Pergi popular... rembat lagi 2 buah buku study alisha (",)

Semalam *guna perkataan semalam lagi* kami pergi kedai buku popular.. Bila dah masuk kedai buku tu.. dah sah2 lah tempat yang menjadi pojaan hati saya tempat buku pembelajaran untuk si alisha.. hihii..


Kalau u all nak tahu alisha sangat berminat dengan buku COLOURS yang saya dah beli ni.. Yela, saya ni offer dia buku lagi mahai siap ada bunyi2 lagi tapi dia tolak tepi.. nak jugak buku colours ni... dah si alisha berkenan sangat.. saya beli je lah..hihi

Ohya, kalau u all perasan buku Colours tu ada 2 kan.. Actually 1 tu saya belikan untuk sepupu alisha @ anak jaa jahat.. Nurul @ anak seputih salju.. jangan nangis2 sebab tak dapat buku ni tau.. lain kali mak ngah belikan mainan untuk nurul yer... tapi nanti dulu la ek. Makngah beli sekali dengan laptop Kak Alisha nanti.. hihii


Inilah antara halaman dalam buku tu tau.. buku Colours tu yang atas tu.. cantikkan warna dia yang terang tu.. ni lah yang buat alisha nak sangat tu.. hihii.. Actually time ni saya tengah ambik gambar tiba2 alisha nampak terus dia pergi terjah dekat buku dia tu.. tu yang termasuk sekali gambar kepala dia tu.. hihii

P/s : Selagi Alisha berminat nak mengadap buku, selagi alisha berminat nak belajar, selagi tu saya akan beli buku untuk dia

{ 15 comments.. read them below or add one }

LYAfrina LYAfrina October 27, 2011
mesti alisha suka sgt blh buku baru ni... smoga alisha suka baca buku smpai besar.. be a good girl yer :-)
fiza fiza October 27, 2011
Samam mcm buku qahirah. Tapi anak dara tu suka masuk buku dlm mulut...haihhhhh...

Rajin alisha baca buku ☺☺
suhaina laui. suhaina laui. October 27, 2011
gud gurl....warna2 terang menarik minat kanak2....comey toncang alisha hehehe
wahida wahida October 27, 2011
bagus tu sis...kena tanamkan minat dorang sedari kecik lagi...


salam kenal..terus follow sini...
Myra Jay Myra Jay October 27, 2011
Mesti Alisha happy dapat buku baru..
Semangat la nak membaca dan meneroka ;)
ade2mama ade2mama October 27, 2011
bgus2..bia alisha ska pda buku..tpy makee sure dye xkoyah kn ye hhheheeh
fieda fieda October 27, 2011
seronok alisha dpt buku..yey....
mamaNoriz mamaNoriz October 27, 2011
takpe, buku ni beli berkarton pun tak kisah sbb mmg ada manfaat kan...
dr mainan patung tu abis lunyai je...heheheh
Jaa Jaa October 27, 2011
ina, k.ja dh beli flash card..tp nampak gaya.. idlan x minat baca...huhu..dia minat main jer...
SeputihSalju SeputihSalju October 27, 2011
bestnya alisha dapat buku.. Ni yg teringin nak beli utk nurul plak..hhihii.

kak ja maybe idlan tak biasa lagi.. selalukan la bg idlan pegang flash card tu.. tak semestinya flash card jer, poster2 pun ok jugk.. tapi mesti yg menarik, warna warni.. kanak2 suka benda2 yang menarik.. :-)
tiefazatie tiefazatie October 27, 2011
bagusnya..mmg membantu minda kanak2 biar bertambah kreatif nie..
Puan Kutu Puan Kutu October 27, 2011
kalau dah tak minat pun kena belibuku juga mama alisha..tanam minat membaca..

budak sebaya alisha memang bagus beli buku yg berwarna..baik tuk otak depa..
wan nurul hezrina wan nurul hezrina October 28, 2011
ooo mesti alisya suka membacanie..suka kat buku=)
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda October 28, 2011
ya la, buku2 tue sgt marik & colourful.. Hannah juz bc buku2 aidk sy mase diorg kecik, hehe..