Aqilah yang sebijak namanya

Dekat rumah saya ni, ada basikal sebijik je u all.. Basikal Alisha je.. Bila Aqilah naik, mana sampai nak kayuh.. kaki pun tergantung... Kesian tengok Aqilah tak dapat bergerak..


Tapi tu la u all... Aqilah ni dikurniakan akal yang bijak seperti mana maksud nama dia yang pandai tu... tahu tak, dia tak dapat kayuh basikal macam biasa tapi dia cari jalan penyelesaian dengan menolak tayar basikal guna kaki dia... Macam gambar atas ni.. kiranya, Aqilah akan bergeraklah kan walaupun dalam keadaan mengundur... Ohya, sorryla, time saya ambik gambar ni, si kakak dah mula mintak basikal dia.. tu yang adik kene kacau..


1 MALAYSIA... hihii.. Inilah gaya Aqilah bila disuruh buat peace..! Kunci ditangan tu, dia jadikan kunci basikal.. ada kunci baru boleh jalan.. muahhahha.. Bab kunci, Alisha yang ajar...


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"
"Ya Allah, sesungguhnya aku namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w."

{ 9 comments.. read them below or add one }

syawalsimpsons syawalsimpsons March 17, 2014
kikiki nampak sangat muka banyak akal tau
tifa anvar tifa anvar March 17, 2014
peace 1malaysia aqilah. hehehe... ade kunci baru blh kayuh basikal kalau x macm mane nk start basikal ye tak?
Sheila Salim Sheila Salim March 17, 2014
Assalamualaikum kak intan. alhamdullilah. bijak anak2 akak. hehee selamat pagi, sheila singgah sambil klik tabung sini ~~~
lizz lizz March 17, 2014
ololo comey sungguh gelagat dia...bebudak nak membesar otak cergas berfikir...ader jek cara nak selesaikan janji basikal dapat jalankan...
ok saya dah dapat emailnyer yer...nant saya buat kadnyer yer...tq ina
Mimi Azirah Mimi Azirah March 17, 2014
hahaha..memg bijak aqilah nih..gigit kang bru tau..
shasha yacob shasha yacob March 17, 2014
wahhh, memang sungguh bijak laa budak nih hehehe
Fiza Rahman Fiza Rahman March 17, 2014
Hehehe...pakai kaki pon boleh ☺
azizah :) azizah :) March 30, 2014
Hahhaa muka budak bijak nih...