Alahaiiii.. sweet nya kamu ni sayang.... (^_^)

Sekarang ni kandungan saya dah 34 minggu.. so, 3 hari yang lepas, saya basuhlah semua baju2 Alisha time baby dulu kan.. Yela, nanti mana yang sesuai dengan adik dia, boleh lah bagi pakai kan.. jimatlah sikit (",).. Tengah2 saya sidai pakaian baby tu, saya sembang2lah dengan Alisha.. Sekali saya tertanya Alisha.. "Kakak, ni napkin sape ni kakak?"... Alisha terus je jawab "Adik".. Terkejut saya dengar jawapan alisha... ingatkan dia akan diam or jawab dalam bahasa German... hihi (",)

Itu cerita masa saya sidai baju, ni cerita semalam, ketika saya tengah ikat rambut Alisha, kebetulan berhampiran saya tu ada baju baby... Saya tunjuk alisha baju tu sambil sekali lagi tanya "Kakak, ni baju sape ni kakak?"... Dengan confident nya alisha jawab "ADIK"... Alahaiii... maksudnya, alisha memang betoi2 tahu yang baju tu baju adik dia lah... kiranya, masa saya sidai baju tu, dia jawab adik, bukanlah kebetulan.. (",)

Lepas my dear habis solat, saya pun cakap dekat my dear "Abang, cuba abang tanya alisha, baju tu baju sape".. Belum sempat my dear tanya tapi alisha dengan semangat terus jawab "ADIK".. hahhahah... maknanya alisha pun paham akan perbualan saya & my dear.. hihii.. 

Harapnya nanti bila adik alisha dah lahir, alisha akan jadi kakak yang penyayanglah.. (",) 




Alahaiiii.. sweet nya kamu ni sayang.... (^_^)

{ 48 comments.. read them below or add one }

mamavogue mamavogue September 21, 2012
Insya Allah..
Alisha akan sayang adik dia :)
Mesti pandai jaga adik nanti ni..
Senang hati ibu..
Nasuha Nasuha September 21, 2012
tak sabarlh dia nk dpt adk tu..
azizah :) azizah :) September 21, 2012
InsyaAllah alisha akan jadi kakak penyayang.. dia pon xsabar nak main dgn adiknya tu...

kejapnya kandungan akak dah 34minggu! rasa macam baru lagi je akak post..
Tina Othman Tina Othman September 21, 2012
alalala pandainya dia

cepat je masa kan, dah 34 minggu dah ye, dah tak lama dah kan
adyna adyna September 21, 2012
memang sangat comey kan :)

akak nyer ada setengah nak simpan..maybe yang lain bagi kat anak buah.. :)

rezeki dua org anak nie jer ada..alhamdulillah
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief September 21, 2012
alahai sweetnyer alisha...dia dh faham la tu...dh nampak pun sifat penyayang alisha :)
Salmiza Salmiza September 21, 2012
dah faham la tu...x lama lg adik dia nak kluar dr perot..hihi
shura shushi shura shushi September 21, 2012
Oh u pregnant rupanya, i baru tahu..congrats :))
Ummu Muhammad Ummu Muhammad September 21, 2012
aminnn...ni gugurl ke boboy? ;)
Mrs Velentine Mrs Velentine September 21, 2012
mesti dia akan syang dan rapat dgn adiknya..insyaallah
Bazilah (^0^) Bazilah (^0^) September 21, 2012
alisha pon dah x sbr tuh nak tggu adik baby keluar :)
nur anis nur anis September 21, 2012
mesti alisha tak sabar nak jumpa adik dia..:)
UmmiAbi UmmiAbi September 21, 2012
Bagusla kakak alisha ni..X sabar nk tgk adik alisha..:)
Nor Idayu Abd Rahman Nor Idayu Abd Rahman September 21, 2012
Wah!!! Comel je.. Dia pun teruja..
mama aryan mama aryan September 21, 2012
insyaAllah..moga2 alisha akan jd kakak yg baik & penyayang nanti
eita eita September 21, 2012
mesti alisha tak sabar2 nak tengok adik dia ni
~Cik Sweety~ ~Cik Sweety~ September 21, 2012
alahai..suweettnya alisya..jgn nnti jeles lak ngn adik dia..hehehe
~Cik Sweety~ ~Cik Sweety~ September 21, 2012
alahai..suweettnya alisya..jgn nnti jeles lak ngn adik dia..hehehe
Azi Azi September 21, 2012
budak2 mmg cepat pandai, bila hari2 kita cakap masuklah dlm kepala dia.. semoga alisha jd kakak yg penyayang je alisha...
izan mama mia izan mama mia September 21, 2012
cepat dia faham kan...good girl, alisha,...dah 34 minggu??..saya bersalinkan mia dulu genab 34 minggu !!!....
Errah Errah September 21, 2012
bagus alisha..kecik2 da tau nnti rajin2 syg adik ea..:)
QA's ~ mamapapa QA's ~ mamapapa September 21, 2012
so shweeeeettttt...mesti nanti Allisha jadi kakak yg pnyanyang,eheheh!!!
PinkUmmi PinkUmmi September 21, 2012
hehehehe...sweetnya die...
Mrs. Norrie Mrs. Norrie September 21, 2012
tak lama lagi dptlah adik..hehehehhe
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY September 21, 2012
hihi..mmg sweet :)

insyaallah alisha mesti jd seorg kakak yg penyanyang pnyer :)
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat September 21, 2012
Alisha pun teruja nak tengok adik...
fieda fieda September 21, 2012
olo..nanti adik dia dh kuar camne la plk ye..tak sabo nk tgk..
ayut ayut September 21, 2012
Good girl la alisha ni...suke2x...jd kakak yg baik utk adik ye alisha :) acik ayut syg alisha byk2x la gini..hihihi
eB eB September 21, 2012
comel.
tapi eB rs cam aerish agks kot sok.
muler2 syg sgt apstuh dh muler jeles2... dlm jeles2 tuh x leh la berpisah. kalo srg xder, musti carik punyer. ha3
anitadiana anitadiana September 21, 2012
sama juga dengan arisya..hari-hari nak nak peluk dan cium perut kak ita sambil cakap sayang beby..bila ita tanya adik buat apa dalam perut mama..dia cakap adik tengak tiso lah..tengah gelak...dan macam-macam lagi..
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha September 21, 2012
nnti jadi kakak yg paling baik tu :)
Nora Karim Nora Karim September 21, 2012
amboi.. amboi... kakak penyayang ni... hehehe
Si Matatajam Si Matatajam September 22, 2012
M rasa Alisha ni akan jd kakak yg penyayang sgt..
shidaR shidaR September 22, 2012
wahhh..kak alisah pun excited nk terima adik baru hehee..xlma lg alisha tgu yerr hehee :)
lynn kamarul lynn kamarul September 22, 2012
insya Allah.. mesti dia jd kakak yg baik utk adiknya kelak
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan September 22, 2012
insya Allah.. alisha kakak yang baik+bijak :)
Puan Kutu Puan Kutu September 22, 2012
pandainya kakak alisha nie..hehe

baju baby yg mana boleh pakai mesti pakai,jimat kan.tak payah beli byk2...

baju aiman dulu2 pun sy still simpan.nk bg org syg sbb semuanya masih elok2 lg..:)
QasehnyaRania QasehnyaRania September 22, 2012
alhamdulillah..bagus alisha ni..
Haryati Faizal Haryati Faizal September 22, 2012
ala...kiutnya....alisha cakap camtu... tak sabar kot dia nak main ngan adik dia...
sal ya sal ya September 24, 2012
insyaAllah... sayang gaduh sayang tu biasa la ina. macam kak ngah dengan azfar. kak long dgn kak ngah.
syiela syiela September 24, 2012
mesti dia dah tak sabar nak main dengan adik dia tu :)
Riena Haiqal Riena Haiqal September 24, 2012
dia dah bersedia nak ada adik la tu.. Alhamdulillah..
semoga Alisha jadi kakak yang baik dan penyayang ye..
ShimaSalleh ShimaSalleh September 24, 2012
Comel aje Alisha ni.. memang bersedia jadi kakak nih...
Sorry omak lama tak jenguk.. Lama jugak la tak buka blogspot hihihi...
Kalau abg aqil dia ckp baju dia kasi kat adik hihi
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa September 25, 2012
dia dah xsbr tu kak nak main ngn adik..alala sweetnya dia..
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda September 26, 2012
Alisha dh paham la tue yg die bakal jd kakak.. hihi~.. pandai die..
9n0L4 9n0L4 October 04, 2012
hehe. sweetnyeeeee. tak dan dan die nak jwb ehhh. cerdik budak alisha ni. ;)