Alhamdulillah.. rezeki Alisha... (",)

Gambar kat atas ni saya ambik dari CNN..

Bila kebaikan susu ibu tu dibuat dalam bentuk seperti gambar di atas.... *gambar baby*.. Barulah saya dapat lihat sejelas2nya kebaikan susu ibu ni.. Kebaikan dia dari atas *kepala* sampai bawah *kaki*... Alhamdulillah.. syukur sangat2 sebab saya mampu memberi susu badan kepada Alisha.. Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah... rezeki Alisha yang Tuhan bagi untuk dia menikmati sepenuhnya...

Pada mereka yang tak dapat bagi anak menyusu badan sebelum2 ni.. takpa, untuk anak seterusnya, mungkin ada rezeki u all menyusu badan.. InsyaAllah.. Susu badan adalah susu yang paling baik di dunia.. Susu ciptaanNYA untuk anak2 kita semua.. (",)

P/s : Petang ni saya balik Parit Buntar, rumah my MIL..

{ 33 comments.. read them below or add one }

Falsya Falsya January 27, 2012
kalau ade baby nnt,akan cube utk breast feed..byk betul khasiat..;)
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ January 27, 2012
btol tu..rezeki die..jgn jadi cm kite ni ha..da la xminum susu mase beby..xtau nape xnak minum..skang ni mcm2 penyakit..
Bui Junaidi Bui Junaidi January 27, 2012
BUI DULU SEMPAT 2 BULAN JER MENYUSUKAN ANAK2..LEPAS TU DH KENA KERJA..MMG BYK KELEBIHAN SUSU IBU NI..DHLAH FREE LAGI..JIMAT DUIT..
IBU AQIL IBU AQIL January 27, 2012
betul ASI ni mmg bagus my son i bg bf until 2 year n continue pulak dgn second bby still bf...bby susah kn penyakit...
IBU AQIL IBU AQIL January 27, 2012
betul ASI ni mmg bagus my son i bg bf until 2 year n continue pulak dgn second bby still bf...bby susah kn penyakit...
lady scooter lady scooter January 27, 2012
tima kasih kerana berkongsi info... sekarang mungkin saya paham nape my 1st kid sangat memilih dalam soal makan... very the cerewet...adeiihh...
Izan Ishak Izan Ishak January 27, 2012
syukurlah ina... kita mampu jadi ibu2 yg boleh susukan anak dgn susu kita sendiri... thumbs up!

moga alisha terus membesar menjadi anak yg bijak dan cemerlang dunia n akhirat ye!
Masya Masya January 27, 2012
setuju sangat dan menyokong sepenuhnya... khasiat susu ibu inikan...
ajumohit ajumohit January 27, 2012
Bagus2, bulan depan genap 2 tahun Akak nyusukan si Adam, walaupun fully breastfeed tanpa susu formula selama setahun 3 bulan sahaja, ini cukup bermakna buat Akak hihi, syabas intan
Rtp Farra Arisha Rtp Farra Arisha January 27, 2012
that's good. good for kids, good too for yourselves...:)
Tihara Tihara January 27, 2012
alamak sory..tk sempat nak lepak blog mama alisya ni..alhamdulillah murah rezki anak n ibu.. :)
anisalya anisalya January 28, 2012
alhamdulillah... bersyukur kan sebab dpt bg susu ibu kat anak. sy ketiga-tiga anak semuanya breastfeeding. dah setahun lebih baru cmpr. sbbnya nak ada adik. jdk nak kena reserve utk adik jgk. bila adik lahir pun still berkongsi smp kena pujuk br la nak berhenti.
aizamia3 aizamia3 January 28, 2012
bakal berhadapan dengannya hujung April ni
Puan Kutu Puan Kutu January 28, 2012
mmg terbukti khasiatnya..:)
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda January 28, 2012
sob3.. rs sdih lak coz sjap sgt sy BF Hannah dlu2.. lgpun.. sy nie ntah la, xtau la dpt bg adik ke x kat Hannah.. ye la, sy kn.. ehem2.. ">_<
IntaNBerliaN IntaNBerliaN January 29, 2012
@Falsya

a'aa mmg banyak.. alhamdulillah jika falsya ada niat gitu :-)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN January 29, 2012
@Bui Junaidi

a'aa betoi.. jimat duit..hehhe
IntaNBerliaN IntaNBerliaN January 29, 2012
@IBU AQIL

wah bagusnya.. tahniah!! :-)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN January 29, 2012
@Izan Ishak

Alhamdulillah... syukur kan kak izan.. :-)

terima kasih :-)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN January 29, 2012
@Masya

a'aa susu ibu mmg byk khasiat kan :-)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN January 29, 2012
@ajumohit

terima kasih n tahniah jugak utk kak ju..
IntaNBerliaN IntaNBerliaN January 29, 2012
@Tihara

alhamdulillah.. syukur pada Tuhan :-)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN January 29, 2012
@aizamia3

alhamdulillah.. mg awk dpt menyusukan anak nanti :-)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN January 29, 2012
@Nisa Greennnpanda

InsyaAllah.. ada rezeki nanti nisa bleh bg dkt adik hannah pulak...

btw, jgn sedih ye dear.. Tuhan dah aturkan yang terbaik utk awak :-)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina January 31, 2012
mmg bayi susu ibu banyak toll khasiatnyer.geram tgk baby tuh..hehe