Subang Alisha hilang...

Muka orang sedih sebab subang hilang sebelah (time ni alisha kurang sihat.. selsema)

Saya nak cerita pasal pengalaman subang Alisha hilang masa dekat Terengganu.. Fokus saya bukan dekat subang tau.. tapi dekat Alisha.. masa hari kenduri, saya ni duk kat tingkat atas tau.. Alisha plak, duk kat bawah.. sepupu saya ada jugak dekat situ sebab tengah teman anak dia (masih dalam pantang)...

Bila saya turun bawah je, Alisha terus datang dekat saya cakap "Ibu, subang hilang.." sambil pegang telinga dia... Saya pun mencarilah kan.. tanya sepupu saya nampak tak.. lepas tu sepupu saya cakap "Ooo patutlah nampak Alisha mencari... dia angkat sofa2 tu semua"...

Ya Allah Ya Tuhanku... time tu, terus bergenang airmata saya... terharu dengan sikap Alisha.. Kenapa dia pandai sangat??.. kenapa dia mencari subang dia yang hilang??? sedangkan, ada je budak2 yang buat tak heran kalau subang hilang... tapi alisha tak.. dia dah gaya macam orang besar... macam dah paham erti barang hilang... dia boleh mancari.. serius sebak saya masa tu... ditambah plak rasa menyesal kenapa saya tinggal alisha sorang2 dekat bawah...

Saya peluk Alisha... tak pernah terdetik dekat hati saya walau sikit nak marah Alisha disebabkan subang hilang.. tapi saya rasa dia mesti rasa risau, serba salah sebab subang hilang.. maybe takut kene marah kot... muka alisha time tu, memang tak senyum tau.. nampak muka orang risau sebab subang hilang...

Kami semua carilah subang tu kan, tapi takda.. terpikir jugak, maybe dekat hotel.. dalam masa yang sama, terpikir jugak, kalau kat hotel, kemungkinan nak hilang tu ada la kan.. bukan pe, kalau orang kemas bilik, mesti akan kemas katil kan.. so, tak mustahil subang tu akan terpelanting.. kalau jatuh atas karpet plak, kot2 dorang wakum karpet, maybe tersedut sekali dengan subang....

TAPI DENGAN TAKDIR TUHAN.. malam tu, my mum balik hotel, masuk2 je bilik, terus ternampak subang Alisha atas karpet... Ya Allah Ya Tuhanku.. Alhamdulillah.. syukur.. murah rezeki Alisha... mesti alisha suka kan sebab subang dia dah jumpa.. so, alisha kembali happy (",)

{ 14 comments.. read them below or add one }

UniMeOw UniMeOw June 06, 2013
btuah alisha dpt ibu cam kak intan..kagum sgt ngan kak intan..<3
Izan Ishak Izan Ishak June 06, 2013
good girl alisha... di ayg rasa sgt bersalah bila dgn sengaja subangnya hilang ye ina. k.izan yg baca pun sebak.
aimi adilah aimi adilah June 06, 2013
alisha mmg seorang ank yg baik =)
Mama Vogue Mama Vogue June 06, 2013
Alisha oh Alisha..
bergenang mata baca pasal awak :)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ June 06, 2013
Salam K.Ina..
alhamdulillah subang dah jumpa..
caring alisha ni.. ;)
syawalsimpsons syawalsimpsons June 06, 2013
hela nafas panjanng sue dengan gelagat alisha ni
Haryati Faizal Haryati Faizal June 06, 2013
alhamdulillah...sib baik jumpa...
Cik Nur™ Cik Nur™ June 06, 2013
alhamdulillah....selamat jumpa..
kalau dah nama rezeki tu tak kenamakan...
Deqla Manjew Deqla Manjew June 07, 2013
Allah dah tetapkan subang tu tetap milik alisha..sebab tu jumpa smula.. ;)
azizah :) azizah :) June 07, 2013
Alhamdulilah kak.. memang rezeki alisha dan alisha mmg sorang anak yg baik dan bertanggungjawab :)
Nora Karim Nora Karim June 09, 2013
pandai alisha ni... bagus la dia dah faham maksud 'hilang' tu...
Myra Jay Myra Jay June 19, 2013
Kagum dengan Alisha, ciri2 matang dah ada dalam diri walau masih dikategorikan sebagai baby/budak