Bila dah terlebih rajin belajar.. inilah jadinya.. (",)

Sebelum ni saya pernah bagitahu u all yang alisha sekarang memang suka mencontengkan.. pantang jumpa pen... mesti ada je dia nak conteng...!!


Termasuklah lengan dia ni ha!! hahhahhahhah... Adoi la... serius la u all, sekarang ni, alisha bila jumpa je pen, tempat pertama yang dia ingat nak conteng adalah lengan dia... lepas dah conteng pandai pulak terkedek2 datang dekat saya sambil buat2 tanya.. "kenapa²?"... adehhh anak saya ni... nak berlakon ke... nasib bukan guna pen merah.... hihihiiii

Untuk pengetahuan u all, barang² dekat rumah saya ni dah banyak jadi mangsa contengan alisha yer... Antaranya.. BEKAS AIR, BANTAL, CADAR, SKRIN KOMPUTER, BAJU... tapi yang heran tu, dinding rumah takda pulak nak conteng... tapi baguslah alisha tak conteng... dia paham, dinding rumah bukan untuk diconteng sebab duduk rumah sewa..muhahahhahh

P/s : Tengahari ni saya & Alisha balik Chemor, rumah my parent sebab my dear outstation... so, jika saya tak dapat jenguk u all di siang hari, saya akan usahakan di malam hari yer... (",)

{ 39 comments.. read them below or add one }

zareliqa afiqa zareliqa afiqa January 10, 2012
hehe..rajin betul alisha belajar! :D
delarocha delarocha January 10, 2012
susah nak hilang dakwat pen kat tangan tu
LYAfrina LYAfrina January 10, 2012
alahaii.. alisha tunjuk bakat tu.. biasa la..knk2 seuisia alisha.. bila nmpak pen..msti nk conteng. tp tu ptnda +ve.
saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa January 10, 2012
adoi jadi satu hak plak nak mencuci tangan alisha plak..hehehe kelakar laa alisha ni..tapi hati2 pen tu tajam takut tercucuk mata jer..
Falsya Falsya January 10, 2012
sama la ngan anak buah sy..abis kaki diconteng..nak jd pelukis kut..creative bdk2 skang nie..;)
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ January 10, 2012
hehe..mcm2 kerenah die..jgn conteng muke sudah..hahaha
coklatberapi coklatberapi January 10, 2012
ahahhaha comel je..habis dy conteng..:P
Mama Ema Mama Ema January 10, 2012
dia nak belajar menulis tu..ahaks..
Myra Jay Myra Jay January 10, 2012
Itula kreativiti budak2 kan Ina :)

Firas pun suka conteng2 jugak :)
Naz Naz January 10, 2012
dah terlebih pandai pulak
sue zainun sue zainun January 10, 2012
haha port baik punye untuk menconteng..
KSWSK KSWSK January 10, 2012
dia conteng semua yg hak mutlak je..yg sewa dia xmo erk..
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda January 10, 2012
skrin comp pun? haha..same la ngan Hannah, suke conteng2.. kdang smpi ke bju & muke die tau.. hihi~..

owh, Ina nk blk Chemor eh.. take care ye dear.. ^_^

dh klik2.. >_<
eB ezrin eB ezrin January 10, 2012
hik3. anak2 kiter samer ar... abes badan kena conteng. tapi cute kan? hik3...
kalo eB, eB tambahkan wat corak... drg laks geli ;p

ps: eB ader 2 org anak kandung... & srg anak susuan
Aeeky tuh anak adeq eB, EL... (",)
Cik Rose Cute Cik Rose Cute January 10, 2012
hihihi budak2 kalau dapat pen...habis semua..Semoga selamat pulang dan balik ya...hati-hati...
fieda fieda January 10, 2012
wah alisha dah pandai la..tulis sana sini ye...tp mmg bagus la dia tak conteng dinding..maira meja dan dinding la tmptnya..pastu tangan pun sama gak mcm alisha..habis..
fieda fieda January 10, 2012
done for all ina...
suhaina laui. suhaina laui. January 10, 2012
alisha ley geng dgn akif...mmg suka main conteng kaki....best la ina bley balik kg ;)
Nida Nida January 10, 2012
hehehe.... tergelak Kak Nida membacanya.. itu tandanya anak cerdik, habis semua nak ditulis.
eita eita January 10, 2012
dia suka belajar benda baru...
hehehe...mesti kiut kan masa dia buat2 tanyer kenapa tu....
nak marah pun tak jadi..
Bui Junaidi Bui Junaidi January 10, 2012
ANAK2 BUI PULAK SUKA CONTENG DINDING..DH MALAS NAK CAT BARU,TGGU DIA ORG DH BESAR SIKIT BARU CAT KOT
Tihara Tihara January 10, 2012
tak pe usaha tangga kejayaan..yang penting kita ajar dia minat pegang pen :)
aizamia3 aizamia3 January 10, 2012
kehkehkeh.. kelakar.. teringat dak Adik.. sungguh berani conteng dinding rumah.. kira dialah yang rasmikan rumah baru kitorang tu dengan contengan moral dia.. ;)
Qaseh Gifts Qaseh Gifts January 10, 2012
Anak2 dalam proses pembelajaran memang macamtu, semua nak cuba :-)

Idea menarik! - Hadiah, Bajet dan Perancangan
QasehnyaRania QasehnyaRania January 10, 2012
hehehe..sabau je la alisha ni..ibu tak beli buku utk conteng2 errrkk

ina,tolong tinggalkan detail seperti nama,alamat dan no phone kt lobaksusue@gmail.com
su nak bagi saguhati sebb teka tempe tue...thanks..
Papa Mifz Papa Mifz January 10, 2012
nanti bising lak tuan rumah kalo conteng dinding...hehe
Tina Othman Tina Othman January 10, 2012
hihi comelnya, nyaris tak conteng dinding, kalau tak jenuh nak cat baru lah pulak rumah
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY January 10, 2012
biasa la tu bdk2 kan..
samala mcm zaquan, kita dh pesan byk kali, kalau nak tulis cuma pada buku dan kertas, tp diam2 dia conteng badan dia. sabar jerk la, kadang2 x larat nak marah dh..huk2..
wan nurul hezrina wan nurul hezrina January 10, 2012
takper budak suka conteng2nie seni orgnya..haha
Dalila Hamid Dalila Hamid January 10, 2012
itu namanya terlebih rajin dan terlebih kreatif... :)
Izan Ishak Izan Ishak January 10, 2012
wahhhh...conteng lengan comel dia? cam kembar kak izan masa kecik2 dulu. tp skrg ni kalau main2 conteng kat dinding...siaplah kena piat tangan ngan umminya...hehe...

bestnya balik kg ina... k.izan pun balik kg jumaat ni. tak sabar nak jumpa mak tercinta!
Jaa Jaa January 10, 2012
Idlan pegang pen conteng buku ja tapi bila pegang pensel warna terus conteng dinding...huhu
aimi aimi January 10, 2012
dh pndai main pen ye..... =)
Ros Ros January 10, 2012
Salam IntaNBerliaN,

Letih sangat lah tu sampai tertidur...letih pasai dok tulis banyak sangat sampai tak dak tempat dah dah nak tulis....atas kertas,atas lengan semuanya habis dia tulis....Rajin betoi la si Alisha ni.....
ieda ieda January 10, 2012
lebih kurang anak akak je dikk
tapi anak2 akak zaman kecik suke conteng dinding rumah jugeee .. bila nak pindah kami kena cat baru huhuh
Zie Zie January 10, 2012
Waduhh bagus tul alisha ni... tak conteng dinding...

dinding kat rumah ni dah jadi tempat conteng@ anakku...
Puan Kutu Puan Kutu January 11, 2012
haha alisya nie bila besar nak jadi penulis kot..:)
anisalya anisalya January 12, 2012
sama la. anak sy pun mcm tu. kejap je conteng kertas. lepas tu dia mesti nak conteng kaki dia. tak conteng tgn tp kaki.