Ada siapa2 tak yang sudi berkawan dengan Alisha?

Seperti yang u all tahu, ketika time my dear pergi kerja, hanya saya & alisha je berada di rumah.. Normally saya memang tak buka pintu rumah.. Bukan apa cuma tak suka buka pintu sebab nanti semua orang nampak aktiviti saya dalam rumah.. hehhe dahlah tinggal berdua je dekat rumah..

Dekat taman saya tu pun, saya bukan ada kawan pun harapkan jiran sebelah kanan & kiri je.. tu pun makcik2.. semua jiran2 saya bekerja.. saya je kerja jaga alisha.. muahahha, kanak2 pun takda sangat nak main2 dekat depan rumah saya ni..


Baru2 ni terdetik satu perasaan dekat hati saya.. saya tak pasti samada ianya perasaan sedih ke sayu ke.. entahlah.. tapi yang pasti saya rasa kesian dekat Alisha apabila saya melihat Alisha berdiri di muka pintu sambil memerhatikan orang2 yang berada di luar.. 



Alisha mesti teringin nak main dekat luar kan.. tapi tu la, dekat sini takda budak2 sangat.. rumah teres.. semua orang balik kerja & sekolah, duduk dalam rumah je.. 


Ini yang membuatkan saya rasa nak cepat2 je bagi adik dekat Alisha.. biar dia ada kawan nak main.. biasa dekat rumah, harapkan saya & my dear je lah main dengan dia.. Thats y setiap kali ada masa & hari cuti, my dear mesti ajak keluar bawak alisha jalan2..

P/s : Saya terfikir selepas dapat pengesahan dari doktor pakar samada"YES/NO", saya patut fikirkan tentang "kawan" Alisha... (",).. Harap2 doktor pakar akan cakap "NO".. (yes or no @ operate or not) 

{ 20 comments.. read them below or add one }

MamaEma MamaEma October 05, 2011
petang2 elok bawak anak main taman permainan ke apa..taklah dia kesunyian nanti...
aimi aimi October 05, 2011
pe kate lau alisha bosan akk bwk dy dtg jumpe kite...hiihihih.... =D

semoga alisha cpt dpt "kwn" =)
syawalsimpsons syawalsimpsons October 05, 2011
syawal ada leh main ngan alisha kan..kikkiki...nak bg kawan...sue pun nak kasi kawan jugak..tp kn la robohkan pagar yg tinggi ni dulu...br boleh...kikkikki...
Tentang Kita Tentang Kita October 05, 2011
kesian kt budak2 klu xde kwn...klu ader nyer kwn2 bru la mereka mudah berkembang...sbb dia jumpa ngan rakan sebaya dia kan...
alia zainol alia zainol October 05, 2011
aaa kesiannya tgk alishaa....meh saya jadi kwn dia meh :)
Oh Oeya Oh Oeya October 05, 2011
Kalau dekat.. 'Mama O' sangat sudi berkawan dgn Alisha :)
Acik Acik October 05, 2011
Ye ke nak kasi kwn kat alisha or ... mama alisha yg kepingin nak dodoi baby ... :)
▪littleimie▪ ▪littleimie▪ October 05, 2011
hikhik totally sama situasi ngan sy.kesian tengok my 2 years old dotter berdiri kat pintu sorang2..jiran pun takde.sy faham sgt feeling u dear... akhirnya dah bg dah adik laki kat my dotter.dia dah hepy skrg.. so jgn ragu2..cepat2 ler bg kawan kat alisha kay dear ;D
N i e Z a N i e Z a October 05, 2011
bdk2 kecik skg ni mmg cepat rsa bohsan klu dok terperap je dlm umah..klu bw kuar gi jenjalan..xcitednyer..kita yg tgk pon terharu..

mg cepat alisha dpt kawan...hehhee
puanbee puanbee October 05, 2011
kesian ye .. mai lah rumah puanbee ramai kawan hehehe
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda October 05, 2011
ha'ah.. sian kn Alisha kn..xde kwn..

sy nie dok ngan family sy, n adik bradik pun byk yg masih skool lg.. so Hannah b'kwn ngan adik2 sy la kat umah.. n jiran2 pun byk yg ade budak2 sebaya Hannnah..hmpir tiap ptg Hannah kuar main ngan kwn2 die..

so I think maybe it's the perfect time utk Alisha dpt adik, hehe.. ^_^
Bui Junaidi Bui Junaidi October 05, 2011
kesian pulak tengok dia,nak main kat luar ler tu kan..*_*
siti kektus siti kektus October 05, 2011
hehehe. sian alisya.

tak lama lagi, dia daptla kawan baru tu kak. ;)
Jaa Jaa October 05, 2011
tunggu idlan balik yer alisha....

idlan pun sunyi...main sorang2 jer...
mama dia x rajin nk sembang2 dgn dia...
kyra veronica kyra veronica October 05, 2011
kesian alisha .......meh saya la yg main ngn alisha 2...blh kot kn??hahhahaa;)
narumi sakura narumi sakura October 05, 2011
comel nye Alisha..semoga akak dimurahkn rezeki..try la bele kucing or binatang yang leh temankan Alisha mesti die suke ^_^
Ezad Skytech Ezad Skytech October 05, 2011
kesian alisha...takde kawan nak teman dia bermain..
C i k P i p i T e m b a m C i k P i p i T e m b a m October 05, 2011
alallaala siannyee baby tu... akak bawaklah dia jenjalan... btw , bg 'kawan' pon ok gakk :)
umialya umialya October 06, 2011
siannya alisha, jemu agakna tu!!
Mama Adam Mama Adam July 07, 2012
alamak.... itulah juga yang adam rasa gamaknya. hihiiihii...