Mengidam ketika mengandung

Yang best ketika mengandung ni, bila kita nak makan sesuatu, pasti suami kesayangan kita semua tu sanggup  cari sampai kita dapat makan jugak apa yang kita nak... termasuklah suami saya


Hari tu my dear nak g beli gulai kambing.. Saya dah tahu dekat kedai tu ada daging rusa bakar.. so, saya suruh la beli tapi bukan mengidam.. kiranya takdalah kalau tak dapat makan tu sampai menjejeh air liur kan.. i'm cool.. (^_^) Ohya, daging rusa bakar ni sangat sedap tau.. Banyak ni harganya RM5.. beli dekat kedai makan banyak2 tepi jalan time keluar highway Selatan agaknya yer.. huwaaa fail bab2 nak gtau tempat ni...


Bila dah sampai kedai tu kan, daging rusa ni takda, belum bakar lagi.. my dear ni sangguplah tunggu orang dekat kedai tu bakar daging rusa tu.. semata2 isteri dia ni nak makan... Nampak tak, time mengandung ni, walaupun kita tak mengidam.. tapi bila kita sebut je nak makan, suami2 ni pasti usaha bagi dapat jugak.. (",) Ni yang rasa syahdu dengan my dear ni tau.. lebiu la yayang... (^_^)



"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"
"Ya Allah, sesungguhnya aku namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w."

{ 19 comments.. read them below or add one }

shasha yacob shasha yacob March 17, 2014
xpernha pula makan rusa rusa nih heee
Sheila Salim Sheila Salim March 17, 2014
Assalamualaikum kak intan. wahh sedap ekk? tak pernah la rasa daging rusa bakar. hihi. sheila mengidam takda benda pelik2 sangat. hihi.. biasanya suka makan kuih muih je sebab jarang jumpa kuih muih org jual skrg ~~~
Petak Bunga Petak Bunga March 17, 2014
boleh guna alasan anak nak makan..hi
Shafiq Shafiq March 17, 2014
Waah, daging rusa! Tak pernah rasa lagi, tapi pernah rasa daging landak. Hehe.
Lyaa Suriany Lyaa Suriany March 17, 2014
masa ni jgak la boleh manja lebih sikit kan kak.hehe
JunAina JunAina March 17, 2014
Kalau gitu akak nak ngandunglah lagi jugaklah Ina...ahahha...
:: idzwa :: :: idzwa :: March 17, 2014
alahaiii..kiter pulak yg TERmengidam kat sini...hahaha..
msredcheesecake msredcheesecake March 17, 2014
tak pernah rasa daging rusa.... orgkata lagi best dr ayam,
Fiza Rahman Fiza Rahman March 17, 2014
Sedap plak tgk rusa bakar tu. Untukmu makyung katakan...hehehe...
Mimi Azirah Mimi Azirah March 17, 2014
sy mase mengandungkan auni mengidam nak mkn daging rusa
shahdiana shahdiana March 17, 2014
syukur n bahagia dpt suami penyayang mcm tu ye ina...
sal ya sal ya March 18, 2014
masa pregnantkan Aus suka sgt nasi ayam. pastu tembikai. husben akak rajin la beli. bln puasa pun beli. yg pure tak ada ais sbb takut cramped time dia kerja malam dah susah jadinya.
Maria Firdz Maria Firdz March 18, 2014
hehe.. time mngandung mmg manja lebih sikit kn.. ehehe
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra March 18, 2014
teringat kisah saya masa teringin nak makan nasi goreng siap kat fudcourt alor setar, abang dtg ambik kat uum, singgah jitra then terus ke alor setar,sanggup.. last2 saya alami cirit birit yg teruk sebab makan nasi tu..huhu
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ March 18, 2014
salam k.ina..

daging rusa??
huhu..nasib baiik cma x mkn daging rusa..tgk rupe sdp jee..
nyum3...
azizah :) azizah :) March 30, 2014
Time pregnnt la mcm syurga.. mcm puteri.. hehehe