Perut ooo perut... (^_^)

Hari ni tiba2 nak update pasal perut saya yang ada baby ni haa... hiiihiii... Lagi 4 hari genaplah 35 minggu.. Perut saya dah makin besar hokay!!.. U all bayanglah, sampai baju saya dah banyak yang tak muat!!.. padahal, kalau dipikir secara logik, apa baju yang ada sekarang, baju tu jugaklah yang ada @ saya guna time pregnantkan alisha.. tapi time tu, takda pulak masalah tak muat.. Untuk pengetahuan u all, ketika saya pregnant kan alisha, hanya sehelai je baju mengandung yang saya beli.. tu pun sebab teringin sangat nak guna.. selebihnya, saya hanya guna baju kurung & baju t-shirt...


Gambar 34 minggu.. Abaikan mata saya yang terpejam + muka yang tak semegah tu yer... hihii

Tapi sekarang baju t-shirt saya & baju kurung kebanyakannya dah jadi ketat... saya pelik gak ni.. adakah perut saya ni memboyot ke depan, tu yang jadi sendat.. ke macamana.. padahal selama ni orang duk cakap perut saya kecik.. sekarang tu diaa... hambik... baju duk ulang pakai yang tu je... muahahahhah

Lagi satu kan u all, perut saya ni dah nampak urat2 halus yang warna hijau tu.. alahaiiii... walhal saya ni bukannya cerah pun.. nampak urat la pulak... takleh belek lama2 takut.. hihii... Tapi nasib jugak, setakat ni perut saya belum nampak merekah lagi... tapi ni baru 35 minggu, lagi 5 minggu nak bersalin, tak taulah jadi camna kan.. (",)

P/s : Nanti saya story dekat u all pasal perbezaan berat badan saya ketika pregnantkan alisha & 2nd baby.. 

p/s : Esok nak pergi checkup, kalau baru ni, saya kene ambik tekanan darah selang sehari, kali ni tak tau apa pulak.. alahaiii.. berat ooo berat.... macamana nak control makan ni...


{ 59 comments.. read them below or add one }

TiranaAduka TiranaAduka September 24, 2012
salam..
Gambar real ke tu? Jgn marah gurau je..
Mrs Velentine Mrs Velentine September 24, 2012
wah dh bengkak2 ni..cute.cubit2 sini
ieda ieda September 24, 2012
aah kali nie memang nampak perut ina besar .. kalau akk time nie baru 6 bulan ekke .. macam anak kembar ..

ok ape .. lepas nie ina memang kena beli baju ngandung lebih sikit kan ;)
wajah org ngandung memang macam tuu , x make up pun org dah kenal membawa budak ;)
Haryati Faizal Haryati Faizal September 24, 2012
rindunya nk pregnant lg!,rezeki tak mai lg...hihi
eh! kat pantai merdeka ye...
Zie Zie September 24, 2012
alahai, ibu ni,,, comel dan cutelah...dah besar tu..
pinky pinky September 24, 2012
walaupun dah sarat still perut nmpk kecik....hehehe untung intan...
:: Mrs.Eady :: :: Mrs.Eady :: September 24, 2012
rindu nyer nak berbdn dua..hehehe..
azizah :) azizah :) September 24, 2012
wah kak dah 35minggu dah.. nanti lebih 36minggu dah kena prepare bersalin ni..hehehe
mama aryan mama aryan September 24, 2012
senyuman tetap manis..
akak pun teringn nak peknen nih..hehe
ayut ayut September 24, 2012
hihihi..mkne ye kat sini...adik alisha lg besar la kan ;)
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P September 24, 2012
seronok nya kalau dapat merasai pengalaman ni.. nanti baby dah keluar lain pulak seronok nya kak Ina :)
Mrs Lurve Mrs Lurve September 24, 2012
pic mcm dkt pantai merdeka, sy pun riso xleh kontrol mkn jgk..semedang je lapar..tp stkat nie berat masih ok, dulu punya pregnant, berat berlebihan hahahaha
PinkUmmi PinkUmmi September 24, 2012
baru nampak perut IB kan...kalo tak, lgsg tak nampak pun...

p/s PU dpt tau umo IB 29 thn..kire tua stahun drp PU...PU nak pgil IB kakak ke atau kekalkan terus pgil IB...PU rasa kalo pgil nama betul lebih mesra alam....hehehe
Riena Haiqal Riena Haiqal September 24, 2012
wah nampak comel jer muka.. berseri2 gitu.. heheheheheeh..(^_^)
saya baru jer nak masuk 4 bulan.. belum nampak sangat..
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ September 24, 2012
dah tau dah ker gender baby?

nieza ade share pasal barut baby..

kalau nak tengok.. leh tgk sini ye..kot-kotla tgh mencari

http://www.nieyxzha.com/2012/09/barut-bayi.html
nita nita September 24, 2012
cute jer tengok ina ngan perut tu hehehe...
ala, akak dulupun dua helai je baju pregnant itupun sebab teringin nak pakai tapi jarang juga pakai sebab besar sangat baju tu perut pula kecik jer..

memang perut masa pregnant kedua lagi besar berbanding 1st pregnant... itu pengalaman akaklah..
nur anis nur anis September 24, 2012
lagi 5 minggu alisha nak dapat adik..hihi...
NoEn NoEn September 24, 2012
alahai...dh besar dh perut dia...suka tgk orh mengandung..berseri2
Sally Yatiey Sally Yatiey September 24, 2012
Comel2.. Dah tahu gender baby ? :)
fiza fiza September 24, 2012
Comel jer perut. MCm saya pregnant ketiga2 anak perut memang beso. Dah lah badan petite.
QueeN TerataI QueeN TerataI September 24, 2012
yg pasti mengandung kali ke2 dan ke atas perut mmg akan lbh besar dr yg first.. masa 1st pregnant dulu 4 bulan mcm x mengandung je.. skrg ni 4 bulan pun dah nampak perut bonjol ke depan.. :)

masa 1st preggy 35 minggu sya dh bersalin... huhuhu
Nora Karim Nora Karim September 24, 2012
ha... baru la nampak perut ina... boy ke yg dalam perut tu? gaya bulat perut tu macam boy.. hihihi
fieda fieda September 24, 2012
dh nmpk dah perut ina..kalau sebelum ni mcm tersorok jer..
adyna adyna September 24, 2012
selalunya anak kedua n seterusnya akan makin besar sebab rahim kite ada lebih banyak ruang ;) mcm arwah azim 4bulan pun perut dah nampak ;)
~Cik Sweety~ ~Cik Sweety~ September 24, 2012
preggy mumy ne tombam la..hehe.. cane la rasanya preggy ne..huhuhu
zachflazz zachflazz September 24, 2012
yang penting dikaruniai kesihatan always ya Intan..
yoon da-hyun yoon da-hyun September 24, 2012
muka akak nampak sedikit pucat :)
heee ~~
congrate kak utk baby baru .
Aju Edy Aju Edy September 24, 2012
Kejap je dh masuk 35 weeks ye Ina, moga selamat semuanya, Akak plak tingin nak adik lagi, voley??? Hijihi
LYAfrina LYAfrina September 24, 2012
blh tahan besar gak perut ina ye...
ina..utk elak merekah tu selalu sapu losyen @ baby oil @ bio oil..
LYAfrina LYAfrina September 24, 2012
blh tahan besar gak perut ina ye...
ina..utk elak merekah tu selalu sapu losyen @ baby oil @ bio oil..
deno deno September 24, 2012
akak makin cantik!!!! :)
Norzie hany Norzie hany September 24, 2012
Tentu Alisha seronok nak dapat adik ye.Dah besar perut Ina tapi tetap nampak comel.
teratak hati teratak hati September 25, 2012
Baby boy kot..dh scan kan ms 7 bulan..org kate perut besar kedepan baby boy..hehe..
Si Matatajam Si Matatajam September 25, 2012
Nampak tajam ja perut tu..kata org tua2 anak lelaki kalau perut kita tajam dan agak lonjong ke dpn..Kalau bulat ja, anak pompuan..hmmm tak tau la M..Wallahualam... Kuasa Allah jugak semua tu kan. Asalkan semua selamat, Alhamdulillah..
zareliqa afiqa zareliqa afiqa September 25, 2012
Macam best jek iqa tgk.. tak sabar nak tgk baby :)
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha September 25, 2012
baby boy yg sihat dlm tu.hehehehe. :)
ros_reeza ros_reeza September 25, 2012
Salam.. kak Ina, ni kat pantai merdeka ke?.. macam kat situ je:)
Ema Junaiha Ema Junaiha September 25, 2012
agaknya baby boy dalam tu kot..janji baby sihat..ibu pun sihat
anitadiana anitadiana September 25, 2012
baru nampak lah ina..kak ita ne mengandung ke tak sama aje..semua tak nampak..tahu bila dah bersalin aje nanti...
sal ya sal ya September 25, 2012
tak pernah ada baju mengandung pun ina sebab muat je pakai baju yg sedia ada. tp masa Azfar la rasa lain sikit sebab dia budak lelaki.
syiela syiela September 25, 2012
akak time ni dah tak leh nak melangkah ( masa si kembar hari tu) tup..tup 35w 4dys akak dah deliver tapi secara czer sebabnya jalan dah terbuka tapi baby songsang la pulak
Myra Jay Myra Jay September 25, 2012
Dah nampak perut Inamakin membulat :)

Tp kalau dari belakang tak berapa nampak cam preggy sebab Ina jenis kecik :)
QasehnyaRania QasehnyaRania September 25, 2012
suke-suke ;)

mudah2an selamat semuanya ..amin
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat September 25, 2012
mungkin anak first gan kedua memang ada beza kalau mengandung ina...cr anak first perut tak besar sangat...siap boleh pakai seluar jeans...anak kedua bila mengandung perut besar...semua kena beli baru baju pregnant kikiki..
eita eita September 25, 2012
comel je kalau tengok orang mengandung...
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa September 25, 2012
oh akak pun ngndung ka? sma cm kak riena..alhmdulilah..hehe tahniah kak..sha bru ja bw..sory lmbt tau
Ummu Muhammad Ummu Muhammad September 26, 2012
samelah berat kite naik byk tapi setiap kali tu 2 kg..berat asal tu dahh 60 agnye..tapi besa mcm giant tau preggy abdullah..jln mcm kingkong senget2 hehe

kite tk pegi cek kerajaan jadi tak minum ai gule hehe tapi beranak kt kerajaan ;)
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda September 26, 2012
ok la nie prut Ina..
sy nye dlu lg bsar kot, hoho..
same la sy, coz malas nk bli bj lg, so ulang2 aje pki bj2 yg same, hehe..
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan September 26, 2012
nampak jugak perut akak akhirnya :)
Cik Nur Cik Nur September 26, 2012
comel je akak.. :)
a'ah..prut akak nampak besar.. :)
Puan Kutu Puan Kutu September 26, 2012
baru nmpk perut ini yg besar.pic sebelum nie kecik jer perut.hehe

sy pun dasyat gak,baru dua bulan timbang hari tu naik 3.5kg.haha..jeans pun dh tak selesa pakai,baju kurung pun.adui adk ipar kata perut sy mmg jenis tebal.perut sy mmg besar bila pregnant.hehe

dh siap2 basuh uniform pregnant masa mengandung aiman dulu.ada byk gak la sbb nak tukar2 pakai pegi keje kan..rasanya kali nie nak beli 2helai jubah je,pastu skirt or seluar pregnant.yg lain tu pakai yg lama dh le..:)
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse September 27, 2012
comelnye perut.. terasa macam nak pegang rase baby gerak2 kat dalam tu boleh?
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief September 27, 2012
dh nampak besar perut kak ina :)...dulu kecik molek jer hehe
wan nurul hezrina wan nurul hezrina September 27, 2012
wahh perut tinggi laginie.hikhik..tapi tgk gaya perut baby boy.hukhuk..nie nujum pak belalang datang menilik=)
9n0L4 9n0L4 October 22, 2012
sekali tgk muke ina ni kan, mcm pelakon cite adam hawa tu, watak kawan baik ain tuuu. :)