Anak u all suka pakai selimut tak?

Thank to Mr. Googgle

Saya nak tanya u all ni.. anak2 u all ketika besar2 alisha ni suka berselimut tak?.. Bukan apa, si alisha memang dari dulu sampai sekarang tak suka berselimut.. Saya ni time tidur, kadang2 sampai menggeletar badan.. kaki siap pakai stokin.. tapi si alisha ni pulak bila saya selimutkan dia, mulalah dia merengek2.. bila tarik semula selimut, barulah dia tidur lena balik..hihii

Saya ni bukan apa, risau takut dia kesejukkan.. lebih2 lagi bila saya pegang kaki & lengan dia.. terasa sejuk.. tapi tu la, bagi pakai selimut tak nak.. last2 saya bagi pakai stokin.. Saya terpikir jugak.. budak2 ni sebenarnya tahu rasa sejuk tak ek.. hehee.. 

Ohya, lagi satu saya nak tanya u all.. budak2 besar Alisha ni, kalau tidur tanpa lapik bantal elok tak yer?. Bukan apa, si alisha ni, tidur tak lapik bantal pun kepala dia tu.. baring macam tu je atas tilam... bagi guna bantal pun sekejap je... lepas tu, bantal tu dah takda maknanya..hihii
 

{ 34 comments.. read them below or add one }

fieda fieda January 13, 2012
sama jer ina dgn maira ni pun..dari baby lagi dah pandai..bila kita selimutkan dia angkat2 kaki sampai la selimaut tu duk kt hujung kaki akhirnya..sampai la ni dia tak lekat selimut..sebelum tido selimutkan dia tak sampai 10 minit gi tgk selimut entah ke mana2 dah...rasanya dorang ni mcm tak selesa kot bila selimut menutup badan dorang..

done
nurmujahidah nurmujahidah January 13, 2012
aik, alisha ni macam muja jer,, kalau time critical baru lah reti kegunaan selimut,,, kih2
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ January 13, 2012
salam Ina.Biasanya budak2 mmg camtu la.xbape suka pakai selimut..mungkin menghalang pergerakannya ketika tido :D.
Bkn masa kecik jer ina...anak2 k.atie yg dah bsr ni pon sama gak perangainya.Tu sbb tgh2 mlm k.atie /HB akan check depa kat bilik samada pakai selimut/tak.Bkn apa takut kesejukkan....
Zie Zie January 13, 2012
semngat nak slimut tu, bila mula letak kepala jer, lepas tu badan kelain, selimut kelain,

adik plak langsung tak mau...
kita ni punya lah selimut kemain tebal, depa? emmm harapkan sehelai baju dibadan je.
Masya Masya January 13, 2012
amir pun suke selimut, jenuh pujuk.. tai kalau dah tdo senyap² saya selimutkan.. takutkan sejuk perut masuk angin....

saya pun x pasti elok x kalau baya² alisha ni tido x pakai bantal, tapi amir pun selalu tido.. bantal ntah mana.. kepala dia ntah kemana hihihihihi..
Mama Adam Mama Adam January 13, 2012
selimut? tak!!! kita sejuk bukan main. mak pak pakai selimut sorang satu. anak, kalo tersentuh selimut aje.... terus mengamuk. panas!
mummy_ayu mummy_ayu January 13, 2012
tengok kids gak..anak Ayu, Ian memang pakai selimut..tak kira sejuk or panas..tapi Iris..memang tak nak..sama mcm Alisha la, kalu kita selimutkan..dia tendang2 than tido balik..time sejuk pun..memang tak nak..
Dylla Abas Dylla Abas January 13, 2012
sy xde anak lagi..tapi bila tengok anak-anak buah yg memang suka tidur tanpa bantal dan selimut..sy rasa tu perkara biasa bg kanak-kanak agaknya..hehe :)
saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa January 13, 2012
takut bila sejuk senang kena demam je nanti..alisha alisha macam2 ragam budak sorang ni hehehe
ummiarissa ummiarissa January 13, 2012
Salam...anak saya yang nak masuk 2 tahun bulan 3 ni pun begitu juga,taknak berselimut walaupun kaki tangannya sejuk..tiap kali kami selimutkan,dia tendang dengan kakinya..bantal pun begitu juga sejam pertama je lekat,esok bangun pagi dah tak berbantal...normallah tu rasanya..tak usah risaulah..
Nigina Nigina January 13, 2012
adam pun tak suka selimut masa tidur... dia kuis kuisnye balik... dia selimut kalau dia nak main cak cak ngan kita jer.... hehehehehe
eita eita January 13, 2012
nak bagi cadangan pun kita takde anak..ada anak tekak je...huhuhu..
tapi selalu tengok anak sedara..diorang semua memang tido tak pernah nak selimut...alasan panas walaupun dalam musim hujan...
syawalsimpsons syawalsimpsons January 13, 2012
syawal ada yang pelik...bila kat umah tak suke benar nak pakai selimut...tp kat taska ok pulak haa pakai selimut....
Jaa Jaa January 13, 2012
sama la, idlan pun x suka pakai selimut... sb tu kena bg pakai baju lengan panjang n seluar panjang bila mlm...

bantal pun sama la sebab Idlan ni tidor pusing 360 darjah..haha
Mama Ema Mama Ema January 13, 2012
samalah dgn anak kak ema..tak suka pakai selimut..lebih2 si kakak tu..badan punya lah merengkok tidur tanda dia sejuk...bila diselimutkan..tak sampai lima minit selimut kat tepi...pasal bantal tu tak apa..anak akak pun sama
Tina Othman Tina Othman January 13, 2012
tak suka selimut, tak tau kenapa, risau jugak klu musim sejuk kan, dia rasa tak selesa kot =)
MaryaYusof MaryaYusof January 13, 2012
Salam IntanBerlian,
Ntahlah ye sb akak pun baru anak sorang... Iman pun sama dulu masa di Malaysia tak suka pakai selimut...tp bila dah smp Peru ni nak pulak berselimut...sejuk agaknye... dulu mmg pkaikan die stokin...skrg ni dah besar sikit die dah tau pkai selimut so xdelah pkaikan die stokin lg... tdo pun kdg2 tak berbantal tp bile tgh mlm tersedar pandai pulak die cr bantal... tdo lasak sgt... Takpe kot tdo tak berbantal... kata MIL akak klau tdo bantal rendah @ tak berbantal muka lambat kedut...hehehe.... tp akak suke tdo bantal tinggi...abisla muka berkedut... lari topik lak* kekekekek
Myra Jay Myra Jay January 13, 2012
Kalau orang macam kita ni tido takde bantal, elok untuk kesihatan.
Untuk budak2 tak tahulah pulak..
Bui Junaidi Bui Junaidi January 13, 2012
ANAK INTAN SAMA MCM ANAK2 BUI..ANAK BUI YG POMPUAN TU KALAU TIDUR,PAKAI PAMPERS JER..DLM AIRCOND PUN BOLEH BERPELUH..ADOYAIIII
sue zainun sue zainun January 13, 2012
hoh anak sue sama cam Alisha..xmo selimut, xmo bantal.leh geng nih...letak selimut jer merengek2, siap tendang2 lagi tuh walau ibunya berbungkus toto tebal..bantal pon sama..tah mana hala terbang..tp my hubby kata xelok xde bantal..Amira selalu kena bebel ngan ayahnya..hihihi..nak wat camne ntah..sue pon tak tau
ajumohit ajumohit January 13, 2012
tak pakai pon intan, depa tak mau, mak dia yg sejuk lelebih hehehehe
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda January 13, 2012
same la ngan Hannah..sjak dlu lg xsuke pki selimut.. sy nie asyik t'jg mlm semate2 utk selimutkn die, hehe..

la, Ina & Alisha tgh skt selesema ke nie? dh gi klink blum? get well soon ye dear.. miss u.. lame xjenguk sni.. exam nye psl, haha.. XP
Emmet Emmet January 13, 2012
wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D
Papa Mifz Papa Mifz January 13, 2012
Mifz pun samo...mcm tak suko bilo diselimut..padahal papa & mama nye dah kesejukan dah...
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI January 13, 2012
xda anak lg..tp lau sy, mula2 pakai..bgun sok selimut nth ke mana..hikhik..
Cik Rose Cute Cik Rose Cute January 13, 2012
haziq pun tak suka selimut...bantal pun kejap jer pastu tak tahu kemana dah hihihi
ieda ieda January 13, 2012
kebanyakan budak x suke berselimut lah dikk .. anak2 akak punn
melainkan ujan lebat dan sejuk hurmmm kalau tidak , dia kemana selimut kemana ekekek ;)
Ros Ros January 13, 2012
Salam IntaNBerliaN,

Budak2 ni memang depa tak suka selimut kut..kalau kita rasa suasana dia sejuk,kita pakaikan lah depa dengan baju tangan panjang dan seluar panjang yang tebal sikit...

Bagi Kak Ros lah kalau dah tidur kat atas tilam tu,tak dak bantal pun tak pa...
zareliqa afiqa zareliqa afiqa January 14, 2012
Aiyak~ iqa belum kawin pulak nak share cite. Tapi kebanyakan iqa tgk budak2 kecik baya alisha nie mmg tak suka selimut.Kita selimutkan,dia buang.huhu
Puan Kutu Puan Kutu January 14, 2012
baca dr kebanyakan komen,kesimpulannya budak2 skang mmg tak suka selimut..aiman pun dr baby mmg tak suka selimut..

setahu sy baby mmg seelokknya tidur tanpa bantal.Macam alisya tidur tak berbantal bagus sgt..ini utk kesihatan.Aiman pun smp skang sebelum tidur je berbantal..lepas tu bantal kemana dia kemana..:)
Zefa NorAsmara Zefa NorAsmara January 14, 2012
Samalah dgn Yusuf dan Maryam.. dr kecik sampai besar tak suka selimut..
anisalya anisalya January 16, 2012
sama la macam anak saya. bkn suka berselimut. kejap je mula la meronta2. tp bab bantal tu kena train la kot. macam anak2 sy train belikan bantal yang dia orang pilih snd. smp sekarang tidur dgn bantal tu la. kejap lekat kepala kat bantal. kdg2 tak jgk.
jaakechik jaakechik November 07, 2012
anak jaa pon x suka diselimutkan jugak... berbantal pon tidak. bila kita selimut dia marah2.... pelik gak kdg2 tu.kita risau jugak tkut dia sejuk.