Kepandaian Aqilah yang terkini

Anak solehah ni sungguh cepat perkembangan dia..!! Bayanglah, umur baru 7 bulan seminggu tapi dah pandai nak panjat.. Macam dah besar sangat.. Tapi dengan ketinggian Aqilah tu, dia hanya mampu panjat kerusi pink kakak dia... yang tinggi2 dia tak boleh panjat lagi (",)


Saya baru perasan minggu lepas yang Aqilah dah pandai panjat kerusi kakak dia ni.. tapi my dear cakap, dia dah lama perasan..


Berdiri pun Aqilah tak teror lagi tau..!! Lebih dari 10 kali dia terjatuh ke belakang time berdiri.. Dia tak sedar yang ibu dia ni rasa nak gugur jantung setiap kali dia terbalik ke belakang.. mana tak nya u all.. "berdegung" bunyi bila dia jatuh.. dahla lantai simen.. kalau lantai tu lembut macam tilam, boleh tahan cite..


Tapi Aqilah memang jenis budak yang berani tau.. kalau berdiri time pegang sesuatu, sebelah tangan je nak pegang... si ibu ni jugak yang cepat2 berlari dapatkan dia.. hihi


Tak padan dengan usia.. tak padan dengan kecik molek.. nak memanjat pulak... Nasiblah ibu kamu ni rajin melayan wahai anak2... Alhamdulillah jugaklah ibu kamu ni tak bekerja.. boleh pantau aktiviti kamu (^_^)


Memang Aqilah seorang anak yang cerdas & pandai... Betoi2 "serasi" dengan maksud nama dia...

{ 24 comments.. read them below or add one }

E'in E'in June 04, 2013
baik2 laa hai takut jatuh,....
Mama Adam Mama Adam June 04, 2013
Amboi... pandai sungguh! Budak aktif dan cergas
Maria Firdz Maria Firdz June 04, 2013
hamboi.. cepatnya.. lasak gayanya.. nak jadi asykar Melayu ya... hehe
Deqla Manjew Deqla Manjew June 04, 2013
hahahaha... apa sja la yg di buat tu.. smpai tertonggeng.. lasak betul...
syawalsimpsons syawalsimpsons June 04, 2013
yee..izz dah ada geng memanjat..kikiikiki...
Mas Zull Mas Zull June 04, 2013
assalamualaikum intan...amboi dah semakin aktifnya die..;)
Masya Masya June 04, 2013
lagi hebat dr kaka dia..
Mama Vogue Mama Vogue June 04, 2013
Amboii.. lama tak jengok anak dara 2 orang ni. Aqilah dah memanjat ye! Mmg nak gugur jantung tgk dia melintas gitu..huu
D Yatie D Yatie June 04, 2013
Amboi Aqilah. Arissa dulu memanjatlh jugak yg dia terror. Haha. Syukur mak nyer tak bekerja. Heehe.
ummi izan ummi izan June 04, 2013
hebatnya aqilah! hati2 tau...kena pantau selalu tu ina, k.izan yg tgk pun jadi seram tu.
JunAina JunAina June 04, 2013
Kalau mak kerja anak2 pengasuh jaga risau jugakkan, tambahan kalau pengasuh tu jaga ramai2 anak org lain jugak.
Mrs Lurve Mrs Lurve June 04, 2013
aqilah..risonya aunty tgk..gigihnya awak memanjat nie
Shima Salleh Shima Salleh June 04, 2013
Anak no2 mmg cargas! hahaha afiq blom berdiri pun dah panjat tangga kat rumah ni... tak padan kecik hihihi
Shima Salleh Shima Salleh June 04, 2013
Anak no2 mmg cargas! hahaha afiq blom berdiri pun dah panjat tangga kat rumah ni... tak padan kecik hihihi
Haryati Faizal Haryati Faizal June 04, 2013
amboi sakan aqilah ni memanjat....
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ June 04, 2013
Salam K.Ina..
aqilah...aqilah...
melasak sungguh ni..hihi..
azizah :) azizah :) June 04, 2013
memang cepat proses tumbesaran si aqilah ni..berdiri tak lagi dah pandai panjat..hebat hebat!
Azi Azi June 04, 2013
tu kaki ina ke yang menahan kerusi tu.. hihihi
Cik Nur™ Cik Nur™ June 04, 2013
waaa...betul2 cergas ni..
hebat betul aqila, baru tujuh bulankan....
Fiza Rahman Fiza Rahman June 05, 2013
Amboi...anak dara memanjat. Habislah, kena extra attention ni ina...hehehe...Sama lah mcm qhallif tu. Kalau panjat kerusi, pandai turun sendiri. Tapi kalau panjat grill, tak confident nak turun.
Myra Jay Myra Jay June 05, 2013
Amboi anak dara kecik ni bukan main lagi dok memanjat ye :D
Puan Kutu Puan Kutu June 05, 2013
tak padan kecik.kemain lasak dia memanjat..pandai sungguh