Berita Baik hari Jumaat.

Assalammualaikum.

korang korang korang memang SUPERB BAIK tau!..cayalah.dengan eca sendiri terharu baca komen korang..yang pasti,kak Ina takkan menang tangan nak balas balik BW ke blog korang.satu entry je banyak gila komen.*asal blog eca takde sampai macam tu ah?!..tak femes kan,wa tau wa tau.kuikuikui.


oke,disini nak CLEARkan sedikit sebab KENAPA ECA TOLONG UPDATE tuk IntaNBerliaN.
1) eca ada password Kak Ina..dah dua tahun eca designkan blog kak Ina tapi password dia,ya ampun gua tak hafal oke?!...kena scroll chat kami.panjang u'olls password dia.Disebabkan ada password tu,kak Ina minta eca update kan.

2) keadaan yang sama....bila Kak Ina ceta adik beliau kemalangan motor, dalam kepala eca kejadian yang menimpa arwah-arwah sahabat baik eca  pada 7 April 2012.so,apa yang Kak Ina dan keluarga rasai,memang eca dah pena laluinya.Semoga mereka sekeluarga sentiasa TABAH dengan ujian ini.tu pasallah eca nak update agar korang semua dapat doakan juga.

oke oke,eca teruskan dengan berita baik dari Kak Ina..patutnya UPDATE malam semalam,tapi eca penat sangat mengajar kemarin,tu yang tak sempat nak update..belog sendiri pun nasib baik dah schedule awal-awal.hihi.

Berita Baik :
1) Sudah sedar..
ye Syukur adik Kak Ina dah sedar kemarin.Dah gerakkan tangan dan kaki....tapi sebentar sahaja...selepas itu,adik beliau demam...Alhamdulillah,perkembangan yang baik.

2) Bernafas...
Abah Kak Ina gtau,adik beliau dah boleh bernafas sendiri tapi tak kuat.Masih lagi perlukan bantuan oksigen...

dan, doktor terpaksa tebuk Leher..kira bernafas melalui saluran pernafasan disitu lah yer...eh,macam nak terangkan yer,sebab eca bukan budak medic.Alhamdulillah juga sebab takde kahak,dulu kawan eca banyak kahak,terpaksa sedut.Setiap kali buat proses sedut kahak tu,eca tengok macam kawan eca tu nangis je.tu yang eca balik-balik tanya kak Ina ada kahak ke tidak...syukur takde.

ALHAMDULILLAH,semua perkembangan baik ini kerana doa kita semua...kerana DOA itu senjata orang Islam.betul ke tidak?!...so,jangan berhenti BERDOA untuk adik Kak Ina.

orang yang merapu : EcaDwinkyAsha | 14 Jun 2013
#ada yang cakap eca comel sebab tolong update...wa tau wa comel.korang ne kan sajeeee~ 
hikhikhik (^,^).....disebabkan korang cakap eca comel,meh dapatkan KadRaya dari eca.KLIK SINI.


Berita Baik hari Jumaat.

{ 27 comments.. read them below or add one }

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI June 14, 2013
alhamdulillah..ada gak dpt msg kak ina..
- AZIE - - AZIE - June 14, 2013
alhamdulillah..perkembangan yg positif..
syawalsimpsons syawalsimpsons June 14, 2013
YEE ECA MMG CMILLL TAU..MMMM...MOGA SEMUA DOA2 KENGKAWAN DI MAKBULKAN YANG MAHA ESA..AMMIINNNN
Unknown Unknown June 14, 2013
baguslah perkembangan yg baik.... eca terbaiklaa....
Unknown Unknown June 14, 2013
ooo..Alhamdulillah bila dpt berita baik ni..

tapi bab yang tebuk leher tu takut..akak pernah tgk org kena tebuk leher...ngeri..moga adik ina cepat sembuh yer..

nama eca pon dah sedia comei..haha..
Unknown Unknown June 14, 2013
Alhamdulillah.. dah ada perkembngan positif.. ;)
Unknown Unknown June 14, 2013
alahai.. sampai kena tebuk leher tu namanya tracheostomy maknanya adik kak ina kena guna pernafasan melalui tracheostomy tu.. agak susah tu..

tp mudah2an selamat...
Mell Mariann Mell Mariann June 14, 2013
semoga adek k.ina cepat sembuh... amin...
☾SHiemaCMa☾ ☾SHiemaCMa☾ June 14, 2013
Salam K.Ina&Echa..

alhamdulillah..syukur semuanya selamat..
terima kasih bg info..
Unknown Unknown June 14, 2013
allhamdulilah..saya pun pernah mngalami situasi sama..sabar yea..
Umialya Umialya June 14, 2013
alhamdulillah.. moga perkembangannya terus baik dari masa kesemasa
AnonymousAnonymous June 14, 2013
alhamdulillah syukur ke hadrat Allah..semoga ina sekluarga tabah menghadapi dugaan ini...
Mimie Mimie June 14, 2013
Alhamdulillah. ..syukur..dah sedar adik kak ina...
Miss N™ Miss N™ June 15, 2013
Eca memang comel okay.. :)

Thanks for infomasi ni ye eca, alhamdulillah, adik kak ina kemabli pulih...

Syukran YaAllah... :)
Unknown Unknown June 15, 2013
Alhamdulillah... memang doalah senjata org mukmin
dieyna dieyna June 15, 2013
semoga segalanya dipermudahkan.. Insya allah semangatnya kuat...
araaa94 araaa94 June 15, 2013
home tutor disini :)

http://masnayli.blogspot.com/2013/06/private-tutor-tuisyen-di-rumah.html#
NoEn NoEn June 15, 2013
alhamdulillah...semoga cepat sembuh
kurus kurus June 15, 2013
alhamdulillahhh ...
Deq's Qienz Deq's Qienz June 16, 2013
apapon smg adek beliau cepat sembuh :)
maszull maszull June 16, 2013
assalamualaikum eca...doa itu satu senjata yg paling mujarab...inshaAllah adik intan akan terus cepat sembuhnya...;)
Unknown Unknown June 17, 2013
alhamdulillah... smuanya dah selamat la kan.. rajinnye org tu tulun update.. kite nk masok blog dia xleh.. sbb blog domain kena blocked la kat opis nih..hukhuk...x dpt la kad raya dari org yg comel tu.. uwaaaa.. sobs...
Unknown Unknown June 17, 2013
Alhamdulillah berdoa semua.. moga bertambah baik hari ini..
mama_umar_maryam mama_umar_maryam June 17, 2013
eca..mmg comel ok tlg update blog :)..alhamdulillah ..semoga semakin cpt sehat adek Ina
Myra Jay Myra Jay June 19, 2013
Mujur ada Eca yang tolong.. At least rakan blogger dapat tahu perkembangan
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda July 16, 2013
alhamdulillah mkin ade prubahan baik...