Jantina adik Alisha...

Ramai yang duk meneka2 & bertanya pasal jantina adik alisha.. hihii..  So, entry ni saya buat untuk bagitahu u all jantina adik alisha.. (",) Tapi sebelum tu, baca perbualan antara saya & doktor ketika doktor scan yer... (",)

Scan yang pertama

Doc : Kedudukan baby ok... uri dah ada dia atas.. kepala pun dah berada di laluannya..
Saya : Dah enggaged ke doktor..
Doc : Belum lagi, masih awal lagi..
Saya : Ok.. emmm doktor, boleh nampak jantina baby ke?
Doc : Baby ni aktif sangat.. susah nak fokus dekat bawah..
Saya : .....
Doc : Awak tengok ni, yang ni kiri kanan peha baby.. kalau tengok dari gambar ni, baby nampak macam baby "TUTTT".. tapi jangan percaya sangat.. sebab ni hanya scan.. takut tersalah... apa2 pun, tunggu lahir nanti..
Saya : Ok..

Scan yang kedua 

Doc : Baby dah masuk laluan yang betul tapi belum enggaged
Saya : Air ketuban ok ke doc
Doc : Air ketuban ok.. semua ok.. takda masalah..
Saya : Ok..
Doc : Awak tengok ni.. yang ni jantung baby tengah berdenyut2..
Saya : (Sungguh seronok tengok jantung baby yang gerak2 tu).. (",).. Ohya, doc, boleh tengok jantina baby ke?
Doc : Jantina baby tak nampaklah sebab kabur... saya pun tak berani nak cakap..

Hasil scan yang pertama & yang kedua, 2 2 orang doktor tak dapat yakinkan saya.. semuanya takut tersalah... berbanding dengan alisha dulu, doktor tu cakap dengan confidentnya "GIRL".. Kesimpulannya, marilah kita sama2 berteka-teki lagi sehingga adik alisha lahir lagi 39 HARI.. hihi.. Ohya, saya scan ni dekat klinik ibu & anak tau.. sambil2 doctor tengok perkembangan baby, sambil2 tu saya tanya jantina.. hihi

Tapi kan u all, secara peribadinya, naluri saya ni kuat mengatakan yang jantina anak saya ni adalah "TUTTT".. tapi tu la, hanya sekadar naluri seorang ibu... yang betoi2 keluar nanti saya pun tak pasti.. Emmm saya tak bagitahu sape2 pun apa jantina yang saya rasa termasuklah my dear.. bukan apa, takut tersalah.. & di samping tu, saya sendiri nak tengok, adakah naluri seorang ibu tu tentang jantina kandungannya boleh betul atau sebaliknya...

Apa2 pun, u all doakan moga saya & baby selamat yer.. moga baby saya lahir dalam keadaan sihat & cukup sifat.. Seperti kita semua ibu2 ni harapkan untuk kandungan masing2.. (",)


Jantina adik Alisha...

{ 63 comments.. read them below or add one }

Tihara Tihara September 27, 2012
yang penting semuanya selamat nanti..tc ina :)
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha September 27, 2012
betul tu..apepun jantina, yg penting sehat dan cukup sifat semuanya..
moga dipermudahkan proses kelahiran buat ina nanti yer.. :)
*NurSyahieraDahhari* *NurSyahieraDahhari* September 27, 2012
semoga alisha dapat adek dengan selamat
UmmiAbi UmmiAbi September 27, 2012
Berdebar-debar masuk entry ni td.. Serius nak tahu..Last2 kne berteka-teki lagi..hehe.. Xpela..ummi doakan moga k'ina & baby selamat & sihat...Xsabar lak nk tgk baby..hihi...
Mrs Lurve Mrs Lurve September 27, 2012
lagi 39hari ja..debar dan enxcitednya rasa. nmpk perut ina mcm bwk baby lelaki..heee boleh men teka pulak
teratak hati teratak hati September 27, 2012
La doktor scan pun tak pasti ye..aktif sngat la tu babynya..tk pe yg penting baby sihat je kn..
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna September 27, 2012
biasanya naluri ibu ni kuat..apa pun.. semoga semuanya selamat dan berjalan lancar..yang penting intan dan adik alisha sihat..

teringat masa mengandung adik aqil dulu. kesnya jantina tak nampak jugak..tapi naluri saya kuat kata pompuan..husband pulak nak lelaki.. hehehe..
adyna adyna September 27, 2012
tak kisah jantina aper.. yang penting selamat n sihat semuanya ina :)

psst selalu kalu bb susah sgt nak tau jantina gugurl :)

akak syukur ketiga2 scan tepat :)
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI September 27, 2012
yg penting biar kdua2nya sihat walafiat..amiin.
syawalsimpsons syawalsimpsons September 27, 2012
tak kisah la kan kuar boy or gurl..janji sihat tubuh badan....cukup semua sifat...itu dah lebey memadai...dolu sue bila B4 scan...tok en asbeen dah scan dolu dah...dok kata kat MIL sue yg BB dlm peyot ni BOY..sedey gak memula...tp bila dah start scan 2D, N 3D lg konpom BOY..waktu tu mmg sedey gak...tp kejap je, bila anak sue tendang, sue terus sedar N terime seadaanyer...bila izz dah kuar dah tak rasa sedey atau pe...perasaan sama waktu dpt syawal...tp lebey nikmat sebab normal tanpa vacum cam syawal dolu..
Mrs. Norrie Mrs. Norrie September 27, 2012
suprisenya.....tak sabarkan nak tau jantina
Pn. Sheila@CC Pn. Sheila@CC September 27, 2012
tak kisah apa jantina pun kan... y ptg baby sihat... akak pun scan bby girl gak kali ni...
ieda ieda September 27, 2012
tgk perut ina macam perempuan .. (pd pandangan akk lah )...:))

hurmm apa2 punn akak doakan semua selamat , x kesah kan lelaki ke perempuan sbb baru 2nd baby .. kalau kuar perempuan hrapkan lelaki leh cuba layie dan layie ;))
izan mama mia izan mama mia September 27, 2012
asal sihat dan sempurna sifat.///alhamdulillah...lelaki or perempuan...okey saja..kan..tapi rasanya lelaki...
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha September 27, 2012
orang dah kata lelaki kan!!..lelaki la..hahaha,xpuas hati betul.ngeee...akak bersalin nnti,terus text eca ye...gtau jantina apa.hehehe :P

instict kuat ckp lelaki..sbb sjk akak pregnant ne,semua myk wangi akak semua digiveawaykan.ahhaah XD
Riena Haiqal Riena Haiqal September 27, 2012
sabar jer la ye.. mungkin baby ni nak kasi surprise buat ibu dia.. (^_^)
semoga selamat melahirkan dan dpermudahkan segalanya ye.. (^_^)
PinkUmmi PinkUmmi September 27, 2012
tak sbr nak tau jantina baby...sy lak eksited lebih
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey September 27, 2012
kena main teka teki ngn kak ina.. Apapun semoga semuanye selamat.. :) Yeayy da xlama da.. Alisha mesti xsbr
Deq's Qienz Deq's Qienz September 27, 2012
yer ke??xperlahh sis yg pnting baby sihat dan semuanya selamat yerr..
Mrs Velentine Mrs Velentine September 27, 2012
kalau tak nampak biasanya perempuan..tapi kalu nampak lelaki...kalau tengok muka mama alisha ni sya rasa bby boy kot...
Mrs Velentine Mrs Velentine September 27, 2012
kalau tak nampak biasanya perempuan..tapi kalu nampak lelaki...kalau tengok muka mama alisha ni sya rasa bby boy kot...
mamavogue mamavogue September 27, 2012
Insya Allah, ibu dan baby sentiasa di bawah lindungan-Nya.

mamavogue dulu pun tau jantina Hakim masa kandungan dan 8 bulan lebih.. :)
eB eB September 27, 2012
biasanyer naluri ibu itu betol... so "TUTTT" tuh "TUTTT" la nmpknyer yer? hik3...

ps: eB dh emel banner :)
eB eB September 27, 2012
eB silap emel tadi kot...
dh resend... hik3
GreenJade GreenJade September 27, 2012
InsyaAllah moga semua dipermudahkan segalanya....

wahhh suspen ni nk tau actual gender...takpe apa pun moga baby lahir dgn selamat n sihat2 hendaknya..
ayut ayut September 27, 2012
ok..tutt ea...laki ni.hihihi..tgk hasil lg 39 ari ye kak ina..countdown la pasni. :) smga shat slalu ye kak..
Saleha Saleha September 27, 2012
lelaki atau perempuan tak kisahlah.. tapi sebagai seorang ibu kalau boleh biarlah ada bunga dan kumbang juga. tapi apepun rezki yang Allah bagi itu adalah amanah Allah yang perlu dijaga dengan baik.
semoga anak selamat sihat sempurna dan membesar menjadi anak yang soleh dan solehah
eita eita September 27, 2012
alahai..dah macam iklan sabun tttuuuuttt....
heehhehe...

agaknyer baby boy kot
Bazilah (^0^) Bazilah (^0^) September 27, 2012
bazi pon x berani nk btau lagi gender baby, sbb ntah haha. Apa2 pon nnti baby kuar baru betul2 kompem hehe
Nazayiena Nazayiena September 27, 2012
X pasti lg yea bb boy or girl,tp yg penting sihat dan selamat.
Everything's Everythings Everything's Everythings September 27, 2012
Wahhh mest tak sabar kan nk tnggu kehadiran dia ;D
Semoga dimudahkan urusan inshaAllah ^^
~emi~ ~emi~ September 27, 2012
whoaaa...menghitung hari la alisha nak dapat adik..
Jaa Jaa September 27, 2012
lg 39 hari je lg? wah...x lama dh tu..
roziahojijie roziahojijie September 27, 2012
tak sabar nye nak tahu baby boy or baby girl ... :)
sal ya sal ya September 27, 2012
apa2 pun jantinanya harap dia sihat2 je. mcm kes my sis doc kata boy last2 kuar girl. ngeee...
Kesuma Angsana Kesuma Angsana September 27, 2012
x kisahlah apa pwon janji baby & ibunyer sihat & selamat, but kalau bby boy seronoklah ye
pinky pinky September 27, 2012
tak kisahlah lelaki ke pompuan...janji Intan selamat dgn baby tu...=)
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY September 27, 2012
hihi, igtkan betul2 dh tau jantinanya td..rupanya masih lg menjd teka-teki, kalau dpt boy srnoklah dh dpt sepasang..:))

xpelah yg penting baby sihat, moga dipermudahkan segalanya..
wan nurul hezrina wan nurul hezrina September 27, 2012
nurul teka baby boy..tunggu dan lihat..uyun(cute mum)dah bersalin baby gurl n ada beberapa kawan nurulpun baru bersalin harini..alhamdulillah..tinggal ina ngan adik nurulpun dah dekatnie..semoga semuanya selamat
Masya Masya September 27, 2012
org tua² kata kalau nak tau jantina anak yg seterusnya.. tgk air muka anak sebelum tu.. kalau tgk muka alisha ni.. alisha akan dapat adik bebird hihihi.. t xtaulah.. mata sy ni pun rabun² bab² tgk air muka ni...

apepun sy doakan adik alisya dan ina sihat...
Sally Yatiey Sally Yatiey September 27, 2012
Mesti baby boy kan.. Hehe
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda September 27, 2012
laki eh? hehe..
ape2 pun, moge slamat lahir la die nnti.. amin3..
Dylla Abas Dylla Abas September 27, 2012
baby boy or girl x kisah la kan..yg penting moga2 semuanya dipermudahkan n semuanya selamat :)
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan September 27, 2012
tak kisah boy or girl, yang penting semuanya selamat :)
kak tini (umialya) kak tini (umialya) September 27, 2012
moga semuanya dipermudahkanNya
fieda fieda September 27, 2012
insyaallah jantinanya berlainan tu...semoga selamat semuanya..
Haryati Faizal Haryati Faizal September 27, 2012
takpe tak kisah boy ke girl, asalkan dua2nya selamat...
ShimaSalleh ShimaSalleh September 27, 2012
TuTTT! hihihi... Apa2 pun moga semuanya selamat...
Hermmmm kalau shima, naluri sendiri yg betul! pengalaman pertama, masa baru2 rasa prgnt tu gerak hati tu dah ada.. Tiba yg no2, gerak hati tu lambat sikit... dah masuk trim3 br dtg instinct tuh tau! Bila keluar... YA BETUIII! kikikik... Naluri ibu tidak dpt tandingi mesin scan! cecewahhh!
Cik Nur Cik Nur September 27, 2012
tak kisahlah lelaki ke perempuan, yg penting keduanya selamat....
QasehnyaRania QasehnyaRania September 27, 2012
yg penting selamat ;)
39 hari lagi..jap je kan;)
azizah :) azizah :) September 27, 2012
jijah rasa boboy! sebab sejak awal2 akak preggy dulu akak takde alahan ape2 pon..

take care kak yer.. walau ape2 pon jantina baby..moga baby tu sihat dan selamat :))
Azi Azi September 27, 2012
xkisahla lelaki ke pempuan jnji sempurna, sihat ibu dn anak.. klu lelaki bonusla kan...
C'Jai C'Jai September 28, 2012
semoga ibu dan bb sihat , selamat hingga bersalin nanti...
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P September 28, 2012
girl ke boy ke, janji sihat..kan kak
Myra Jay Myra Jay September 28, 2012
Kadang scan ni susah nak percaya sebab Adik myra masa pregnant kedua 3x scan, 1st Girl, 2nd boy then 3rd girl, finally keluaq boy :)

Dia ingat girl sebab masa preggy kedua ni lain dari 1st(Firas) tp ternyata keluar boy :)

Apapun moga semua selamat dan sihat ye :D
lynn kamarul lynn kamarul September 28, 2012
insya Allah ade rezeki ina nak ada sepasang cahayamata =) means bby boy
Puan Kutu Puan Kutu September 28, 2012
tak kisahlah bor or girl,yg penting sihat sempurna kan..:)

apa pun klu dpt boy lg best kan?hikhik
mama aryan mama aryan September 28, 2012
biasanya naluri ibu tu betul..mcm akak dulu2,awal2 lagi akak dah bole agak jantina anak akak & mmg betul tekaan akak tu
shidaR shidaR September 28, 2012
biasalah kak laki pompuan tu blkg kire lah mna2 pn ok kan..yg pntg akak dan baby sihat2 je ok :) xsbar nk tgu heheee..
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 01, 2012
xkisah la jantina janji sihat sempurna....sememangnya kita nak anak kita sihat sempurna kan
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat October 02, 2012
Naluri cr kuat tau....tiga2 anak cr betul...apa yg cr rasa baby yg di kandung cr boy or girl hihihi....naluri cr mengatakan boy....entah betul ke tidak kikiki
9n0L4 9n0L4 October 22, 2012
kate org, kalau perut melebor insha Allah anak ppuan. :)