Alisha suka kucing??...


First time saya tengok Alisha pegang kucing camni.. Terkejut saya dibuatnya... Yela, saya ni takut kucing.. tapi Alisha elok je gaya pegang kucing.. hihi Time ni kat Terengganu.. Saya tak kisah sangat Alisha pegang kucing sepupu saya ni.. sebabnya kucing ni bersih.. tuan dia jaga elok.. nak kuar pun dalam pagar je.. takda nak merayau merata2.. Jangan tak tahu, kucing ni makan AYAM GORENG yer... hebak tak hebaknya.. mentang2 duduk dengan tokey ayam.. hahhah

Actually, saya ni bagi je kalau Alisha nak pegang kucing.. tapi dengan syarat, kucing tu bersih..!! saya tak suka kucing yang jenis berak merata2.. Bagi saya, kalau nak jaga kucing.. jaga betoi2.. bagi makan ikut time.. bukan kita je tau nak makan ikut time... ajar berak dekat luar umah or beli tempat khas untuk kucing berak.. selalu mandikan kucing bagi wangi2 (",)

 Ohya, nak tanya u all, kucing memang akan buang bulu badan dia ke?.. ke bulu kucing ni gugur sebab dia tak sihat (yela, kalu manusia gugur rambut sebab rambut tak sihat..hihii).. bukan apa, sebab dekat kampung my dear, ada kucing tau.. banyok benor bulu kucingnya.. melekat2 kat baju.. yang paling saya tak suka.. bila saya nak MENYUSU AQILAH, tiba2 ternampak bulu kucing dekat nipple saya.. haihhhh!!!.. 


{ 18 comments.. read them below or add one }

Budak Kampung Budak Kampung June 05, 2013
BK alergic dgn kucing n bulu dia..nk termuntah
syawalsimpsons syawalsimpsons June 05, 2013
sue suke sangat kat kucing
syawalsimpsons syawalsimpsons June 05, 2013
sue suke sangat kat kucing
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI June 05, 2013
kdg2 bulu gugur sbb fktor pemakanan.. kesihtan dia..

Shima Salleh Shima Salleh June 05, 2013
mmg gugur kot bulu kucing, mcm rambut kita jugak tiba masa dia gugur la hukhuk...

Alisha yg dh besar ni ibu dia bleh terkejut tgok pegang kucing..

Afiq baru2 ni gi dukung anak kucing tp dgn cara terbalik akakakaka... kena cekau jugak tp dia tak pedulik.. Kucing masuk bwh keta pun dah bleh raba2 bwh keta tu dan dapat tangkap balik hahaha... Mak dia yg pening sebb dia dh syok main kucin smpi tamo masuk rumah hihihi...
wawa syaida wawa syaida June 05, 2013
kalau kucing parsi, memang bulu dia akan keluar...tapi klu keluar dah extra banyak...kena bagi ubat kat kucing tu
Mimi Azirah Mimi Azirah June 05, 2013
sy pun tak suke kucing yg jens koto
Sally Yatiey Sally Yatiey June 05, 2013
comel je alisha pegang kucing tu ^_^
Fiza Rahman Fiza Rahman June 05, 2013
Qahirah takut kucing. Nangis kalau kucing dekat. Ibu dia ni plak suka kucing.
Puan Kutu Puan Kutu June 05, 2013
suka kucing..tp bab bulu yg berselerakan tu sy pun tak gemar..alisha kategori berani gak la tak takut dengan kucing
Haryati Faizal Haryati Faizal June 05, 2013
suke gak kucing... lg2 anak kucing...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ June 05, 2013
Salam K.Ina..
hihi..mmg penyanyang alisha ni..
err.. psl bulu tak sure la pulak..walau cma de bele bulus ni.. huuh
Cik Nur™ Cik Nur™ June 05, 2013
kalau bulu kucing tu kak, sebenarnya bergantung pada makanan kucing tu sendiri..

kadang2 ada kucing yg tak tahan dengan makanan bergoreng. bila mkn bulu dia akan gugur.

jadi bila dia melepak dekat mana2 mmg senanglah bulu dia nak lekat di mana2...
azizah :) azizah :) June 06, 2013
kdg2 bulu kucing gugur tu.. tapi xbanyak kan..

hati2 kak.. kang aqilah terhisap bulu kucing bahaya punya.. baby kecik macam aqilah mudah dpt jangkitan..
Masya Masya June 06, 2013
kusing bulu dia memang mudah tertgl, jenis lembut... kira oklah alisha ni tak geli langusng
Deqla Manjew Deqla Manjew June 07, 2013
owhh baru tau ina x suka kucing..alisha!! kita geng!! hahaha..mmg ada bulu kucing yg jenis cpt gugur.. mungkin sebab pemakanan juga.. kucing2 deqla, deqla x penah bagi mkn sebarangan.. deqla bg makanan kucing tu..lagi 1 deqla x bg mkn ikan goreng..sbb nanti cpt la bulu gugur.. sebaiknya rebus ikan tu.. mcm tu jugak dgn ayam kot..huhu..ni dari pengalaman deqla menjaga kucing la.. hihi.. =)
Deqla Manjew Deqla Manjew June 07, 2013
ehh lagi 1, kucing ni sebnrnya haiwan yg pembersih..mgkn kita nmpk kotor tp kucing pndai bersihkan badan dia.. sbb tu kucing kerap jilat bulu dia kan.. lagi pun, air liur kucing tu sebnrnya sgt bersih dan tiada sebarang kuman.. ;)
Nora Karim Nora Karim June 09, 2013
beraninya alisha pegang kucing tu... huhuhu akak takut kucing jugak!