lempeng

Tak tahu nak update apa hari ni... tapi tangan tu gatai gak nak update... hahhah... Disebabkan tak tahu nak update apa... so, saya nak tunjuk dekat u all lempeng yang saya dah buat sebelum ni... hihii


Haaa nampak tak, lempeng yang sedang dimasak... bukan main lagi dia mengembung.... hihii


Lempeng ni saya masak kurang garing sikit sebab nak bagi Alisha makan.. saya makan dengan sambal ikan bilis tapi rasanya macam makan dengan gula lagi sedap... hihii... Cara buat dia pun tersangatlah senang... Gerenti u all semua lagi teror dari sayalah... hehe

P/s : Thanks for your comment dekat entry sebelum ni... Yap sayang2 saya ni semua... saya pun tak mengharap orang datang singgah kembali ke blog saya... Sekadar mengaplikasikan kata2 "orang berbudi kita berbahasa".. Alaaa.. seperti yang diwar2kan dalam TV tu... hihii... (^_^) ENTRY TU TIADA KAITAN DENGAN SESIAPA SEKADAR SEMBANG KOSONG (",)

{ 35 comments.. read them below or add one }

ajumohit ajumohit January 07, 2012
Orang semua kata senang, tp Akak x pernah pon wat lempeng ni hahhahaha....Tp makan tu of course tau
Masya Masya January 07, 2012
suke jugak makan lempeng macam ni.. cicah sardin.. lama tak buat hihihihi.....
MaryaYusof MaryaYusof January 07, 2012
Sedapnye lempeng tu... tgh2 mlm ni terus jd lapor lah pulok...
Tihara Tihara January 07, 2012
mkn ngan saden or gulai..pun sedap.. :)
Mak Usu Mak Usu January 07, 2012
uit.. sedapnya la upa lempeng ni.. lama dah xbuat.. hhehe..
Bui Junaidi Bui Junaidi January 07, 2012
BUI SUKA MAKAN LEMPENG CICAH SUSU JAP JUNJUNG..TERLIUR SUDAH..*_*
saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa January 07, 2012
makan petang2 cenggini memang sedap..
Dalila Hamid Dalila Hamid January 07, 2012
menarik.... dlu sllu buat jugak...
Papa Mifz Papa Mifz January 07, 2012
pekena dgn sambil ikan bilis mmg tip top wor...
Cik Azizah Cik Azizah January 07, 2012
suke lempeng gak!! asben jijah pandai masak lempeng ni..sebab die org jawa kot..hehe tapi jijah buat tak jadi...hehe
Cik Rose Cute Cik Rose Cute January 07, 2012
sedapnya...cicah gan kuah gulai lagi sedap hihihi
Puan Kutu Puan Kutu January 07, 2012
adoi td pegi blog cikgu nza ada lempeng,sini ada lempeng.esok jugak sy buat lempeng!haha..
Nida Nida January 07, 2012
Resipi lempeng ni sama tak macam roti puri ek?.

Cicah dengan susu pekat pun sedap rasanya..:)
suhaina laui. suhaina laui. January 07, 2012
rajin betol ibu alisha ni ;)...sue masih kategori gagal la buat lempeng ni huhuhu...
Wan85 Wan85 January 07, 2012
http://wanwidget.com
entry ni buat saya teringat ngan masakkkan mak dikampung
Tina Othman Tina Othman January 07, 2012
camana boleh kembung lempeng tu?
eita eita January 07, 2012
lama tak buat lempeng...
terliur lah plok...
lempeng cicah kari..
Ibu Lala Ibu Lala January 07, 2012
Sedap sedap. Dulu masa kecik kecik selalu mak buat bila time hujan. Letak kelapa sikit. Makan bersama air kopi duduk pulak tepi tangga dengan nenek. Aduh...kenangan terindah.
Izan Ishak Izan Ishak January 07, 2012
kak izan pun suka makan lempeng cicah sambal ikan bilis, anak2 pulak suka cicah gula... tapi dah lama tak buat. cam puankutu...esok juga nak baut nih!
Zie Zie January 07, 2012
Best makan ngan gulai.. yum yum
[z@ck] [z@ck] January 07, 2012
lempeng paling simple nak buat tapi percayalah.saya sampai sekarang tak reti nak buat lempeng.huhuhu
delarocha delarocha January 07, 2012
oooo lempeng, kat tempat saya dipanggil pancake. ahaksss
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda January 08, 2012
wah..lempeng mmg akn kembung eh?
(nmpk sgt sy nie xtau memasak, haha..)

owh, igtkn Ina busy..hihi~...
suri solehah suri solehah January 08, 2012
sedapnya lempeng cicah sambal bilis..tiba2 teringin
SeputihSalju SeputihSalju January 08, 2012
kalu cicah gn susu pun blh rsanya.. sebab sy pnh mkn dgn susu....lempeng kak ina ada ltk klpa parut tak??
IntaNBerliaN IntaNBerliaN January 08, 2012
KAK NIDA : roti puri?... sy pulak yg xkenai roti tu..hihii

TINA : hahaaa tu la pasal.. sy pun xtau nape leh kembung baik punya...hihii

NISA : Rasa macam sepatutnya tak kembung tapi saya ni yg buat jd kmbung lak... heheee

KARIMAH : ni lempeng kosong je... xletak kelapa pun... hihii
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ January 08, 2012
Cicah ngan kuah kari pon sedap gak :D..ada lg tak?hihi
SeputihSalju SeputihSalju January 08, 2012
yg kosong pun nmpk sedap dah..:-)
Azekzk Azekzk January 08, 2012
sedapnyer mcm terliur plak.
Mama Ema Mama Ema January 09, 2012
a'ah..kalau buat lempeng..cicah dgn gula jer kami 4 bernak....hehehe
fieda fieda January 09, 2012
cicah dgn gula mmg best...tp kak fieda bese cicah dgn sadin..
wan nurul hezrina wan nurul hezrina January 09, 2012
huhu takpernah buat lempeng..makanpun jarang..selalu cucur kodok jew