Sebelum ni saya dah share 2 resepi yang guna biskut kan... Harini saya nak share lagi satu resepi yang guna biskut jugak.. Tapi kali ni saya guna biskut marie tapi kalau u all nak guna biskut cream cracker pun boleh je.. takda masalah.. ikut selera masing2.. (",)
Saya guna yang biskut marie coklat tu.. mula ingat nak guna yang biasa tu tapi pikirkan saya nak kan "warna" lain sikit.. so, saya pilih yang coklat..
Bagi u all yang penggemar jagung, puding ni memang sedap..!! cara nak buat senang je : SETIN JAGUNG + SETIN SUSU CAIR + AIR + GULA + 2 SUDU TEPUNG KASTARD + 2 SUDU TEPUNG JAGUNG + 2 SUDU MARJERIN = MASAK ATAS DAPUR SAMPAI KEPEKATAN MENGIKUT KEHENDAK U ALL..PASTU SUSUN BISKUT MARIE OR CREAM CRACKER DALAM BEKAS, CURAH SIKIT2 ADUNAN TADI ATAS BISKUT PASTU SUSUN BISKUT LAGI.. KIRANYA U ALL BUAT LAPISAN BISKUT BERSELANG SELI DENGAN ADUNAN TADI.. SIAP..!!
Di bawah ni plak, 2 resepi saya yang sebelum ni guna cream cracker.. btw, 2 resepi ni kalau u all nak guna biskut marie pun boleh je.. Janji tekak u all suka.. Dalam masakan ni kita tak boleh hadkan kreativiti kita.. kene ubah ikut selera kita sendiri.. (",)
shark panggil dia kek biskut.
dapat pulak inti macam inti karipap.
mmg terbaek.