Alisha dah buktikan yang dia kakak yang penyayang... (^_^)

Sebelum2 ni saya selalu bagitahu u all yang alisha memang sukakan baby kan... so, hari tu, masa kami pergi Selangor, singgahlah rumah biras saya yang baru lepas bersalin tu... tidur rumah dia semalaman.. U all tahu tak, si alisha ni.. tengok je baby tu, terus dia usap2 muka baby... sentuh mulut la.. sentuh pipi la... lepas tu siap cium lagi.. bukan setakat cium dekat pipi tau.. tapi dengan hidungla, pipi la, dahila.. pendek kata semua tempat dekat muka.. saya yang sedang memerhatikan gelagat alisha dekat sebelah.. tersenyum je la.. nampak sangat yang dia tak sabar nak dapat adik... hihiiii

Yang paling tak menahan, alisha boleh pergi marahkan idlan @ abang kepada baby bila idlan nak pergi dekat adik dia... alahaiiiii.... baby tu adik idlan la sayang oiiii.... bukan adik alisha lagi... lepas tu 2 orang sepupu ni pun bergaduh la.. alisha pun menangis datang dekat saya... hehehhe... Saya cakap la dekat alisha... "Tunggu 2 bulan je lagi alisha akan dapat adik sendiri... tu adik idlan, biarlah idlan pergi dekat adik dia..."..

Lagi satu, kalau baby tu menangis dalam bilik time baby sorang2, alisha lah yang paling kalut.. dia pergi panggil maklong dia tu suruh pergi ambik  baby.. selagi maklong dia tak menyahut, selagi tu dia duk pot pet pot pet... hihii... kakak yang prihatin nih (",).. Time Jaa nak bagi baby pakai baju, sapu losyen dan sebagainya... alisha ni, duduk dekat tepi baby tu tengok... nampak gayanya si kakak alisha sedang belajar cara nak siapkan adik dia lepas mandi nanti macamana la tu... hehheh


Gambar yang dekat atas ni.. saya curi2 ambik tau.. dalam bilik ni gelap, tak bukak lampu, saya dari pintu terus snap.. 

Actually time ni alisha bersama saya dekat luar bilik, sekali dia nampak maklong dia keluar dari bilik.. si alisha yang baru bangun tidur dengan rambut berserabai terus pergi tengok baby... hihi.. Harap2 alisha kekalkan sifat penyayang @ sukakan baby ni ketika dia dapat adik nanti... Saya pulak kadang2 rasa tak sabar nak tengok reaksi alisha dengan adik dia nanti.. hihii.... 

P/s : Hari ni hari ulangtahun kelahiran mak saya yang ke 52... 

{ 44 comments.. read them below or add one }

Dylla Abas Dylla Abas September 07, 2012
bagus Alisha ni..practice makes perfect ye..nnt boleh jadi kakak yg penyayang :)

anyway...hepi bday utk makcik (",)
syawalsimpsons syawalsimpsons September 07, 2012
seronoknyer tgk alisha sgt2 prihatin ngan BB ni...
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ September 07, 2012
Salam Ina.Mmg Alisya bakal kakak yg baik & prihatin.Mesti dia dah xsabar nk tggu adiknya lahir :D

Selamat hari lahir tuk mak ina...sama hari lahir ngan anakbuah k.atie :D
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan September 07, 2012
memang layak dah ni alisha jadik kakak :)
fiza fiza September 07, 2012
Mesti alisha tak sabar nak tunggu adik keluar kan.

Selamat hari lahir utk mak ina.
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha September 07, 2012
wahh...xpe xlama lagi nak ada adik.hehehe..
pergrkan baby camna kak?oke?
CtAyue CtAyue September 07, 2012
bagus alisha nih.. dia nak belajar jaga adik lah tu. nt bolehlah tolong ambilkan pampers adik dan tunggu adik tau.. pandai alisha.
Ros Ros September 07, 2012
Assalamualaikum,

OO...nak bertambah orang baru lah ya...tahniah ya intan...
Bertuah lah adik Alisha ni nanti punyai kakak yang sangat perihatin...
Bazilah (^0^) Bazilah (^0^) September 07, 2012
kakak yg penyayang. senang mak nak menjaga baby nnti hehe
sal ya sal ya September 07, 2012
insyaAllah... kakak yg baik.
suhaina laui. suhaina laui. September 07, 2012
gud gurl la alisha...nt syg adik sokmo ye ;)
pinky pinky September 07, 2012
hehehe....sikap penyayang dah ada tu....nnt Alisha mst syg sgt nga adik dia tu..
Kakzakie Kakzakie September 07, 2012
Macam kakaklah Alisha nie suka baby dan kanak-kanak. Alisha dah tunjuk sifat sayang walau bukan adik dia tu... kena adik dia memang org lain tak boleh sentuhlah...
QasehnyaRania QasehnyaRania September 07, 2012
mm..tak sabar nk tgk kakak prihatin nie jaga adik dia nanti..hehe

lau call mak kim salam yer..ucap selamat hari lahir juga..=)
ciksu doakan semoga `mak` dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki dari-Nya..amin
Tihara Tihara September 07, 2012
alisha yang penyayang...cute je kan :)
Bui Junaidi Bui Junaidi September 07, 2012
KAK BUI PUN DAH LAMA X SINGGAH..NTAH KENAPA SEMAKIN MALAS PULAK RSNYA..HUHUHU

BGS SGGH ALISHA KAN,BERTUAH ADIK DIA NNT DPT KAKAK PENYAYANG..^_^
Haryati Faizal Haryati Faizal September 07, 2012
dia suke baby la tu, moga nanti akan jaga adik dia elok2 la ye..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ September 07, 2012
alhamdulillah...kakak yg penyanyang.. dpt nnti adik nnti alisya tlg ibu jaga adik tau. :)

sanah helwah utk ibu akak :)
Wanieys Wanieys September 07, 2012
Yeeyyy alisha xsabar la tu nk jd kakak....nanti dpt adik mesti alisha jd kakak yg baik punya :)...

heppy besday utk mak kak ina...semoga sentiasa di berikan kesihatan yang baik hendaknya...Insyaallah :)
mamavogue mamavogue September 07, 2012
Alisha,
awak ni cumell lah!
Dah besa dah makin matang..

Selamat Hari Lahir buat mak Ina :)
Cik Nur Cik Nur September 07, 2012
waaahh..bagusnya alisha.. nanti senanglah ibu dia.. ada kaklong yg rajin.. :)
mama aryan mama aryan September 07, 2012
bagus kakak alisha ni..ada adik nanti jaga baik2 ok
eza miza eza miza September 07, 2012
Wahhh.bagusla camtu... Adi hakimi kalau nampak eza pegang baby dia nak babab baby tu lak.. Tu yg seriau jgk... Buleh ke? Hehe
anitadiana anitadiana September 07, 2012
sama lah dengan arisya memang sayang sangat dengan beby atau yg muda daripada dia...tak pernah nampak dia buat hal lah setakat ne...
ShimaSalleh ShimaSalleh September 07, 2012
nanti boleh tolong ibu tgok2 kan adik masa ibu berpantang :)))
Abg aqil klu nampak baby pun dia suka cuit sana cuit sini... yg tak tahan tu picit hidung...adoiii
Sally Yatiey Sally Yatiey September 07, 2012
Bagusnya alisha.. Tak lama lagi dapat adik sendiri ^_^
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat September 07, 2012
Wah!!! eloklah tue...nanti tak adalah alisha dengki gan adiknya...anak sulong cepat matang...
azizah :) azizah :) September 07, 2012
bagusla camtu..nnt ada adik ni senang akak..mmg alisha ada ciri2 penyayang yg akan jaga keluarga kelak..
sue zainun sue zainun September 07, 2012
alhamdulillah..Alisha kakak yang penyayang nih..auntie yang mendengar ni rasa hepi jer..senang ina nanti..hihihi..
**selamat ulangtahun untuk mak Ina ye..semoga sihat selalu :)
MamaEma MamaEma September 07, 2012
Alhamdulillah... dah nampak ciri-ciri seorang bakal kakak
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda September 07, 2012
mmg calon kakak mithli la Alisha nie bakal jd, hehe..

hepi b'day wat ur mom ye Ina.. moge dipanjangkn umo & dilimpahkn rezeki kepadanye..
syiela syiela September 07, 2012
hehehhe ada adik nanti siapla ye.. akak dah beljar cara nak siapkan adik :)
eita eita September 07, 2012
ada adik nanti senang lah alisha nak jaga
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa September 08, 2012
xpa..nnt dia akn hppy tdo ngn adik hehe..

sha klik nuff akak:)
Si Matatajam Si Matatajam September 08, 2012
Wah nanti mesti Alisha jadi kakak mithali bila ada adik nanti.. Untung Ina ada assistant untuk jaga baby..
fieda fieda September 08, 2012
mmg dh terbukti dia seorang yg penyayang...
mak ina muda lagi ye..mak kak fieda taun ni 55 tahun..
izz iizza izz iizza September 08, 2012
x sabar dah dia kan..hihi..

semoga sentiasa jadi kakak yang baik nnti..:)
Puan Kutu Puan Kutu September 09, 2012
semoga alisha menjadi kakak yg baik..:)

selamat hari lahir buat mak ina,sama tarikh dengan abah sy..cuma abah yg ke 53.hehe
ieda ieda September 09, 2012
memang dah x sabar nak ada adik nie .. insyaallahhh ada adik sok , lagi terserlah lahh kasih sayang dia nanti ;)
Nora Karim Nora Karim September 09, 2012
Ina... teringat saya time Faris tak berapa nak boleh terima Alisya untuk seminggu yang pertama... mujur ada buat satu entri... :D

http://dialoguda.blogspot.com/2010/05/alhamdulillah.html
Myra Jay Myra Jay September 09, 2012
Alisha oh alisha, memang kakak penyayang ni..
Kecik2 dah pandai ngasuh :)
shahdiana shahdiana September 10, 2012
alisha boleh jadi kakak penyayang ni...tapi jangan pulak nanti dia tengok ina dok berkepit je ngan baby...dia jeles pulak...
9n0L4 9n0L4 September 10, 2012
seksinyeeee kakak ni. malu adek tgk tu. hehe.