Semalam duduk depan, hari ni duduk belakang (^_^)

Kalau semalam saya cerita dekat u all pasal alisha yang suka duduk tempat yang kecik antara ibu & abah dia kan... hari ni pulak, saya nak cerita pasal gaya Alisha bila duduk belakang sorang2...  (",) Actually alisha ni start duduk seat belakang tu sorang2, sebelum umur dia 2 tahun lagi.. adalah 2 3 bulan yang lepas kot.. 


Bukan saya yang suruh, tapi dia sendiri yang nak.. dah tak selesa kot duk kat depan.. hihi.. Tapi baguslah, sebab alisha dah mula belajar yang nanti dekat depan, adik dia yang akan duduk dengan ibu dia... hihi


Ini bukan aksi alisha nak terjatuh yer... tapi dia saja2 buat gaya camtu.. hihi

Alisha ni kalau duduk belakang, bukannya jenis nak duduk diam2 pun.. suka bergerak2 + suka berdiri... Tapi nasib alisha ni pandai... kalau time dia berdiri & abah dia pulak nak lalu dekat selekoh, so, dia cepat2 cengkam kusyen tu dengan kaki dia.. alaa apa ek nak cakap.. u all paham kot... kira macam kita nak terbalik bila lalu dekat selekoh tapi kita tahan dengan kaki tu... kiranya kuku kaki kita tu terkemutlah..hehhe


Tutup muka konon taknak tengok ibu, tapi jari buka.. ngendap jugak ibu dia...adoilaahhhhh.. heheh

Kadang tu pulak, dia pergi pegang tempat pemegang yang atas pintu tu.. so, dia takdalah jatuh... hehhe... 


{ 39 comments.. read them below or add one }

kakcik kakcik September 20, 2012
Duduk di belakang lebih luas dan selesa. :)
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief September 20, 2012
hehe..mcm2 gaya alisha ni yer..comel jer alisha...

kak ina nk tanya ni iklan exabytes tu untuk klik juga erk..haha wani bukan tau ni bab tu
duniafana duniafana September 20, 2012
saya tahan...mana lesen cik?mana seatbelt anak?
Mrs Velentine Mrs Velentine September 20, 2012
hahaha..sama jer gaya yg last 2...
nur anis nur anis September 20, 2012
hehe...seronok dia sorang-sorang kat belakang tu ye...
Kakzakie Kakzakie September 20, 2012
Semakin pandai dah tahu nak ada adik kan Alisha..:)
emma emma September 20, 2012
Makin bijak dah Alisha ni :)
mama aryan mama aryan September 20, 2012
sempat lagi alisha bergaya ye..hehe malu2 tp mau tu..main cak2 ngan ibu ye
Mrs Lurve Mrs Lurve September 20, 2012
nak amek gambr, tp malu tutup dgn jari hehehehe comel tul aksi dia
shidaR shidaR September 20, 2012
hehehe..comel alisha makin besar makin nmpak keanakdaraan dia heheee :)
mamavogue mamavogue September 20, 2012
Hakim pun dah pandai duk belakang skrg.. Lega sangat! kalau tak bila dia bosan abis diselongkar dashboard compartment tu..huhu.

Alisha sangat comel buat aksi sengetkan badan tuh! Gaya budak2 skrg agaknyer..hihi
Mira Adzlia Mira Adzlia September 20, 2012
dier da bsar ea...nk selesa dok blkg..hehe
PinkUmmi PinkUmmi September 20, 2012
bagus lah alisha nih duduk belakang....aina kdg2 jer duduk belakang...selalu gak berebut dgn auni duduk kat depan...rasa sempit pulak bile PU kena pegang dua2 kat seat depan tuh
syiela syiela September 20, 2012
makin pandai kaka alisha ni hehehe..

anak akak pulak suka pegang pemegang kiri dan kanan serta kaki dua2 kat tas.. dapat bayangkan tak hehehe ala2 spiderman gitu melekap kat bumbung keta :)
::NureeN:: ::NureeN:: September 20, 2012
tmpt kecik antra seat dpn tue yg alisha suka duduk tue la menjadi tmpt fvret anak nureen ellesya yg dh 5thn pon usianya...
kami ada tanya dia bila emir dh besar nanti, dh pandai duduk tmpt tue jd tmpt emir la plak..
dia ckp tak boleh, emir kena duduk atas riba dia kat tmpt tue ahhahahha
aimi adilah aimi adilah September 20, 2012
wahh.. makin bersedia alisha nk dpt adek yee =)
Azi Azi September 20, 2012
sy masa sofea tak ada adik sofea tak mahu duduk belakang, sy yang kena duduk belakang, sofea nak duduk depan sorang2.. hi3 ..

comel alisha tutup muka tu, pandai main ngendap2 yea...
lynn kamarul lynn kamarul September 20, 2012
anak buah sy since da ada adik ni da pndai ddk belakang.mujur juga dia takde la berani nak main pintu. yg pasti kalau anak ddk seat blkg kena make sure pintu lock dr luar. =)

** comel color seat kereta ina ni
fieda fieda September 20, 2012
olololo..pandai dia ye...maira pun start umo 2 tahun dh nak duk blkg..agaknya dia rasa sempit dh duk depan..skrg kalau balik kg mmg sng betul kak fieda duk srg2 kt depan..dorang bertiga elok jer duk blkg..
Hilmirda Daud Hilmirda Daud September 20, 2012
Best kat belakang tu, luas kawasan dia nak main.
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha September 20, 2012
aloloo..comel je tutup2 muka :)
ayut ayut September 20, 2012
tak diam ye alisha...xmau nakal2...bahaya nnt :) be a good girl k alisha..nak jadi kakak dh jap lg :)
suhaina laui. suhaina laui. September 20, 2012
akif kan....die xsuka duk sorg2...die akn duk ats boxa ntr seat dpan tu...snang citer sue jd mak datin jap dgnank2 kat blakang abh jd driver ;)
azizah :) azizah :) September 20, 2012
bijak alisha ni kan kak..
QueeN TerataI QueeN TerataI September 20, 2012
baguslah kalau dia dah suka duk belakang.. ada ruang sikit utk ibu dia dgn perut yg semakin boyot tu ye x? hehhehe
teratak hati teratak hati September 20, 2012
Hehe comel je alisha ni...
Hakim dh ok skit..batuk dh jarang dh tk bunyi ada kahak..
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa September 20, 2012
comeynya alisha..eh..jgn tunjuk yg wana putih tu dear malu hehe
zachflazz zachflazz September 20, 2012
baik di depan ataupun di belakang, kau pantas dan elok, Nak.
Si Matatajam Si Matatajam September 20, 2012
Ala la malu2 plak Alisha ni yek...so suwitttt..
shahdiana shahdiana September 21, 2012
time ni alisha bolehla konker seat tu...esok bila baby dah besar bergaduh berebut seat...hahahah
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat September 21, 2012
hihihi...bila dah besar..budak2 lebih suka duduk kat belakang...comel alisha..tutup muka..
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan September 22, 2012
alisha duduk belakang sebab nak jadik bos, ada driver :)
Puan Kutu Puan Kutu September 22, 2012
dh pandai nak jadik nmembesar ye alisha dok belakang sorang2.hehe

aiman plak suka duduk depan sebelah driver,ibu yg duduk belakang jadi mem besar.haha
Masya Masya September 24, 2012
makin besar dia x selesa rasanya dok depan...

anak sy pun same... lbh suke dok belakang walaupun dia sorang².. tp kalau dtg angin dia.. dia ajak sy sekali dah ayah mcm driver pulak kat depan hihihihi....
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda September 26, 2012
comel je aksi Alisha nie, hehe..
done beetle & choclairs.. ^_^
9n0L4 9n0L4 October 03, 2012
hehe. ngade budak niiii. malu tapi mahuuu.