Celup Tepung Warung Pok Nong Mengabang Telipot terbaikkkk!!

Kalau kami balik Terengganu, makanan wajib yang kami akan cari adalah CELUP TEPUNG SAMADA SOTONG OR IKAN CELUP TEPUNG... Normally kalau kami 4 beranak je balik sana, kami akan singgah makan di Penarik, tapi baru2 ni kami balik dengan parent saya... Abah saya bawak kami pergi makan celup tepung di WARONG POK NONG yang terletak di Mengabang Telipot..


Warung Pok Nong ni kedai dia mengadap pantai tau... Start bukak dari pukul 3:30 petang hingga pukul 8 malam.. Nak cerita pasal lokasi dia yang betul, saya pun tak reti nak explain... tapi kalau nak datang, u all bolehlah call nombor dalam gambar atas tu yer...


Warung Pok Nong ni memang pemes la u all.. siap dah masuk rancangan Jalan2 cari makan... Masa kami mula2 sampai tu, penuh kereta tau... saya ingatkan ada pesta apalah dekat pantai tu tapi rupa2nya, kereta tu semua adalah kereta mereka yang singgah makan di warung pok nong..


Orang punya ramai jangan cakap... penuh meja, terpaksa berdiri sementara dapat meja kosong... lebih2 lagi time kami balik baru ni time cuti sekolah..


Kalau nak beli makanan di warung pok nong ni, kita kene berbaris panjang hokay..!! Dalam gambar ni pun barisan dah pendek, masa mula2 sampai, lagi panjang kene beratur tau...


Warung Pok Nong ni buat konsep LAYAN DIRI.... Mereka letak 3 talam yang berisi udang, ikan & sotong... setiap kali letak, secepat kilat semua makanan tu habis tau... Kene cepat... pendek kata kene berebut... Tapi dalam berebut pun kenelah ikut barisan kan... Ohya, ada jugak yang tak ikut barisan tau... Saya kurang berkenan betoi orang yang tak ikut barisan ni tau... tak kiralah apa2 barisan pun termasuk barisan kereta yang panjang2 tu yer.... hidup ni cuba belajar bersabar... jangan pintas sesuka hati.. semua orang nak cepat tapi orang lain boleh je sabar..


 Ikan, udang & sotong digoreng dekat orang yang baju pink tu yer... banyak jugak kuali yang mereka guna... Yela, dah nak goreng pun 3 jenis kan... udang celup tepung, sotong celup tepung & ikan celup tepung... nak kene cepat2 plak tu sebab orang ramai...


Udang celup tepung ambik 10 ekor


Ikan celup tepung ambik 3 ekor


Sotong celup tepung pada mulanya ambik 3 ekor pastu tambah lagi 2 ekor so total 5 ekor


Total makanan yang kami makan termasuk minuman RM60++... Makanan celup tepung ni memang sedap.!! sedap dimakan panas2 cicah dengan sos kopok.. alahaiiiiii dan2 rasa nak makan lagi plak dah....


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"
"Ya Allah, sesungguhnya aku (Noorzarina binti Ahmad Tazari) namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w."

{ 14 comments.. read them below or add one }

syiela syiela June 17, 2014
terliur la aih...singgah pulak ptg2 ni huhu
Aswan Azmy Aswan Azmy June 17, 2014
dah pernah makan kat sini..memang best
maszmadi maszmadi June 17, 2014
pernah makan kat sini masa outstation ke terengganu last month.. memang kena beratur... tapi puas ati.. hihi
cik violet cik violet June 17, 2014
Ni memang terbaik woo. setiap kali balik ganu, mesti makan woo.
Nurul Faiz Nurul Faiz June 17, 2014
nampak rangup la...
p/s: hadiah dah sampai. terima kasih banyak2 ye.. ada masa sy buat review :)
tifaanvar tifaanvar June 17, 2014
sedap celup tepung ni mestilah ramai pelanggan
azizah :) azizah :) June 17, 2014
yeyyy! jijah pernah makan sini.. sedapnyaa rindu nak makan ikan celop tepung..
CT Humairah CT Humairah June 18, 2014
saya tengok kat pantai timur ni memang trend kan celup celup tepung.. penah try kat kuantan.. hihi
ecah khalili ecah khalili June 18, 2014
sedapnyee..terliur ecah tengok..ntah bila la nak smpai sini..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ June 18, 2014
salam k.ina..
selalu dah baca review pasal warung ni..wuuu..bila la nk sampai sana,,
shahdiana shahdiana June 18, 2014
ooo...sotong tu dia celup sekor-sekor ye ina...hihihihih...yana tgk pun nampak terliur je...
Mimi Azirah Mimi Azirah June 22, 2014
ooo boleh try nti nih...buat ayam celup tepung plak..hehehehe
Maria Firdz Maria Firdz June 25, 2014
Wah.. Teringin plk tgk..
Tuan Norlaili Tuan Mat Tuan Norlaili Tuan Mat March 21, 2015
Saya dh prnh try selasa br ni 17hb3 2015 cuti2 msia.kne beratur pjg ttp brbaloi sbb sdp.

from KL