Walaupun gayat tapi saya tetap ajak my dear naik Menara Alor Star (",)

Semalam kami pergi ke Alor Star... Macam biasalah kami ni, pantang ada cuti mesti bawak Alisha pergi jalan2.. (",)


Kami pergi ke Menara Alor Star.. Actually saya ni seorang yang gayat tau... Ketika naik lif nak ke puncak tu pun, saya dah takut... yela, dinding lif tu cermin.. boleh nampak pemandangan luar.. tapi sebab dah teringin punya pasai.. ajak jugak my dear naik atas menara tu.. hihii


Nasib baik tiket dia murah je.. RM6 untuk orang dewasa


MUST VISIT!! hihii.. Ala2 menara KL gitu... (",)


My dear yang tengah skodeng guna "kamera" Nikon.. muahahahaaa




Ni antara pemandangan dari atas menara


Alisha posing di sisi gambar menara hihii


Alisha & my dear..


Masa ni dalam lif.. kami dah nak turun.. Alisha takda pulak rasa takut ke gayat ke berdiri dekat situ.. siap sanggup melihat pemandangan luar lif lagi tu.. hihii


Secara keseluruhannya.. kalau u all nak skodeng alor star.. bolehlah naik atas ni.. tapi takda apa2 sangat tau.. just untuk skodeng je... lps tu ada kedai cenderamata.. itu je.. Ohya, kami naik tingkat 1 je tau.. tingkat 2 belum buka lagi.. tahun depan baru buka (restoran), tingkat 3 hanya untuk apa2 majlis yang di booking.. contohnya majlis kahwin or meeting..

{ 15 comments.. read them below or add one }

wan nurul hezrina wan nurul hezrina October 27, 2011
tingginya..terasa nak naeklah plak..hikhik.mesti gayat..tapi nurul takut tinggi..tapi masa bujang g panjat gunung bagai tak taakot lak..huhu
Myra Jay Myra Jay October 27, 2011
Myra kekadang p gak Aloq Setaq tp blom berkesemptan nak naik menara tu lagi.. :)
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ October 27, 2011
adeh..same la gayat gak..huwa ketaq lutut..
MamaEma MamaEma October 27, 2011
tiket sangat murah...kalau kat Melaka mahal..tak sanggup nak habiskan duit semata-mata nak tmpat tinggi...
LYAfrina LYAfrina October 27, 2011
nnti kalo lya k sana blh la suh ina jd pmandu plancong lya.. best gak dpt tgk smua pmandangan tu.. kt kmn ni nk menara aper yer??? heheheh

cumilnyer alisha b'dress putih... kiut sgt2...
Mrs Lurve Mrs Lurve October 27, 2011
pertama kali naik tahun lps, masa ada kursus di Alor Star. itupun sbb free hehehehe
Eera Shera Eera Shera October 27, 2011
tak nampak pulak rumah tok wan...ngee..

tiap kali balik kampung, tak penah lg naik menara tu..bila tah nak jejak.wuwu
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda October 27, 2011
wah..rajin ye Ina bwk Alisha gi jln2.. bile la Hannah nk gi jln2 nie eh? tudung Ina pakai tue lawa la.. ^_^ Alisha pun comel aje..
ahmad ahmad October 27, 2011
taun ke3 dok alostar , tp xpenah lagi naik menara ni :)
.: pn yazlynn :. .: pn yazlynn :. October 27, 2011
lynn da pegi tp sblum kawin dulu.. g pon malam.. syok gak.. smpat mkana kat atas lg
PinKy MoMMa PinKy MoMMa October 27, 2011
alor star tak pernah sampai lagi :)
nanti kalau sampai sana..leh singgah sini..

eh kamu sangat cantik lar mama!
Puan Kutu Puan Kutu October 27, 2011
nasib synie jenis tak gayat..tp seingat sy kali pertama dan terakhir sy pergi 5tahun lepas.masa tu pengantin baru lg.hehe..

selalu lalu jer nak pergi pun takde mende kt situ kan..org luar best la..kita yg dah dok sana memang tak teringin nak naik atas tu pun..hehe..

tp bawak budak macam alisha mana tempat pun best..tengok dia suka,kita pun suka..:)
tiefazatie tiefazatie October 27, 2011
wah..sis nie cantik la..=D
QASEHNYA RANIA QASEHNYA RANIA November 09, 2011
Menara Alor star tmpat 1st dating wif en hubby dolu-dolu...terusik kembali kenangan lama *wink*

gunung keriang 2....dekat umh tok cik su..ngee3x..
Masya Masya January 20, 2012
saya pernah lagi naik menara alor star ni.. naik menara KL pun dah lama dulu...