Lavender Garden di Cameron Highlands yang sangat cantik..!!


Kalau u all pergi Cameron Highlands, u all mesti singgah dekat LAVENDER GARDEN ni tau... Tepi jalan je.. confirm u all akan perasan la kalau u all naik dari Simpang Pulai.. Tempat ni kalau tak silap, 2 km je dari BHARAT TEA.. Tempat dia sangat2 cantik..!! Drama pukul 1 tengahari di TV3 sekarang ni pun ada shoot dekat sini tau... Lupa plak saya tajuk drama tu time taip entry ni.. haihhh


Bayaran masuk dia RM5 untuk dewasa.. untuk kanak2 lupa la plak saya... tapi yang pasti untuk umur Alisha & Aqilah ni FREE...







Pemandangan dekat LAVENDER GARDEN ni cantik sungguhla u all... Dengan bunga2 yang ada tu.. alahaiiii...


Kat kereta ni pun ramai orang posing tau... Kereta ni pun cantik dengan background putih pastu dot dot purple... warna lavender la kiranya...


LAVENDER GARDEN ni macam bertingkat2 tau u all... Tingkat pertama ada bunga2 & jual2... pastu tingkat lain plak ada jual cenderamata.. tingkat paling atas ada cafe..



Ohya, tingkat paling atas tu, ada tempat yang tanam2 bunga macam gambar atas ni tau... yang ni kita boleh pegang bunga dia... kalau dekat bawah tadi, yang ada bunga lavender tu... dilarang sentuh.. lagipun dalam pagar...


Haa lagi satu, lupa plak nak cite, kalau u all nak petik sendiri buah strawberry pun boleh... ni tingkat atas sekali... berapa RM untuk masuk kutip buah strawberry tu saya tak pasti la plak.. malas nak tanya sebab dah tau mahai... hahha... Sebab sebelum tu, kami ada singgah satu tempat, konon nak petik sendiri, sekali rupanya kene bayar RM30 untuk 2 orang masuk pastu boleh petik strawberry setengah kilo je... baik saya terus beli yang dorang petik, lagi jimat.. ekekekke


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"
"Ya Allah, sesungguhnya aku (Noorzarina binti Ahmad Tazari) namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w."

{ 17 comments.. read them below or add one }

Joanna Yunus Joanna Yunus June 06, 2014
Boleh gila tengok bunga banyak... tapi sedih le sebab Klau beli bunga diatas bawa balik mati tak hidup
lynn kamarul lynn kamarul June 06, 2014
macam teringin je nak ke cameron... huhuhu
lynn kamarul lynn kamarul June 06, 2014
macam teringin je nak ke cameron... huhuhu
PetakBunga PetakBunga June 06, 2014
teringin nk g juga ni.. insyallah..
luqman zakaria luqman zakaria June 06, 2014
tak pernah pergi sini mase g cameron ...nampak best..
Maria Firdz Maria Firdz June 06, 2014
wah.. cantik sungguh... bila la dpt smpai ke sana... hhu
syawalsimpsons syawalsimpsons June 06, 2014
sue tak sempat sampai sini...len kali insyallah nak G lagi lagi..tp nak G my little family je la..feel sikit
idzwa kamaruddin idzwa kamaruddin June 06, 2014
lama tak jejak CH nie...

pssttt..cantik nyer ibu ngandung ni :)
tifaanvar tifaanvar June 06, 2014
ade masuk planning raya2014 nk pi CH ni. X th lg jadi ke idak
QasehnyaRania QasehnyaRania June 06, 2014
kalau nk kutip stobeli suka kat taman sedia ke apa.yg hak milik opah tu..
hri tu su pon x petik juga.bli yg siap dipetik lg berbaloi baloi kan..heh heh heh

sini x singgah pong..
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI June 06, 2014
aritu lalu tp tak sggh..hihi
Ema Johari Ema Johari June 06, 2014
dah lama tak pergi ameron highlands ni
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ June 06, 2014
Salam K.ina..
wah..tempat ni dah diupgrade yer..
cantik sangat...time cma masuk dulu free jer.. mungkin baru nk buka.. mmg tempat tu ada yg horor ckit..
sekarang ni dah cantik.....
lynndamya lynndamya June 06, 2014
Salam, ya Allah...Lavender Garden ni apesal sy xpernah jumpa?? banyak kali g Cameron tp xpernah langsung 'terserempak' dengan Lavender Garden ni?? Aaaa....kecewanya..dah lah suka lavender...cantiknya tempat dia..pas ni entah bila lagi nak pegi gaknya T_T keje je memanjang..wuwu~
Mimi Azirah Mimi Azirah June 07, 2014
Sy suke bunga lavender n bau die skali...nti nak gi jugak la
azizah :) azizah :) June 08, 2014
cantiknyaaa.... bestnya dapat g cameron.. bila la nak jejakkan kaki ke sini ni..