Ibu sebijik Abah sebijik Alisha sebijik... so, takyah nak berebut2 dah yer... (",)

Kalau u all perasan, sebelum ni, saya selalu mention dekat u all setiap hari jumaat or time my dear cuti, saya tak dapat online kan.. sebabnya my dear yang akan guna komputer... Tapi lepas ni perkara tu takkan berlaku lagi... hihii sebabnya my dear dah beli Netbook.. hehhehh... So, lepas ni takyah lah saya berdoa moga my dear cepat2 berhenti guna komputer... muahhahahhah


My dear beli Netbook ni masa kitaorang balik ipoh baru2 ni... Harga asal RM899 tapi lepas mintak kurang dapatlah RM839.. My dear bukan main seronok lagi dapat Netbook katanya senang tengok BSKL time outstation nanti... hahahha... Tapi my dear tak sedar yang isteri dia ni lagi suka sebab bila2 masa boleh online sesuka hati... takyah berebut komputer.... muahhahhahha... Boleh sesenang hati mengadap blog.. hihii 


Ohya, nak cerita dekat u all... semalam, Alisha menangis tak hengat dunia.. sampai teresak2... keluar air hidung sampai bengkak mata... semata2 nak main netbook abah dia ni... adehhhh anak saya ni lah... padahal komputer ada.. tp dia duk berkenan jugak yang abah dia punya... biasalahkan budak2.. benda baru tu la dia berkenan.. nak meneroka lah tu kononnya... hihii
 

Lagi satu... kalau u all masih ingat, dulu saya ada bagitahu laptop my dear rosak kan... so, baru2 ni jugak, laptop tu my dad dah hantar repair & dah elok pun.. dah boleh digunakan... hehehh... tak sangka pulak masih boleh guna, yela, u all ingat tak apa yang alisha dah lakukan dekat laptop tersebut... Alaa entry yang alisha repair laptop tu... hihii..Memandangkan my dear dah ada netbook, so, laptop ni jadi kepunyaan saya lah (",)


My dear dah ada sebijik, saya dah ada sebijik.. off course lah akan ada sebijik jugak untuk anak kesayangan saya tu sorang... hihii.. so, alisha dah sah2 lah guna komputer... ahhahha... jangan nak demand ye alisha... screen monitor komputer tu pun dah bukan main besar lagi untuk alisha tengok video lagu insyaAllah... hihii


Laptop mainan alisha tu.. dia buat tak nampak je.. tak berkenan dia nak guna... sebabnya tak dapat tengok or dengar apa2 video or slide show pembelajaran dia.. harap2 bila dia dah makin besar & dah makin pandai... dia akan guna laptop tu... (",)

P/s : Hope lepas ni my dear dimurahkan rezeki untuk pasang streamyx pulak.. nanti internet takdalah kedek2 lagi..hihii
 

{ 26 comments.. read them below or add one }

Gadis Gadis January 03, 2012
streamyx mmg laju...=)
Falsya Falsya January 03, 2012
wahhh,bestnyeeee..sorang satu..;)
saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa January 03, 2012
haa bagus masing2 dah ada sorang satu hehehe takmo rebut2 yer ahaks
syawalsimpsons syawalsimpsons January 03, 2012
TERBAIKK TU..SORANG 1 ADA...KALO SUE ALAHAI...LAPPY SUE PUNYER..TAPI SUDAH JADI HAK MILIK EN ASBEEN n SYAWAL..BERTUKAR-TUKAR DORANG TENGOK KARTUN N KOMIK...SUE...MMMMMMM...HARAPKAN SEMAKPONG JE LA..TU PON SUSAH...MMMM...COMPUTER EN ABSEEN BUAT KHAZANAH MELAYU MELAKA,,KAKAKKAKAK
eB ezrin eB ezrin January 03, 2012
xder maknernyer. musti rebut gaks, siap dok atas riba lagi nanti. hu3 (experience eB ler ;p)
KSWSK KSWSK January 03, 2012
bdk kecik skang mmg smua dah celik IT..laptop tu dah ganti dorang punya doll
Ummu Muhammad Ummu Muhammad January 03, 2012
pasang straemix memang bagui..sini pun tapi kelemahan die tak boelh bawak balik kg lah heheh
Myra Jay Myra Jay January 03, 2012
Okla dah ada sorang sebijik..

Myra ngan hubby still kena rebut2 lagi sebb ada sebijik je.. ;)
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ January 03, 2012
cewahhh...kelas jah..dptla ngadap 24hrs selagi alisha xboring ngn laptop mainan die yg xbape nk sanggeh tu..die mesti nnt tertarik ngn ibu nye punye gakk..haha...
Tina Othman Tina Othman January 03, 2012
lepas ni boleh lah pasang unifi, laju sikit hihi
MamaEma MamaEma January 03, 2012
wah..best lah layan internet sorang2..huhu
suhaina laui. suhaina laui. January 03, 2012
nng best la kalo sorg satu...akif kalo abah die ngadap pc or laptop xdenyer nkngaco...kalo umi die mula nk nyibuk ;)
Nini D.. Nini D.. January 03, 2012
percayalah...walaupon dah ada 3..tapi kompem akan ada adegan berebut tuh. :)
fieda fieda January 03, 2012
tu dia...sebijik srg...
done..
Cik Rose Cute Cik Rose Cute January 03, 2012
bestnya dah ada notebook...hihihi...kat umah cik rose memang pakai streamyx...dah dekat setahun dah....
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ January 03, 2012
salam ina..Slmt tahun baru 2012.
K.atie xtau la mana satu blog yg ina ucapkn tahniah tu sbb bila k.atie klik...g tpt lain lak :D

http://www.nornadiah.com/2012/01/senarai-blogger-bertuah-untuk-contest.html
Tihara Tihara January 03, 2012
seronok aihh dapat sorang satu..
tp nak story pasal stremyx ni..saya dah serik pakai..line mmg laju tp tiap2 minggu ada problem line putus...lastly ada kecurian kabel,buat repot..tak reper2...just bg msg tiap2 bulan "we are restoring ur netwoek isuue"..tp tk reper samapai ke sudah..sangat teruk..maybe tempat saya je kut..sekarang saya tukar pakai brodben
eita eita January 03, 2012
waaa...bestnya sorang satu...untuk saya takde ke?
Gen2Merah Gen2Merah January 03, 2012
alhamdulillah, dah lah ada laptop sendiri, kena pasang stremix lagi tu.. best la akak... Kesian plak alisha, tak berkenan dia nak guna laptop mainantu ye.. ehehehe.. Belikan lah dia laptop yang baru plak kak Intan,. ehehehe
msredcheesecake msredcheesecake January 04, 2012
Satu family busy berlaptop yea.... Comel je....
Puan Kutu Puan Kutu January 04, 2012
wah bagus gila.sorang satu.mmg famili celik it.kihkih..
Masya Masya January 04, 2012
wahh... bagusnya setiap seorang dapat satu dah tak payah berebut² yer....
mamaNoriz mamaNoriz January 04, 2012
wah, kaya ni...

sorang satu ada...alisya pun sekali, siap pink lagi...heheheh

p/s: psl nasihat Dr.Fazilah Kamsah berkenaan pink tu...akak dah lupa ayat penuh dia tpi lebih kurang bunyinya, "klu kite selalu tunjuk pink pd anak perempuan kita, menurut kajian akan mempengaruhi minda mereka utk jadi kuat seks...tu yg ramai girl sekarang terlibat dgn gejala sosial" ... huhu,
waallahualam..
wan nurul hezrina wan nurul hezrina January 04, 2012
wah dah macam cyber cafe..hikhik semua ado laptop=)
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda January 04, 2012
wah..bestnye.. tiga2 pun ade laptop masing2..syok la, hehe...
Izan Ishak Izan Ishak January 04, 2012
ini mmg best ina.. sorang satu. dah takde episod rebut2 lagi pasni.