Baju kaftan kanak2 keluaran Noor Arfa Batik

Baju kaftan antara barang yang saya beli ketika kami ke Noor Arfa Batik hari tu...


Ikutkan saya nak beli baju kaftan ni untuk Alisha & Aqilah tapi takda saiz plak so, saya hanya beli untuk Aqilah..


Baju Kaftan Kanak2 saiz S untuk budak besar Aqilah ni, harga dia RM33 sehelai... Ini baru untuk budak, kalau untuk orang tua macam saya ni haaa, harga dia RM100++ la u all... Tak sanggup saya nak beli semata2 pakai untuk tidur dengan harga rm100++... baik pakai baju tshirt sepuluh hengget tu je... muahhahah 


Opssttt kalau nak baju kaftan or maxi yang murah, ada je... tapi bukan yang NOOR ARFA punya la... Eh, u all paham tak ni... macam baju maxi pelangi Alisha ni haa... Baju ni memang beli dalam bangunan Noor Arfa tu sekali dengan baju kaftan Aqilah, cuma bezanya yang Alisha punya ni bukan keluaran Noor Arfa... kira macam seolah2, keluaran syarikat lain tapi "menumpang" dalam kedai Noor Arfa...


Maxi pelangi Alisha ni murah je, RM19... pelekat dia tu bukan tulis Noor Arfa tapi ADIK... kiranya keluaran ADIK punya la ni.... Untuk pengetahuan u all, dalam bangunan Noor Arfa di Cendering, Terengganu tu... bukan semuanya keluaran Noor Arfa, tapi ada jugak keluaran company lain tapi tak banyakla kan.. sikit2 je... Lagi satu kalau keluaran company lain ni, harga dia memang jauh lebih murah dari keluaran noor Arfa la kan... Yela, Noor Arfa bukan setakat "bawak" kualiti tapi bawak sekali dengan jenama dia...


Ini gambar Aqilah pakai baju Kaftan tersebut... Si Alisha, sampai ke sudah tak nak pakai baju maxi dia tu... tu yang takda gambar dia pakai baju maxi...  


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"
"Ya Allah, sesungguhnya aku (Noorzarina binti Ahmad Tazari) namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w."

{ 19 comments.. read them below or add one }

Mama Safiy Arfan Mama Safiy Arfan June 18, 2014
ank sis suka x pkai bju tu?
Ayu azmir Ayu azmir June 18, 2014
Hehehe.... singgah sini hari ni
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI June 18, 2014
dua2 bju cntik tak kisah keluaran mana..hihi
Ayu Zan Ayu Zan June 18, 2014
aqilah pijak apa tu kak?
tifaanvar tifaanvar June 18, 2014
kira kainbaju jenama NOoRArFA ni mmng trkenal dngn kualitinya kan. Sbb tulah mahal
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ June 18, 2014
salam k.ina...

hihi..budak2 pakai baju ala2 kelawar ni nmpk comellll sgt!!
Joanna Yunus Joanna Yunus June 18, 2014
sumaiyyah dulu memang ada mak cik angkat dia selalu belikan dari trengganu juga, sampai sekarang...
eynda eynda June 18, 2014
Comel je budak kecik pakai kaftan...
shahdiana shahdiana June 18, 2014
dah pandai berkaftan ye anak dara aqilah tu....dah besar sangat rupanya..siap pose atas dvd player ye tu...hikhik... :D
SeputihSalju SeputihSalju June 18, 2014
knp alisha xnk pkai baju maxi tuh? erkk.. aqilah berdiri atas laptop ke k.ina?
azizah :) azizah :) June 18, 2014
aqilah comelnya pakai baju kaftan tu.. nampak anak daroo sgt nih
lynndamya lynndamya June 20, 2014
Salam, haa yg rm 19 tu cantik lah :D haha, ingat masa sy form 2 gaknye, mak belikan baju kelawar lah cmni, tp sy xnak pakai ! haha rase mcm sgguh ayu klw pakai baju cmtu :p hehe
Mimi Azirah Mimi Azirah June 22, 2014
alahai comei aje aqilah pakai bju kaftan tuu
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha July 02, 2014
muahahaha..comel ehhh aqilah.mcm budak besar je gayanya~
Sya Mimie Sya Mimie July 06, 2014
Comel je bdak bdak pkai bju cmtu..