Puding jagung biskut marie


Sebelum ni saya dah share 2 resepi yang guna biskut kan... Harini saya nak share lagi satu resepi yang guna biskut jugak.. Tapi kali ni saya guna biskut marie tapi kalau u all nak guna biskut cream cracker pun boleh je.. takda masalah.. ikut selera masing2.. (",)


Saya guna yang biskut marie coklat tu.. mula ingat nak guna yang biasa tu tapi pikirkan saya nak kan "warna"  lain sikit.. so, saya pilih yang coklat..


 Bagi u all yang penggemar jagung, puding ni memang sedap..!! cara nak buat senang je : SETIN JAGUNG + SETIN SUSU CAIR + AIR + GULA + 2 SUDU TEPUNG KASTARD + 2 SUDU TEPUNG JAGUNG + 2 SUDU MARJERIN = MASAK ATAS DAPUR SAMPAI KEPEKATAN MENGIKUT KEHENDAK U ALL..PASTU SUSUN BISKUT MARIE OR CREAM CRACKER DALAM BEKAS, CURAH SIKIT2 ADUNAN TADI ATAS BISKUT PASTU SUSUN BISKUT LAGI.. KIRANYA U ALL BUAT LAPISAN BISKUT BERSELANG SELI DENGAN ADUNAN TADI.. SIAP..!!

Di bawah ni plak, 2 resepi saya yang sebelum ni guna cream cracker.. btw, 2 resepi ni kalau u all nak guna biskut marie pun boleh je.. Janji tekak u all suka.. Dalam masakan ni kita tak boleh hadkan kreativiti kita.. kene ubah ikut selera kita sendiri.. (",)






"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"
"Ya Allah, sesungguhnya aku (Noorzarina binti Ahmad Tazari) namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w."

{ 22 comments.. read them below or add one }

Shark Kay Shark Kay March 18, 2014
faveret shark nie..
shark panggil dia kek biskut.
dapat pulak inti macam inti karipap.
mmg terbaek.
Sheila Salim Sheila Salim March 18, 2014
Assalamualaikum kak intan. thanks tunjuk ajar nuffnang tu. pasni tak tulis dalam komen2 kat blog orang. hehehe. terliur sheila tengok ni.. nak try gak. terima kasih untuk resepi heee ~~~
husna zahidi husna zahidi March 18, 2014
nyum..nyum.. suka puding jagung.. nk try buatlah nanti..;)

biskut tu lembut ke keras kak??
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ March 18, 2014
salam k.ina..

mcm2 jenis resepi utk biskut..
sedapnyaaaa....
bilalah nk try ni.. tungguuuu :)
thanks share resepi
Mimi Azirah Mimi Azirah March 18, 2014
Kak ina nih memg kreatif tau leh jadi chef...why not kak ina masuk masterchef malaysia...kompom ramai peminat...heheee
- AZIE - - AZIE - March 18, 2014
amboi..kreatif sungguh ina
Mas Zull Mas Zull March 18, 2014
assalamualaikum intan...sedap nyer..;)
Ahmad Zu Mal Md Rayi Ahmad Zu Mal Md Rayi March 18, 2014
Terliur zumal tengok... Biskut pun masih banyak boleh la try :)
Ahmad Zu Mal Md Rayi Ahmad Zu Mal Md Rayi March 18, 2014
Terliur zumal tengok... Biskut pun masih banyak boleh la try :)
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ March 18, 2014
Salam Zarina...simple tp nampak sedap!!
tifa anvar tifa anvar March 18, 2014
ina ni mmng tau asyik masuk blog ni je trliur sll tngk maknn nya. dalhal senang semua resepi.
Shida Radzuan Shida Radzuan March 19, 2014
mesti suka ank2 akak mkn hehee :)
lynn kamarul lynn kamarul March 19, 2014
sedapnya...... ina mmg rajin btul memasak.. klu la kat umh byk bahan nk masak n mbaking kan best
syawalsimpsons syawalsimpsons March 19, 2014
sue dah try cream creker castard tu,,..sedap
zety zety March 19, 2014
tgk gmbr pon dh terliur sgt nih..tq share resepi Ina!!
Maria Firdz Maria Firdz March 19, 2014
Mengiurkn .. Blh try buat ni..
deno deno March 20, 2014
Emmmm sedapnya... dah la deno pun suka jagung!^^
Fiza Rahman Fiza Rahman March 20, 2014
Wah...resipi baru ni. SUka puding jagung. Cheesekut tu ntah bila lah nak buat.
ayut ayut March 23, 2014
Cheesekut tu ayut sgt suka...hihi
azizah :) azizah :) March 30, 2014
Sedapnyaaaaaaa.... nk try buat balik sabah t....
QasehnyaRania QasehnyaRania April 04, 2014
tak pernah buat lagi marie jaguNg ni
thanks ina kongsi resepi