Kamu memang anak yang baik!! (^_^)

Sebelum ni, saya pernah bagitahu u all yang alisha ni suka sangat makan telur rebus kan.. telur putih je la.. kuning tak makan.. hihi.. So, semalam ketika alisha tengah tidur, saya rebuslah 3 bijik telur untuk alisha... Macam biasa, lepas rebus saya akan letak atas sinki bagi dia sejuk dulu..

Bila alisha terjaga dia nampak telur & terus ambik telur tu bagi saya suruh kupas kulit... Dah habis sebijik, sebijik lagi dia makan... Sampai telur yang ke 3, dia ambik & kupas sendiri hokay!!.. terkejut saya sekejap.. yela, saya tak pernah ajar & tak pernah tahu yang alisha pandai kupas kulit telur... Alahaiii sayang... (",)

Yang buat saya rasa sweet sangat, lepas alisha kupas kulit telur tu, dia bagi saya telur tu, saya ingatkan dia suruh buang telur kuning & bagi dia telur putih je.. Tapi saya silap... Alisha cakap "Takmo".. Lepas tu dia cakap "Makan.." sambil tunjuk ke arah mulut saya... Maksudnya, dia kupaskan kulit telur tu untuk saya, bukannya untuk dia... Ololoooo sweetnya kamu ni sayang.. (",)

Agaknya dia terpikir, Ibu dia dah kupaskan 2 bijik telur untuk dia, tapi ibu dia tak makan pun.. so, dia baik hati, kupaskan untuk saya & bagi saya makan... (^_^) Ibu sayang kamu alisha..!! Kamu memang anak yang baik.. (",)

P/s : Masih menanti detail lagi seorang pemenang untuk Mini Giveaway #7

P/s : Jantina "TUTTT" yang doc maksudkan & yang saya maksudkan adalah berlainan jantina


Kamu memang anak yang baik!! (^_^)

{ 57 comments.. read them below or add one }

Mrs Velentine Mrs Velentine September 27, 2012
sweetnye...sya pun rsa baby boy sebab tgk dr wajah awak..hehehe..ccubit2 sony
ieyda ieyda September 27, 2012
alhamdulillah....sejuk perut ibu mengandung...
eB eB September 27, 2012
laaaaaaa, ader yg tanyer psl aper jantina "TUTTT" ke tadi? hik3. comel plk...
wah si kakak dh tunjukkan ke'kakak'an nyer tuh... :)

ps: tq yer... kami & baby corner jerk banner x gerak2 kan? hik3
NoEn NoEn September 27, 2012
so sweet la alisha

klo betul la ape yg dirasa tu best la kn..dpt sepasang
aimi adilah aimi adilah September 27, 2012
rse cm nk menitik air mate bce tindakan alisha..... =)
Siti Asiah Siti Asiah September 27, 2012
terharu jerk kalu anak wat camtu kan...sweet sangat ALISHA...dah nk jd kakak kan...mesti la pandai...(",)
syawalsimpsons syawalsimpsons September 27, 2012
baguih alisha ni...cepat phm
Riena Haiqal Riena Haiqal September 27, 2012
wah sweetnya Alisha... baik nya hati dia kupaskan utk ibu dia.. heheheheh.. bijak bijak.. (^_^)

baby boy la ni kan.. InsyaAllah..
saya pulak berharap nak baby girl.. InsyaAllah
Masya Masya September 27, 2012
hihihihi.. paham² aje alisha ni.. nape alisha x minat yg kuning.. yg kuning tulah bgs.. itulah daging ayam, yg puti tu kulit/ bulu ayam kalau dah besar...

cuba buat roti telur rebus+mayonis mane tahu alisha nak makan yg kuning sekali.
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda September 27, 2012
Alisha nk ibu nye dpt protein telur tue gak, utk adik die gak, hehe...
Mrs Lurve Mrs Lurve September 27, 2012
wahh..alisha boleh geng dgn aunty xmkn kuning telur hehehehe..

p/s: dh agak mcm baby boy jgk
mama_umar_maryam mama_umar_maryam September 27, 2012
touchingkannnn ;)..dah agak dah klu tuttt tu jantina apa,hehehe
C.M.A @ CikMoonAdnan C.M.A @ CikMoonAdnan September 27, 2012
alololo so sweet alisha...

mmg anak yg baik :)
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan September 27, 2012
buat baik dibalas baik la ni. alisha memang budak bijak ;)
akilla ibrahim akilla ibrahim September 27, 2012
sweetnya alisha..pandainya dia :-)
Mira Adzlia Mira Adzlia September 27, 2012
alolor...suweetnya alisha nih :)
Mrs Velentine Mrs Velentine September 27, 2012
kenapa sya tgk muka...sebab kalau bby boy kita malas nak make up...pas 2 kalau bby perempuan serinya lain..
Saleha Saleha September 27, 2012
Kkalau anak buat mcmtu rasa sebak je kan, terharu dan bangga
Pn. Sheila@CC Pn. Sheila@CC September 27, 2012
pandainyer... nti dh ada adk mesti pandai jg adk nie kan... hehe
adyna adyna September 27, 2012
bagus anak ibu..makan beringat ;)
sal ya sal ya September 27, 2012
budak2 ni pun pandai kupas snd tanpa ada org ajar. dia org observed. anak2 ni mmg pandai ambik hati mak bapak kan?
ayut ayut September 27, 2012
alisha mmg ank yg bek la..bgus2x..syg alisha lebih la gini ye :)
ha..berlainan jantina...mmg kna countdown ni...
fieda fieda September 27, 2012
bestnyer ada anak dara yg cumil gitu..ermm..boleh bayangkan sweetnya...
emy zulaiha emy zulaiha September 27, 2012
alololo sweetnye alisha! untung sis :)
Haryati Faizal Haryati Faizal September 27, 2012
pandainye alisha... ingat juga alisha kat ibu dia ye...
izan mama mia izan mama mia September 27, 2012
mana gambar dia kupas telor...tak sempat nak ambil eks...hihihi
Tihara Tihara September 27, 2012
baiknya alisha..ske baca en3 ni :)
Cik Nur Cik Nur September 27, 2012
alololo..sweetnyer alisha.. mmg ank dan bakal kakak yg baik ni.. :)
~Cik Sweety~ ~Cik Sweety~ September 27, 2012
alahai suweettnya alisya.. syg dia.. hihi
QasehnyaRania QasehnyaRania September 27, 2012
kakak yg baik;)
sayang alisya;)
azizah :) azizah :) September 27, 2012
alisha mmg anak yg baik! dan tak mustahil dia boleh jaga akak nanti :)
nanakimie nanakimie September 27, 2012
anak buah nana sama besday dgn alisha pn suka mkn telur,hee..telur pth je dia mkn:)
Mrs JemariSuri@mama QiSha Mrs JemariSuri@mama QiSha September 27, 2012
teringin nk jumpa alisha..
camne la agaknya kan...^^
Nida Mohd Nida Mohd September 27, 2012
pandainya Alisha..nnt jd kakak yg baik utk adik juga ye syg..
yoon da-hyun yoon da-hyun September 27, 2012
eah ! eah !
bukan untuk akak tho .
tapi baby dalam perut .
heeee ~~ ;D
Azi Azi September 27, 2012
alisha semakin bijak dn pndai...
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha September 27, 2012
asal sweet je alisha tu eh..geram nengok.
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- September 28, 2012
alololo . dah pandai dah ... bagos lah .. sweet sangat ...
C'Jai C'Jai September 28, 2012
Alololoooooo...sweet sangat...
Nora Karim Nora Karim September 28, 2012
dia bagi baby kot? bukan mama dia... hahaha :p sweetnya...
Aju Edy Aju Edy September 28, 2012
Takpe Ina, janji baby sihat, kalau ada rezki dapat boy syukur sangat2 kan ;)
kak tini (umialya) kak tini (umialya) September 28, 2012
Mohon IB emailkan nama, alamat & no. telefon ke

umialeeya@gmail.com
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P September 28, 2012
baguslah macam tu, anak yang baik :)
lynn kamarul lynn kamarul September 28, 2012
=) untungnya ina ada anak sebijak dan sepeka alisha
Puan Kutu Puan Kutu September 28, 2012
pandainya kamo alisha.hehe boy ekk?Alhamdulillah,bestnya!
mama aryan mama aryan September 28, 2012
sweetnye alisha..terharu akak..
shidaR shidaR September 28, 2012
alahai bijaknya syg heheee.. :)
Si Matatajam Si Matatajam September 29, 2012
Kalau M jdi Ina pun rasa terharu sangat2 ngan perlakuan Alisha tu...Sweetnya...
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 01, 2012
alisha sgt sweet hokay.....terharu rasa hehe
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat October 02, 2012
hihihi...mungkin kesian kat ibunya yg tgh sarat mengandung....memang sweet....
wan nurul hezrina wan nurul hezrina October 02, 2012
budak yang baik dan pintar=)
9n0L4 9n0L4 October 22, 2012
sweetnyeeeeeeeeeeeee lah budak alisha ni. :)