Lukisan mahai Alisha.. hihii

Hari ni lagi sekali saya nak update perkembangan alisha dengan sketcher dia tu..hihii... Saja je.. seronok tengok perkembangan dia dengan barang favorite dia ni..hehheh..

Ohya, sebelum tu.. u all boleh imbas kembali entry Alisha yang tiba2 jadi jakun... (first entry)

So, untuk entry yang ke empat ni, saya nak cerita tentang Alisha dah start guna sketcher ni seolah2 macam mula nak melukis.. kiranya dia takda lagi menconteng ke kanan & ke kiri... tapi takdalah setiap kali guna dia "melukis" ada masanya tetap jugak conteng ke kanan & ke kiri.. hihii Saya rasa alat ni memang bagus sangat untuk perkembangan anak2...


 Betapa tekunnya alisha melukis... hahahaa... Kalau u all nak tahu, cerita di sebalik gambar di atas tu, camni... time tu adalah hari pertama Alisha tunjuk skill melukis dia tu... Malam tu, sebelum my dear keluar pergi pasar malam, saya ceritalah yang alisha macam dah start nak melukis.. alih2 si alisha ni yang ada berhampiran, siap panggil abah dia, semata2 nak tunjuk skill dia tu... padahal time tu, abah dia dah sampai dekat pintu rumah dah.. dah nak keluar... terpaksa masuk semula... hahahaaa

Tak tahu nak cakap ni gambar apa... hihii

Ini antara contoh "lukisan" alisha yang sempat saya snap sebelum dipadam oleh alisha... time ni dekat rumah my MIL hujung minggu baru ni.. dia baru nak padam, cepat2 saya ambik bawak larik.. dah ambik gambar baru bagi balik...hahahaahaaa
   

{ 32 comments.. read them below or add one }

IMANSHAH IMANSHAH January 17, 2012
memang lawa. zaman kecik saya dulu macam mana le agaknya
Gen2Merah Gen2Merah January 17, 2012
ahahaha.. lucu lah alisya ni.. ehehe.. memang kanak2 pantang di puji.. terus nak tunjuk kehebatan dia... alala alisya comel..
LYAfrina LYAfrina January 17, 2012
hehe.. pandai... dah ada skill tu.. nnti kalo alisha pndai buat bulat2 tu mnunjukkan pkembangan y sgt2 +ve.
msredcheesecake msredcheesecake January 17, 2012
Tu mesti gambar spongebob ... Hheee.... Saya dah byk kali beli untuk anak, tak tahan lama, habeh pecah.... Hheee
Cik Rose Cute Cik Rose Cute January 17, 2012
Alisha lukis apa tue...hihihihi budak2 baru nak belajar melukis
eB ezrin eB ezrin January 17, 2012
wah semut eh? :)
comel...
ps: eh u tanyer psl my kids look eh?
musti u kwn baru eB nih.. kalo x u musti dh tau kami nih family satu malaysia... mix chinese, malay & indian ;p
sYiRa LoKMaN sYiRa LoKMaN January 17, 2012
alahaiiii...comel la alisha :D
ajumohit ajumohit January 17, 2012
hehehhe akak nmpk mcm orang terbang je tu intan hahahha
eB ezrin eB ezrin January 17, 2012
ha ha ha, dh agak dh. tapi raser cam dh kenal u lamer. mesra... (",)...
so slm kenal lebih rapat dari chong-saundarrajan's family yer... xoxo dari jauh ;p
ps: lawo ker? ku ingin terbangggggggggggggggg... okeh haku mmg byk maen. ha ha ha ;p
Karukord Jagau's Karukord Jagau's January 17, 2012
hehehee dia nk lukis apa tu ye...?
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ January 17, 2012
ade nampak mcm kepala n kaki n tgn org da tue..caiyok2!!! usaha lg alisha..smpai jd rupe ibu..hahahah
Dylla Abas Dylla Abas January 17, 2012
macam gambar org tgh angkat beg pun ada juga...hehehe..apa pun semangat Alisha nak melukis tu perlu dipuji ye..bukan semua budak2 bersemangat macam ni kan :)
eB ezrin eB ezrin January 17, 2012
n3 directly salasilah x der la yang...
tapi kalo yg x direct ader la...

sudi2kan lah jenguk kat cni yer:

http://mamaaerish.blogspot.com/2011/06/fathers-we-love-u.html

http://mamaaerish.blogspot.com/2011/09/kesah-rayer-kami-3rd-4th-5th-aidilfitri.html

http://mamaaerish.blogspot.com/2010/11/moodku-swing-kerana-insan-ini.html

happy reading ;p
Mama Ema Mama Ema January 17, 2012
rupa cam gambar semut jer tu.
Azzah Azzah January 17, 2012
azzah cuba tangkap apa yg alisha lukis..
Cute Mum Cute Mum January 17, 2012
hehe.. comel lukisan alisha..
lebih kurang jer dengan dania..
hihi..
Puan Kutu Puan Kutu January 17, 2012
pandai alisya..klu nak suruh sy describe macam2 gambar boleh jadi nie.hehe..
MaryaYusof MaryaYusof January 17, 2012
Salam IntanBerlian,
Bersungguh2 si Alisha melukis ;) Anak akak si Iman pun pandai melukis... siap buat mural lg kat dinding...huhuuu
syawalsimpsons syawalsimpsons January 17, 2012
lukisan tu macam ada org lidi heret singa laut ja...kakkakakak..syawal pon mula berjinak jugak..mmmm...aritu sue tengok macam gambo pokok atas bukit..kakakakka
Nida Nida January 17, 2012
olorrrr.. tomelnya Alisha melukis.. macam gambar ulat dinosaur lawan cacing dinosaur..hehe
SumeSakan SumeSakan January 17, 2012
wah pandainya dia...cam rupa belalang pun ada ye...hehehehe
Munnafendy Munnafendy January 17, 2012
nnti dia dah besar bg tgk balik sketches dia...alahai sweet =)
aimi aimi January 17, 2012
alisha lukis kn gmbr akk blh =)
fieda fieda January 17, 2012
ala comeynyer dia likis..puas dok pikir ni amende la yg alisha lukis tu..

done
sue zainun sue zainun January 17, 2012
jap auntie sue pikir alisha lukis apa tu..hihihi..sib baik dia xnangis yek ibunya bawak lari sat sketches tu..
saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa January 17, 2012
hahahaa agak2 apa yang alisha nak lukis tu kan..eeii geram jer ngn alisha ni rasa nak cium2 n cubit2 je pipi dia hahaha..
Izan Ishak Izan Ishak January 17, 2012
untung alisha... gambar ni boleh buat kenangan bila dia dah besar nanti kan...
wan nurul hezrina wan nurul hezrina January 17, 2012
aperlah gaknya lukisan tuh ek??hhehe
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda January 17, 2012
owh.. tue pic Alisha tgh naik kuda, abah die dok tarik kuda dr dpan..kat langit tue ade brung..
(haha..memandai je sy tafsir..)>_<
anisalya anisalya January 18, 2012
comel je bdk2 ni kan? nasib baik ada tmpt utk berkarya. kalau berkarya kat dinding lagi haru. anak sy pun ada benda alah ni. bila dah bosan dia orang tak nak main.