Dinner sebelum balik Parit Buntar.. (",)

Ini cerita hari Khamis minggu lepas... Saya peram dia dalam draft bagi masak ranum dulu... muahahaaaa.. Malam tu, sebelum kami balik ke Parit Buntar dari Chemor, my mum ajak dinner dulu... Kami pergi makan dekat RESTORAN NASI LEMAK AYAM KAMPUNG... Salah satu restoran yang jadi kegemaran my parent (",)



Restoran ni terletak di Jalan Ali Pitchay, Ipoh, Perak.. Jom layan gambar menu yang kami order... (",)


Ini minuman kami 5 orang... saya, my dear, my dad, my mum & my sis... Alisha air suam je.. hihi


Mee sizzling yang my sis punya, tak tahu sedap or tak sebab saya tak rasa... time tu terlupa la pulak nak rasa... harini tengok gambar, dah teringin pulak..adehhhhh


Ini saya punya, nasi gorang ayam kampung... sedap tau... nasi lemak ayam kampung dia, lagi sedap... tapi time ni tak order pun..hihii


Yang ni sup ayam kampung... emmm rasa dia bagi kami, kurang sikit la.... masam!!


Badak berendam... sedap sangat.. nyum nyum... (",)


Makanan untuk Alisha yang dihabiskan oleh kami... hahahaaa


Harga keseluruhan makanan yang kami order RM89.20.. tempat ni famous tau... Kalau datang Ipoh, jangan lupa singgah.. Saya syorkan u all makan NASI LEMAK AYAM KAMPUNG... Mabelesssss!! Nak tahu lebih lanjut, klik Restoran Nasi Lemak Ayam Kampung
   

{ 31 comments.. read them below or add one }

saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa January 18, 2012
bagus2 dapat info tempat makan baru untuk di terjah..kalau lik kg leh laa bwk mak n abah g makan..
sue zainun sue zainun January 18, 2012
asal orang perak upenye intan yer..:p
Dylla Abas Dylla Abas January 18, 2012
menu2nya memang nampak menarik...tapi,mata ni terpandang kat sup belut tu la..best ke..?? hehe :)
syawalsimpsons syawalsimpsons January 18, 2012
kalo ina makanan alisha dihabiskan oleh mak pak dier..syawal di habiskan olehnyer sendirik sekarang bertemankan video pororo..alahai...mmg hari2 la cas bateri phone mak pak syawal ni..kakakak..kalo tak tunjuk video...makan tak mo...larik2 mau...kakakakkak
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI January 18, 2012
alamak.cam xpernh p ja ni..tq sis..InsyaALLAH akn p..
ajumohit ajumohit January 18, 2012
uishh bestnya makan2 ni intan, akak bab makan memang suke dan laju jek hehehe
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ January 18, 2012
salam ina.k.atie dok ulangalik gak g Ipoh tp xpernah la jumpa kedai makan nih...:D
Ibu Lala Ibu Lala January 18, 2012
sedapnye. terliur tengok pagi pagi ni.
aizamia3 aizamia3 January 18, 2012
tengok badak berendam tu kecur rasanye..
Qaseh Gifts Qaseh Gifts January 18, 2012
menarik! nanti kalau pergi ipoh akan cari kedai ni :-) thx for sharing

Cerita mengenai hadiah tidak ternilai - Siapa Temple Grandin?
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda January 18, 2012
haha.. makanan Alisha yg diabiskn oleh korg, I like that statemnt.. btw, bak kate Ummi sy, mmg ibu2 slalu jd gemuk coz kne abiskn mkanan anak2, hehe.. ^_^

bestnye dok mkn.. nk gak.. t'liur dh sy nie..
hafizulhakim hafizulhakim January 18, 2012
sedapnya!!! lapar plak rasanya :)
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ January 18, 2012
bestnye...lapar rasenye tgk..ok nnt kite try ye if p ipoh~
fiza fiza January 18, 2012
Sian alisha, minum air suam jer yer ☺☺

Badak berendam...sedapnya. kat sini susah nak cari...huhuhu...mengidam lah plak.

Beso gambar2 makanan ni puas nengok, rasa mcm nak makan jer.
Nida Nida January 18, 2012
Kak Nida terpaksa skrol laju-laju.. sebabnya terlalu sentap lihat gambar2 tu semua... terseksa jiwa dan ragaku..hehe
butterfly butterfly January 18, 2012
sizzzling tu my feveret... ouhh.. meleleh air liur..
Mama Ema Mama Ema January 18, 2012
owh, harus pergi ini..
Mrs Lurve Mrs Lurve January 18, 2012
tgk sizzling mee tue terus terteliur
Gen2Merah Gen2Merah January 18, 2012
alalalala.. alisya minum air suam je.. x aci x aci... (",)
fieda fieda January 18, 2012
ni buat kak fieda lapor perut plk ni...apa2 pun mmg para2 ibu gak la yg tukang ngabiskan mknan yg tak habis..hehehe

done..
Papa Mifz Papa Mifz January 18, 2012
tak pernah sampai Ipoh lagi...huhu
tapi makanan tuh semuo nmpk sedap...
Bui Junaidi Bui Junaidi January 18, 2012
TERLIUR TENGOK BADAK BERENDAM TU..BUI NI SUKA BUBUR TAWW
aimi aimi January 18, 2012
sdap nye.. rse cm nk berbuka pula =)
Myra Jay Myra Jay January 18, 2012
Seb bek semalam dah layan mee sizzling, kalau tak tengok pic ni mesti nak jugak :)



p/s : Kalau sudi Vote Myra untuk contest FB ye
https://apps.facebook.com/boniavalentine/?share=276694f128094ba57c7.46496071
TQ
Puan Kutu Puan Kutu January 18, 2012
jauh sgt nak p..klu tak segera ajak en suami.haha..
mamaNoriz mamaNoriz January 18, 2012
grand restoran nya kan...

serving pun cantik..
SeputihSalju SeputihSalju January 18, 2012
tak pernah pun mkn kat sini lag...hehhe, kat mna ni ye??pkn ipoh ker??nmpk cm best jer....:-)
MaryaYusof MaryaYusof January 19, 2012
Alamak, sedapnye... terliur2 ni ha!

Insya'Allah maybe tahun depan akak balik Msia, klau xde ape2 halangan... balik nnt nak balas dendam mkn puas2...hahahaha evil laugh*
~izan~ ~izan~ January 19, 2012
puas hati tgk gmbr besar2 belaka kat sini hehe..yg tak lapar jd lapar hehe.

bila la akak nk smpai sini..gi belah2 utara pun jarang sekali sobs!
Izan Ishak Izan Ishak January 19, 2012
aduh ina... nampak badak berendam tu cam best je!
wan nurul hezrina wan nurul hezrina January 19, 2012
huh!seronok beronok ronoknya makan2..