Checkup 34 minggu.. Nak kena check tekanan darah lagi.. adehhh..

Semalam saya pergi checkup untuk 34 minggu.. Ohya, actually sekarang ni saya dah start checkup 2 minggu sekali.. So, hari ni saya nak update yang saya pergi checkup masa 32 minggu & 34 minggu... Senang bila catat kat sini.. untuk anak2 akan datang boleh buat rujukan.. (",)

 32 MINGGU

Berat saya dah ok.. Naik sekilo je dalam tempoh 2 minggu... hihi.. Takda selera makanlah konon.. sebab doktor suruh pergi check tekanan darah selang sehari... Berat time ni, 56KG..

 34 MINGGU

HB saya 13.. Alhamdulillah makin naik.. minum habbataus sauda lah katakan... hihi

Hasil scan semalam pun semuanya ok.. air ketuban ok.. Baby ok.. tak songsang.. Tak sabar nak tengok baby.. semalam doktor tunjuk jantung baby yang tengah berdenyut... (",).. Ohya, di usia 34 minggu, berat baby 2.313KG..

Haaa ni yang tak best... berat saya naik 2.5KG dalam tempoh 2 minggu..!! Adehhhh... Tak pasal2 kene ambik tekanan darah macam sebelum ni lagi,... alahaiiii... tapi doktor bagitahu suruh ambik, 4 kali dalam tempoh 2 minggu... Kalau sebelum ni, ambik tekanan darah sebab naik 4KG dalam tempoh sebulan, kali ni lagi hebat, 2.5KG dalam tempoh 2 minggu... Berat saya sekarang 58.5KG

Nampaknya saya kena belajar control makan ni... adehhh... masa alisha dulu, takda selera sebab ada alahan... tapi adik alisha ni, takda alahan.. tu yang selera tak hengat donia.... 

P/s : Saya akan balas jejak u all slow2 yer... 

P/s : Masih ada yang belum bagi detail bagi pemenang Mini Giveaway #7


Checkup 34 minggu.. Nak kena check tekanan darah lagi.. adehhh..

{ 36 comments.. read them below or add one }

Bazilah (^0^) Bazilah (^0^) September 26, 2012
tinggi nye HB! teruja tgk huhu
Haryati Faizal Haryati Faizal September 26, 2012
nak try habbatus sauda gak lah...
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda September 26, 2012
b'selera eh pregnant kli nie?
xpe la, asalkn kesihatan & baby ok, syukur la.. ^_^
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa September 26, 2012
cpt2 bg detail..lau tak sha amik hehe//
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha September 26, 2012
moga semua nye baik2 aje yer IB... :)
akilla ibrahim akilla ibrahim September 26, 2012
cepat juga naik'n?
tapi ok ler berat ina masa mengandung baru banyak tu.kila yang xmengandung ni kurang sekilo je dari ina..lemak dah banyak sangat kat badan ni..hehehe..
apa2 pun kila doa'n yang terbaik untuk ina & baby..
Cik Nur Cik Nur September 26, 2012
alhamdulillah, semuanya dalam keadaan baik2.. :)
Mrs Lurve Mrs Lurve September 26, 2012
alahai kalo sy yg baru 12w nnie dh 55kg, kalo mcm ina nti adoi bape kgla pulak...
Puan Kutu Puan Kutu September 26, 2012
wah tak sabarnya nak tggu baby keluor.dh scan jantina ke belum nie ina?hehe..

sy buat kad n checkup dekat rsat dlm kem.dh keje ngan pertahanan kan.sng,lgpun facilities n doc semua lengkap kt sana..:)
CtAyue CtAyue September 26, 2012
takpe makin naik berat, nt lepas bersalin br pk diet..hehe.. semoga sentiasa sihat.
Riena Haiqal Riena Haiqal September 26, 2012
wah tak lama lagi bakal ada baby baru dan Alisah dah nak dapat adik.. tinggi juga tekanan darah awak ye.. HB awak pulak ok.. mudah2an HB saya juga takkan turun.. sekarang ni HB saya tetap 12.. ni baru 14 mgu kot..
ayut ayut September 26, 2012
amekk..2kilo 2minggu..hihihi..jg mkn n kesihatan bek2 ye kak ina... :)
QueeN TerataI QueeN TerataI September 26, 2012
58.5kg kira okla.. xdelah berat sgt pun kan... paling2 pun sampai masa bersalin berat tu 60kg jer.. :)
eB eB September 26, 2012
wah dh 2.3 yer baby. lhr > kg la tuh nmpknyer...
tc yer... :)
Dylla Abas Dylla Abas September 26, 2012
tp...bkn berat bdn naik masa pregnant tu perkara normal ke..?
duniafana duniafana September 26, 2012
saya doakan selamat dan sentiasa dibwh rahmat Allah ok
nur anis nur anis September 26, 2012
waaa..banyak naik tu kak..yang penting, sihat..^__^
syiela syiela September 26, 2012
muahahaha.. mmg kena control sikit2.. sikit je ^_^
Mira Adzlia Mira Adzlia September 26, 2012
makan selag boleh..nnti time pantang da xley mkn kak...hihi
Mrs Velentine Mrs Velentine September 26, 2012
biasalah kalau nak dekkat2 bersalin ni berat mmg naik mendadak..hehehe...cubit2 sini..
mrs mell mrs mell September 26, 2012
waa... nak dekat dah tu.. yea.. gonna see a new baby kat blog.. suke2.. hehehe..
fiza fiza September 26, 2012
Alhamdulillah..semuanya ok.

p/s: Ina, pasal shaklee tu saya dah buat entry tau. Pagi esok saya publish.
~Cik Sweety~ ~Cik Sweety~ September 26, 2012
dh bole tgk boy ke girl kak? msti eksaited xhengat..hihi
Azi Azi September 26, 2012
dah tau jantina ke intan?
fieda fieda September 27, 2012
mesti baby boy ni..tu yg lain tu.
sal ya sal ya September 27, 2012
dah scan ke? hehehe... doc buat assumption berat baby tp ime akak dulu selalu je silap. tgk Azfar je la keluar berapa kilo. doc assumed dalam 2.5kg mcm tu je.
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse September 27, 2012
moga segalanya terus berjalan dgn lancar.. :)
control2..tp ina mmg bdn kecik je.takat naik 2.5, no hal la kot..hihi. bby yg membesar dgn sihat kat dalam tu.. :)
Myra Jay Myra Jay September 27, 2012
Habatus sauda panas tak Ina?

Moga semuanya ok berjalan lancar ye ;)
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief September 27, 2012
Alhamdulillah semuanya baik2 jer :)
Marya Yusof Marya Yusof September 27, 2012
Semoga IB & bb sihat2 shj... Selera makan ye... dulu masa preggykan Iman selera jugak makan tp lepas tu muntah2 smplah bersalin... tapi tu yg menjadi kenangan terindah... HB dulu 11-12 je... pernah juga bwh lagi...bahayakan...teruja tgk HB IB..Alhamdullillah, patutlah berseri-seri :))
wan nurul hezrina wan nurul hezrina September 27, 2012
insyaallah everithing goes fine..mum ngan anak sihat.amin amin amin
shidaR shidaR September 28, 2012
biasalah kak...alahan ni xmnntukn..tp mcm akak saya juga yg last ni xde alahan apa pun mknan dia sebatt hehee..
9n0L4 9n0L4 October 22, 2012
tak brape phm hal HB ni tapi yg berat tu tahu la. hehe.