..Beli bsikal tuu kat mne yer.... blh sertakn alamat kdai skali.. tq
IntaNBerliaN IntaNBerliaN April 27, 2016
@nurul hasanah

W'salam...

saya mintak maaf sebab saya pun tak reti nak bagitahu lokasi kedai tersebut, sbb saya kurang arif tempat2 di sungai petani ni