Kali ni kami pergi ke Gunung Jerai pulak.. (^_^)

Hari Sabtu baru ni family my dear datang rumah saya.. Kami pergi jalan2 lagi.. Kali ni pergi Gunung Jerai pulak.. Ohya, time ni my parent dah balik Ipoh..


Laluan nak ke Gunung Jerai tu, mencabar jugaklah... Sebelum naik tu, kene pastikan kereta kita betoi2 elok & larat untuk mendaki..


Dah sampai dekat atas tu.. akan ada simpang pulak.. ke belah kanan tu, takda apa sangatlah.. tapi tempatnya cantik2 tau.. kalau nak pergi, parking kereta, jalan kaki je ke sana..


Tempat  yang menjadi pilihan kami mula2 adalah ke sebelah kiri.. Ke Telaga Tok Sheikh


Saya & Alisha bergambar dengan family my dear..


Inilah Telaga Tok Sheikh.. Air dia sejuk yang amat hokay!!.. Time panas2 memang syoklah mandi.. hihi.. Actually air ni macam air mata air la.. air dia keluar je tak berhenti2.. bukan air yang nak kene bayar bil tu yer.. hihii


Dah naik ke atas.. dah semestinya saya akan amik peluang untuk merasa jugak kesejukan air ni.. hihii


Tak lupa jugak.. saya bagi alisha mandi.. hihii.. Si Alisha ni, walaupun air sejuk yang amat tapi dia tak kisah pun..dapat main air.. memang dia sukalah.. ehehhe


Lepas dah pergi telaga tok Sheikh tu.. kami pergilah ke sebelah kanan pulak.. ke arah The Regency Jerai hill Resort..




Ni antara pemandangan dekat atas sana.. sawah padi tu cantikkan.. hijau je.. sedap mata memandang.. (",)

{ 15 comments.. read them below or add one }

fieda fieda October 31, 2011
ala ina..bestnya gi sana..bila la dapat gi sana ni...

psstt..ina ni slim melim btul la..patut la 43 kg jer..kak fieda ni 43 kg masa zaman anak2 dara tau..skrg 50 kg tp tak sesuai dgn ketinnggian sbb kak fieda ni rendang jer..

nanti kalau alisha dah pandai mkn seronok tau ina..buat apa2 pun semua hbis..seronok nk buat kuih..
hakamah hamyadi hakamah hamyadi October 31, 2011
cantiknya pemandangan sawah padi 2......wah alisha x sejuk ke....
Jaa Jaa October 31, 2011
bestnyer... sedey x dpt ikut...
eB ezrin eB ezrin October 31, 2011
wahhhhhhhh nmpk menarik . eB suker :)
LYAfrina LYAfrina October 31, 2011
syokknyer... cntik sgt view dia... kalo blh pnjat gunung tu smpai k puncak lg best kan.. alisha siap mandi lg tu
syawalsimpsons syawalsimpsons October 31, 2011
DAH LAMA SUE X g SINI...BANYAK DAH BERUBAH...MMMMM
Puan Kutu Puan Kutu October 31, 2011
utk pengetahuan,sy nie memang tak pernah lg naik gunung jerai.dok ajak en suami, beliau kata tak berani bawak kereta naik atas tu.

Pastu beliau boleh kata,"eh koman betui tak pernah p gunung jerai,dulu kan belajaq kat sp".haha..
NzA NzA October 31, 2011
cantik pemandangan tu ina....
mamaNoriz mamaNoriz October 31, 2011
wouuu, cantik betul view atas tu ek...

confirm air gunung tu sejuk kan!


bila lah nk samapi sana...huhu
MamaEma MamaEma October 31, 2011
tak pernah jejak kaki ke sana...wah..pemandangan sawah tu sangat cantik
suhaina laui. suhaina laui. October 31, 2011
ina best nyer...sue pernah g pudu lake mase blajar kat matrik kuala nerang dulu.....bila sebut gunung jerai tu teringat lak...tayar bas meletup kat ctu otw balik ganu huhuhu....tapi view kat sane mmg cantik...ina mmg slim la.....43 kg tu jeles betul huhuhu zaman skolah dh 49kg hehehe....
Bui Junaidi Bui Junaidi October 31, 2011
cantik sungguh pemandangan sawah padi tu..terpegun tengok
tiefazatie tiefazatie October 31, 2011
wah..cantik...best tue!
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda November 01, 2011
hehe..bestnye dpt gi jln2 ngan famly ye.. Alisha siap dpt mandi lg tue.. ^_^
wan nurul hezrina wan nurul hezrina November 02, 2011
rasa ketenangan disini..skangnie bz cket..rasa tahun depan nak cuti lama cket bawak anak2 jelan.tunggu sofia besar cketklah=)