Salah satu favorite saya & hubby (",)

Ketika kami pergi ke Restoran nasi Lemak Ayam Kampung baru ni, saya ada ambik gambar belut..hihii... Dekat pintu masuk restoran tu, ada tempat mereka letak belut tau.. belut hidup lagi, kiranya macam sajalah untuk tontonan pelanggan.. cewahhh.. hihii

Saya & hubby suka makan belut... sedap tau.. Dalam banyak2 belut yang saya pernah makan, SUP BELUT SPECIAL BERHAMPIRAN BUKIT BUNGA, KELANTAN adalah yang terbaikkkk!!!.. Sedap tak hengat hokay!!!... Dia campur dengan herba cina... meleleh la makan... hahahaaa..

 Masa saya balik Terengganu tahun lepas, kami try, my dad yang rekemen.. saya dengan my dear makan semangkuk sorang.. tamak punya pasal.. hahahaa.. makan sikit2 mana puas..hihii Semangkuk RM9... Tak sabar nak balik Terengganu lagi.. nanti boleh singgah makan lagi..hihii.. My dear cakap, lepas makan sup belut, dia tak rasa letih pun sepanjang perjalanan balik dari Terengganu ke Kedah..



U all suka makan belut tak? Saya hanya suka makan tapi tak suka masak kot.. ee geli... tapi makan tak geli pun...hahahhah
   

{ 47 comments.. read them below or add one }

ZSqueenbee ZSqueenbee January 18, 2012
belutttt...xpernah mkn tgk pun takuttt....kalo mkn sushi belut tolak tepi..hihihi....bestnyee kalo pndai mkn kn..
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI January 18, 2012
alahai..geli tgk la sis..hihih
aimi aimi January 18, 2012
eeee.... jgn kate kn nk mkn... nk tgk pon geli..... aduh kak...... geleman sy tgk
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ January 18, 2012
Inaaaaaa..k.atie xpernah mkn belut pon sbbnya seram tgk rupanya tue,.hihi
Tp kata org mmg elok tuk kesihatan mkn belut nie...
Cikpuan rara Cikpuan rara January 18, 2012
Ya Allah.kalau rara mmg tak mkn lah kak.geli.
NugRuL FaRaH NugRuL FaRaH January 18, 2012
sedapnyer....belut mmg sedap..kt tempat sy pun ader kedai mkn yg jual belut..mmg sedap...

jom singgah bace cite pasal belut gak

http://nugrulsakura.blogspot.com/2011/09/mencari-belut-erkkk.html
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ January 18, 2012
geli gak tgk..makan unagi, tp tako2 je..hehe
Tihara Tihara January 18, 2012
akk penah try intan tp tk leh terima la rasa dia, sbb dia salai kut belut tu then dibuat sup..atopon kedai tu mmg sup belutnya kureng kut tp ns ayam nya mabeles...kedai tu kat gua musang kelantan :)
KhaiZa KhaiZa January 18, 2012
kalau tahu itu belut, maybe tak makan kot... hu hu hu
Papa Mifz Papa Mifz January 18, 2012
oh tidak...sedap yer belut...takmo la try...
Mrs Lurve Mrs Lurve January 18, 2012
geli kot, tp belut nie bagus mkn kalo ada asma/lelah..
SumeSakan SumeSakan January 18, 2012
eeee...kalau tau belut kompom geli geleman nak sentuh lagi pulak nak telan...tapi kalau x tau kompom sampai jilat jari...hahahahaha
mama irfan mama irfan January 18, 2012
belut??? huhu.... x besa mkn lgi.... tp mmg x kn mkn...hehe
Puan Kutu Puan Kutu January 18, 2012
cpt2 skroll sbb sy mmg fobia dengan segala spesis macam ular.haha..

tp belut sy makan gak.goreng pun sodap.haha..
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda January 18, 2012
err...mmg geli...
coz sy asyik nmpk belut tue cam ular aje, huhu~.. sori Ina.. tp geli.. ">_<
ieda ieda January 18, 2012
aloor meremanggg bulu roma akak nie dikk huhuhu
kalau ke kedai akak pantang tgk ikan nie .. terus meeremang bulu roma .. x tahu kenapa .. mgkin sbb geli , macam ular kan huhuh
suhaina laui. suhaina laui. January 18, 2012
wah ina mkn belut terkejut!
eB ezrin eB ezrin January 18, 2012
eee. mlompat aku nok. hu3
mamaNoriz mamaNoriz January 18, 2012
wah, betul power sup tu smpai husben tak ngantuk ek...

patutnya pasni klu ke ganu, lepas mkn sup jgn drive jauh dulu...
kena tido mana2 lah...
mana tahu alisya leh dpt adik cepat...hahahaha
fieda fieda January 18, 2012
sory la ina..oleh sbb rupa dia adalah mcm ulor jadi cepat2 kak fieda angkat kaki..hehehe
zareliqa afiqa zareliqa afiqa January 18, 2012
adehh~ geli tgk gambar tuh.Berkilat2~ =.=
jemarisuri jemarisuri January 18, 2012
tak pernah plak mkn..hehe
tengok pun dh geli..hihi
ajak ajak January 18, 2012
assalam ... salam kenal ...saya new bie ..dah follow blog awak ... sudilah kira nya menjadik follower saya plakk ... minta tunjuk ajar ..tq.
Dalila Hamid Dalila Hamid January 18, 2012
x pernah makan... x tau rasa camna..
Dalila Hamid Dalila Hamid January 18, 2012
x pernah makan... x tau rasa camna..
Mama Adam Mama Adam January 18, 2012
erk.... tengok geli. kalo wat sup pun, hmmmm.. kena pk nk makan ke idak. tapi, rasanya, kalo goreng, potong, saya boleh makan!
narumi sakura narumi sakura January 18, 2012
huhuhu Naru geli tngok belut makan lagi la geli T^T..ape rsenye?
eita eita January 18, 2012
sekali je tengok..geli sangat2...macam ular kan..
misshannajr misshannajr January 18, 2012
aduss..duss..duss kus semangat tengok hahaha..tak boleh la rasanya nak berdepan dgn yg ni..pengsan jap haha
msredcheesecake msredcheesecake January 18, 2012
Tidak!!!! Tak tahu lah sedap ke tak sebab tak penah rasa... Tapi tengok tanak, geli!
saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa January 18, 2012
adoii kak.. saya tak makan belut..tolong2 selamatkan diri saya dari belut hehehehe..tapi bagus laa akak makan sebab belut ni kan baik untuk kesihatan dalaman..
Gen2Merah Gen2Merah January 18, 2012
yaa, saya pun macam geli la nak makan belut... wakakaka... tak masuk dalam mulut tengok haiwan yang berlendir licin macam tu.. ekeke
Ummu Muhammad Ummu Muhammad January 18, 2012
suami pun kate sedap sgt..tapi ya Allah tgk belut tuh..dah mual tekak..tapi tak tahulah kalau tak tau tu belut main makan je..tak geli kot heheh
MaryaYusof MaryaYusof January 19, 2012
Salam IntanBerlian,
Wah, cantiknye rumah baru :))
Akak geli la dgn belut dear... klau xtau mkn xpe.. pernah termkn laksa belut... sedap! Nasib baik tau lepas dah abis mkn... huhuu
~izan~ ~izan~ January 19, 2012
akak pernah mkn sekali rasanya.tu pun termakan ekeke..tp takde la tahap geli ke apa..yg akak mkn tu pun goreng =) agaknya kalau sup mesti sedap..
Izan Ishak Izan Ishak January 19, 2012
kak izan tak pernah try belut lagi. tgk kat tv org kata sedap aje. biasanya kat kelantan mmg biasa dgn sup belut ni kan...
Izan Ishak Izan Ishak January 19, 2012
kak izan tak pernah try belut lagi. tgk kat tv org kata sedap aje. biasanya kat kelantan mmg biasa dgn sup belut ni kan...
Ros Ros January 19, 2012
Salam IntaNBerlian,

Kak Ros tak besa pun makan belut ni...kan nya apa,geli...bila nak makan dia pun,dok teringat ja badannya tu....
Masya Masya January 19, 2012
serius saya tak pernah makan belut.. tgk belut tu bulu roma dah naik... tak pernah makan langsung...
Dylla Abas Dylla Abas January 19, 2012
pernah mkn laksa belut...sedap je..!! masakan belut yg lain belum pernah cuba..hehe
wan nurul hezrina wan nurul hezrina January 19, 2012
meremang bulu roma tgk gambar tuh..eiii..tapi nurul taw tmot tuh..hubbypun suka makan belut.nurul makan gak try oklah rasa dia..tapi kalau tgk2 belut mmg bukan pilihan.hikhik
Cik Rose Cute Cik Rose Cute January 19, 2012
Cik rose pun suka jugak makan belut...waktu kecik2 dulu...Belut nie memang power kalau buat ubat...Dah siap masak suka la makan...Kalau ada yg suroh cik rose masak Sumpah!! tak nak masak geli hihihi
Ibu Lala Ibu Lala June 28, 2012
saya tak makan belut...eii..geli tekak..
QasehnyaRania QasehnyaRania January 24, 2013
belut tak penah makan la.geli kot.
tapi suamipenah makan.
orang sabah suka kan.byk khasiatnya ;D