4 Story pasal Alisha & rakan sebaya

Kali ni saya nak story dekat u all pasal anak saya... Tak tahu nak cakap yang anak saya ni peramah terlebih ke baik terlebih ke penyayang terlebih ke or dia nak berkawan ke or nak menunjukkan dekat saya yang dia betoi2 nak adik ke entahlah... tak pasti pulak saya dibuatnya... U all tafsirkanlah untuk saya sikit... hihii

Story 1

Berlaku pada hari Jumaat baru ni, saya & family saya keluar makan... di sebelah meja kami ada sorang budak lelaki.. umur maybe 2 tahun lebih kot... Si Alisha ni boleh pulak slow2 pergi dekat budak tu... sambil tengok kitaorang & sengih2 sebab ada kawan... mula2 alisha pegang2.. lepas tu, si alisha ni terus peluk budak tu.... yang si budak lelaki tu pulak, no respon... macam terkejut... or memang budak tu tak se peramah alisha.. muahahahaaa

Story 2

Dekat Klinik Ibu & anak petang semalam... U all mesti tahu kan, dekat klinik mesti ramai kanak2 sebaya alisha kan... Si alisha ni mulalah tak senang duduk... Yela, ramai kawan.. mulalah dia terkedek2 pergi dekat budak2 tu sebab nak berkawan..hihii.. tapi ada sorang budak lelaki ni.. umur 2 tahun lebih jugak kot... Dia ni nak main dengan Alisha tapi tu la, dia main kasar sikit.... Dia lari2 lepas tu dipukulnya Alisha.... Adehhh... yang anak saya ni tak paham apa2.. sengih2 je lah macam kerang busuk... yela, ingat orang tu nak main dengan dia... dia dah dapat kawanlah kononnya...

Story 3

Di Klinik jugak... Alisha duduk atas kerusi, belakang alisha ni ada orang India yang tengah dukung anak dia umur 7 bulan... Bila Alisha nampak je baby terus dia berdiri atas kerusi mengadap baby tu... Alisha macam biasalah... sengih2.. suka sangat dengan baby!.. Mula2 dia pegang2 je tangan baby tu... yang baby tu pun sama jugak... macam seronok kakak alisha ni nak main dengan dia... tapi tiba2... boleh pulak si alisha ni pergi peluk & sayang (kiss) baby tu... hahhahha... Saya pun bagitahulah dekat mak budak tu... "Anak saya memang camni... dia suka baby"... Si mak budak tu pun balas "Dia sorang je ke... takda adik ek... patutlah... dia nak kawan"... Huuuuuwaaaaaaaaaaaa.... "Ya Allah... ya Tuhanku... Kau murahkanlah rezeki aku untuk menimang cahaya mata kedua"...

Story ke 4

Masih lagi di klinik... Ada sorang budak perempuan.. umur dia sebaya Alisha... setahun 4 bulan.. Si alisha ni dah tentulah, terkedek2 sambil tersengih2 pergi dekat budak tu... yela, nak berkawan... tapi sayangnya... kawan alisha ni main ganas la pulak... dia tarik rambut alisha... adehhh... alisha ni biasalah... tetap maintain senyum dia tu... alahaiiii anak ibu ni....

Inilah di antara telatah Alisha apabila jumpa rakan sebaya... Tiba2 saya jadi tak tahu nak buat kesimpulan apa dari story ni... hahahaa... Apa2 pun, saya harap jika Alisha ada adik nanti moga2 dia tetap mengekalkan sifat2 penyayang & mengalah dengan adik dia tu...
 

{ 18 comments.. read them below or add one }

LYAfrina LYAfrina January 04, 2012
nmpak gayanya..mama alisha kna cpt2 bagi kawan la kat alisha..he3
saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa January 04, 2012
mungkin alisha ni lembut orangnya sebab tu bila kena tarik rambut pun leh rileks control senyum..pada sy ngah kecik2 ni ok laa kot tp kalau dh besar tak ok laa sbb nanti alisha asyik kena buli jer..;-)
Jaa Jaa January 04, 2012
nk bg diam main dgn idlan pun takut idlan debuk sebijik kang..hahah
fieda fieda January 04, 2012
Sungguh doh tu Ina dia nak kawan...nanti kalau dah ada adik mesti penyayang ni...

done...
syawalsimpsons syawalsimpsons January 04, 2012
BILA SUE BACA SETIAP STORY MORY NI...ADA SENYUM...ADA TERBELIAK MATA...ADA TERKEZUTT JAA...MMMM...MMG ALISHA MAU KAWAN LA TU...MMMM...SAMA LA NGAN SYAWAL..TP SYAWAL AGAK TAK RAMAH SANGAT..TAPI PANDAI AJAK KENGKAWAN SEKELILING MAIN2 NGAN DIER..DIER MAIN2 SOWANG2 DOLU...PASTU ADA LA YANG MENGIKUT..MMMM...MMG ALISHA NAK ADIK TU...JOM INA KITER BERUSAHA..AZAM SUE TAHUN NI..TAMBAH ANAK..KIKIKIKIKII
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ January 04, 2012
habisla..die da hint2!!! ape lg..cpt la ibuuu
Puan Kutu Puan Kutu January 04, 2012
hehe alisya nie peramah dan penyayang.sebijik macam aiman klu bab nak berkawan dengan sesiapa je dia tegur..cuma Aiman nie tak tough macam alisya.klu kena pukul selalunya Aiman akan nangis dulu,nmpk je ganas sebenarnya aiman lembik.hehe..

sekarang dah besar je sy ajar soh berani.klu kawan pukul aiman lawan.kiki..(takut kena buli kt sekolah)
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ January 04, 2012
salam ina.SELAMAT TAHUN BARU 2011.Semoga ditahun baru ini,ina sekluarga dimurahkn rezeki & Alisha dapat adik :D.Aminnnnnnnnnnnn
MamaEma MamaEma January 04, 2012
terang-terang dia nak adik tu..nak buat kawan..
Masya Masya January 04, 2012
nampaknya alisha mmg peramah dan suke berkawan.. memang kenelah cpt² ade adik ni..
lady scooter lady scooter January 04, 2012
mama alisha kena usaha lipat ganda nampak.. hint alisha nak adik dah semakin jelas dah tu...ha3...
suhaina laui. suhaina laui. January 04, 2012
bagi die kawan cepat2!...akif pon kalo g klinik mcm tu la...cepat aje nk masuk geng kalo org xlayan ade je aksi nk tarik perhatian ;)
Myra Jay Myra Jay January 04, 2012
InsyaAllah mudah-mudahan Ina beroleh cahaya mata kedua tahun ni ye..

Tak sabar menanti :)
mamaNoriz mamaNoriz January 04, 2012
lain anak lain ragam kan...

itu juga tunjuk background kelaurga serba sket, nmpak alisha ni lembut dan ramah cam ibu dia :)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina January 04, 2012
kesian lak dengar..merah dah ada kawan.ngan sofia=)hehe..tapi merahpun mcm2 gak suka berkawan.tapi merahnie jenis kasar cket cara nak kawan2.bis semua org lari..kat taska org kenal nama dia tapi nama org lain dia tak taw
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda January 04, 2012
seriously Alisha dh sedia nk jd kakak & nk ade kwn kat umah..ngehhe.. ^_^

sweet aje Alisha nie.. bile la Hannah dpt jmpe ngan die eh?
[z@ck] [z@ck] January 07, 2012
dia nak adik la tu.hehehe =P