Rambut basah tapi sibuk nak suruh ikat jugak.. (',)


Gambar lama, baru nak story.. tu yang atas batang hidung ada kesan kuku dia...

Alisha ni, makin besar makin pandai nak bergaya tau... kalau bawak pergi jejalan.. dah tak nak pakai kasut yang "crocs tipu" tu.. nak pakai kasut raya dia yang konon dia rasa cantik sangat tu.. hihii.. Kasut raya tu, dia yang pilih sendiri.. warna putih, dekat depan ada riben + berlian2... hihii


Satu hari tu, saya baru lepas mandikan dia... rambut basah lagi tapi dia dah sibuk2 suruh saya ikat.. alahaiii.. saya pun ikatlah tapinya tak ketatlah kan... Si kakak alisha ni rasa dia cantik + kemas kalau ikat rambut kot.. muahhahha...  Kalau u all nak tahu, alisha memang suka kalau kita cantik2kan dia... letak lipstick ke.. eye shadow ke... mak oiiii suka sangat.. lepas tu, mulalah merenyeh malu2... hahahaaa...

P/s : Sorry yer Cik Anon jika story anak saya dalam entry ni buat awak komen entry saya dengan menulis "perasan!.."


{ 54 comments.. read them below or add one }

izan mama mia izan mama mia September 07, 2012
mana pic kasut cantik tu ina..nak tgk gak..
Falsya Falsya September 07, 2012
amboiii...lentik bulu mata alisha..hehe..
syawalsimpsons syawalsimpsons September 07, 2012
dier rasa kemas kot bila ikat tu...kikiki...kakak alisha kelakar la....bila aunty soya nak jumpe ni..
jemarisuri jemarisuri September 07, 2012
nti ada la buah kt rambut tu...wakaakaa
Sally Yatiey Sally Yatiey September 07, 2012
Bagus Alisha ni suka bergaya.. hehe ;D
Cik Nur Cik Nur September 07, 2012
agaknya dia rimas kot..xpe kak, nanti beli kepit rambut dekat alisha, kira xdelah teringat sgt rambut basah tu, org ckp xelok basah2 ikat rambut..
LYAfrina LYAfrina September 07, 2012
maybe sbb dia rasa lbh kemas bila ikat kan..kalo x ikat maybe dia nk buat apa2 xtvt cam tganggu.. tp itulah..time2 basah ni sbnarnya tkut rambut tu bbuah kan
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat September 07, 2012
Eh! ada komen anon cam gitu huhuhu...Alisha ikat rambut nampak kemas...
~aYu~ ~aYu~ September 07, 2012
okla tu nak gak dia ikat rambut yer..
duniafana duniafana September 07, 2012
bagus la kak anak kak nak kemas selalu
kakcik kakcik September 07, 2012
Anak gadis macam tulah gayanya. :)

Kakcik tak ada anak gadis tapi...
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P September 07, 2012
eleleleh.. dah besar sangat lah tu ?
yelah orang nak beradik kan..

p/s : jangan lah macam tu cik Anon, ini kan hak masing2. Tak suka jangan baca :)
kak tini (umialya) kak tini (umialya) September 07, 2012
alaaaa sapa nak puji anak melainkan kita mak bapanya, abaikan si anon..
azizah :) azizah :) September 07, 2012
jijah pon suka bila alisha ikat rambut..comey gitu.. anak pompuan mmg pandai bergaya kak..hehe
sal ya sal ya September 07, 2012
siapa la yang jaki sgt smp komen mcm tu? anak2 akak bkn suka sgt berdandan ni. mtk beli kasut comel sikit pun dah berbunyi. adehhh...
laskar pelangi laskar pelangi September 07, 2012
alolo..comelnyaaa mata..bulat..bulu mata pon lentik je..hik3 ;))
MamaEma MamaEma September 07, 2012
nanti berbuah rambut alisha tau
mama aryan mama aryan September 07, 2012
anak perempuan mmg mcm tu kot,anak lelaki ni nak pakaikan bedak pun xmo..
Wanieys Wanieys September 07, 2012
hihi alisha ni mesti nk melawa jer dia kan...tp xper ttp comel aunty suka :)...

eh cik anon tu xbetol dh kot haha
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ September 07, 2012
Hihi..mesti alisha suka rambut pjg ni.. anak cma paling xsuka ikat rambut. huhu..

NOTA:
alahai tuan tanpa nama kenapa komen 'perasan' ? ape yg perasan? atau adakah empunya tanpa nama sendiri yg perasan????? miahaha..jgn mare..hak masing2 okey.. :)
Dylla Abas Dylla Abas September 07, 2012
anak perempuan memang suka melawa kot...anak2 buah sy yg perempuan pun b'lumba2 nak nmpk cantik...huhu :p
fiza fiza September 07, 2012
Anak saya tak nak ikat rambut langsung. Alisha rasa kemas kot bila diikat.

Abaikan lah anon tu ina.
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda September 07, 2012
bgus la gak Alisha suke ikat rmbut..
kalo Hannah, jgn arap la, huhu~..

isy2.. sape la si anon tue..

klik2 tabung ALisha gak.. ^_^
Gen2Merah Gen2Merah September 07, 2012
hehehehe.. alisya comel.. kanak2 memang suka kan penghargaan... satu pendorong dan semangat buat mereka
Rai Rai September 07, 2012
ala alisha..rosak la rambut basah kalau diikat..
Zie Zie September 07, 2012
mestilah dia nak cantik2. .. mcam ibu dia...
:-)..

ank2 kak pun sama kalau kita tgh buh bedak.. mulalah depa mai, mama nk itu nak ini...
waktu pi jalan2 ja,,, waktu bgun pgi pi sekolah tak mintaklah... emm bagus jugak... kalau tk kena marah dgn cikgulh... hehe
syiela syiela September 07, 2012
bergaya anak dara ni.. serebeh2 tak mau :)
Mama Adam Mama Adam September 07, 2012
Hahaha... Jeles kot. Abaikan aje. MA ad juga dpt komen mcm tu, tapi, abaikan. Kita hanya berkongsi kegembiraan kan. Hanya sekadar bercerita. Kalau x suka, lain kali, jangan baca ;)

Seronok ek anak pompuan. Anak bujang ni pun suka nk me hansome. Mesti nk pakai seluar jeans. Seluar pendek / bermuda dh xnak. Tapi, sesekali saya pujuk juga pakai. Sbb dh beli, sayang kalo x pakai
eita eita September 07, 2012
takut rambut berbuah je...
nanti tak cantik
Aju Mohit Aju Mohit September 07, 2012
Hihihi budak pompuan mmg suke melawa kan Ina hihi
zachflazz zachflazz September 07, 2012
semakin cantik saja kau alisha..
Qasey Honey Qasey Honey September 08, 2012
budak pompuan gitu la kehendaknye..mcm la kita dulu kecik2 xbuat mcm tu jugakkan..hahaha...
mama_umar_maryam mama_umar_maryam September 08, 2012
anak dare kt umh ni plak sebok nk pki tudng wpon rambut basah jugak,ayoyo..

abaikan si anon tu , xpelah, naik trafik blog Ina :)
UniMeOw UniMeOw September 08, 2012
dya suka melawa??alhamdulillah...terbukti dia pompuan sejati..hehe
Joanna Yunus Joanna Yunus September 08, 2012
ye la macam soalann mama izan mana kasut berlian dia tu hehehehe...

eh teruknya cik anoy tu.. sampai macam tu... biar le orang nak cerita apa pun.... ish tulah manusia yang tak suka dan tak senang bila orang senang.... geram le pulak
Errah Errah September 08, 2012
best ikat rmbut ni..walau rmbt errah pendek je tp ttp nk ikat jgk..sbb dah trbiasa dan selesa kot..hehe..tp lau rmbt basah jgnlah nnti berbuah
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa September 08, 2012
muka sma mcm mama dia..hehe..takut nnt berkelimumur n berkutu kak..
Azian Elias Azian Elias September 08, 2012
anal2 perempuan mmg suka bergaya lah kan.. i just ada 3 lelaki..
Mummy Akmar Mummy Akmar September 08, 2012
Salam Kenal..

Comeynye dia ni..Pandai bergaya dah kecik-kecik. Anak sekarang memang dah pandai memilih nak ikut taste dia dan dia rasa dia cantik. Sebagai Mummy mesti kita terpaksa ikut kehendaknya. Seronokkan tengok anak membesar..

Bestlah baca blog awak...suka baca cerita2 kat sini...Mummy nak follow lah blog ni..nanti jemput singgah blog Mummy eh dan follow back...

Thank you!
Si Matatajam Si Matatajam September 08, 2012
Memang seronok tgk anak pompuan yg suka bergaya...
fieda fieda September 08, 2012
kalau ikat rambut basah nanti ada kuar buah kan..maira gitu gak rambut basah2 disuruh ikat..kak fieda syh dia duk depan kipas kalau nk cepat2 kering rambut tu..

cik anon tu takder rambut tu yg dia sakit ati tu tak dapat nk ikat..
Pn. Sheila@CC Pn. Sheila@CC September 08, 2012
bdk2 mcm2 peelnya, dia bkan phm basah ke tak rambut tu... hehe... kiut alisha...
izz iizza izz iizza September 08, 2012
anak perempuan memang gitu la..suka cantik-cantik dan bergaya..kan alisha..hihi

jgn ikan selalu masa basah nnti rambut berbiji-biji..:)
QasehnyaRania QasehnyaRania September 08, 2012
cer tunjuk kasut croc tipu asliya..hehe
Puan Kutu Puan Kutu September 09, 2012
abnak girl mmg suka dicantikkan,itu naluri semulajadi wanita.hehe

tp bagusnya alisha nie sbb kebanyakan budak tak suka ikat rambut,alisha suka plak ekk rambutnya diikat.nmpk kemas n comel je..

anon tu dengki,pedulikan!
ieda ieda September 09, 2012
ahahhaha dah rasa rimas kooot ..
kira ok alisha nak ikat rambut .. anak2 akk x nak langsung .. sbb tu mereka semua berambut pendek ;)
Myra Jay Myra Jay September 09, 2012
Dah nama anak gadis ni memang nak melawa selalu la tu :) Pandai bergaya Alisha ni nanti :)
shidaR shidaR September 10, 2012
mcm tulah budak kak hehee :)
shahdiana shahdiana September 10, 2012
ala biasalah tu ina...anak kita punya perangai for sure kita nak share..kalo rasa tak suka tak payah baca betoi tak...budak-budak...biasalah tu
nur anis nur anis September 10, 2012
hehe....alisha nak rambut kemas je tu...:)
9n0L4 9n0L4 September 10, 2012
tunggu nnt rambut die panjang. mesti sibuk suh sikat pulak kot. hee.
wan nurul hezrina wan nurul hezrina October 02, 2012
skangnie nurul mcm rimaslah rambut merah mcm nak potong sbb bila makan msuk dlm mulut rambut.nak ikat tak mo.huhu..tapi tengah pk2 lagi.nampak kemas alisha=)