Kami sama-sama suka ratah CARROT (",)

Apa persamaan u all dengan anak2 ek?.. Saya & Alisha ada banyaklah jugak persamaan tapi kali ni saya nak cerita pasal kami berdua yang suka ratah carrot.. hihii.. Saya ni memang seorang yang sangat sukakan carrot..


Dulu sebelum kahwin saya sangat2 suka ratah baby carrot.. Sambil2 buat kerja sambil2 tengok TV sambil2 membaca mesti ratah baby carrot.. MasyaAllah.. sedap sungguh.. Dia ada rasa manis2.. memang sedaplah.. rugi kalau u all tak try.. hihii


Bila dah kahwin ni, saya dah ada geng.. Alisha pun suka ratah carrot.. hihii.. Tapi setakat ni, Alisha tak pernah makan baby carrot tapi dia makan mom carrot je.. muahhaha.. Bukan apa, dekat sini, saya belum jumpa lagi baby carrot.. 


Baby carrot ni.. pendek2 & kecik2 je.. lebih kurang panjang jari kelingking je.. Alisha ni dia suka carrot maybe disebabkan first solid food yang dia makan adalah carrot.. saya pulak memang sentiasa sediakan carrot untuk dia.. tapi tak sangka pulak, dia pun pandai ratah carrot.. hihi

Ohya, U all jangan ingat alisha dapat habiskan carrot yang dia tengah makan tu yer.. besar sangat tu.. sikit je pun dia makan.. gigi tak berapa nak banyak lagi.. muahhaha

Lagi satu.. Saya pun suka ratah tomato cherry & minum air tomato.. Sedap tak terkata..!!!!!!! *Next time saya akan ajar Alisha makan tomato pulak*

photo

P/s : Teringin nak makan baby carrot & tomato cherry la pulak..

{ 19 comments.. read them below or add one }

ctie anis ctie anis October 19, 2011
wahhh...patut la mate akk cntik...:)
Cho Zila Cho Zila October 19, 2011
suka yerk makan karot.. anak akak kurengler pulak.. mesti cantik kulit anak beranak..
wan nurul hezrina wan nurul hezrina October 19, 2011
mummy kalau mentah sumpah tak makan=)sbb tuh mummy rabun ayam..haha..so jangan ikut cara mummy=)tomato mummy suka.bagus tuk kulit
Asyikin Asyikin October 19, 2011
healthy food, bagus train anak2 dr kecik :)
eB ezrin eB ezrin October 19, 2011
bb carrot elok utk mater :)
fiza fiza October 19, 2011
Suka makan tomato, tapi tak suka minum air tomato, tak kena dek tekak.
PinKy MoMMa PinKy MoMMa October 19, 2011
bagusnyer huhu..makan kalau di masak jer..kalau tak masak..memang tak kan dapat telan ;p

pandai si kecik makan sayur eh..gud girl!
mamaNoriz mamaNoriz October 19, 2011
oh samalah kite..

kadang2 siap rebut dgn hero kecik lagi...hehehe

akak mmg terfikir nak baut entry ni, tapi asyik ter miss je...

tapi klu boleh, ina cari carrot australia tau, sbb mlsia byk jual cina mali,, bukan apa...takut dgn baja atau cra penanaman yg tak ikut piawaiaan yg sihat...
Puan Kutu Puan Kutu October 19, 2011
sy pun suka karot n tomato..tp tak reti makan mentah..aiman reti makan taugeh ja.hahahaha.
SeputihSalju SeputihSalju October 19, 2011
sedap ker mkn mentah kak??tak prnah cuba la plak...huhuhu
Nazirah Nazirah October 19, 2011
bgus ajar anak dr kecik mkn sayur..sy xmakan sayur..haha
fieda fieda October 19, 2011
wow..kak fieda mmg suka carrot gak..kalau gi kedai mkn mmg air carrot ler yg wajib...tp anak2 kurang suka la plk..bagus la alisha pandai mkn..
mama_umar_maryam mama_umar_maryam October 19, 2011
wahh menurun ke alisya ye suke mkn carrot, zt mmg kureng dgn carrot,heheh.tapi kan agak pelik dgn budak2 ber2 kt umh ni,diorg suke brokoli!pelik btol
Lelord Lelord October 20, 2011
bagus2 najlaa pun suka carrot, tomato, timun, salad tp mamanajlaa cuma leh mkn salad jek lain tak suka lebih2 lg timun
Korean Style Online Korean Style Online October 20, 2011
Nice blog that you have and good writing, continue and keep up a good work,
sesekali boleh lepak kat blog saya korean clothing online / dress online malaysia. have a nice day
Kak Aya Kak Aya October 20, 2011
bagus kan kalau suka ratah-ratah sayuran begini....kak aya pun suka tp tak ada lah sampai meratah.
FIFIEY LYCHEE MARATION FIFIEY LYCHEE MARATION October 20, 2011
kalau fifi suka makan tomato. amik curi2 tomato dlm peti dan ngapp! hahaha
shaFazie shaFazie October 20, 2011
azie pon suka karot n tomato..peberet dapp kan kak hehe
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda October 20, 2011
owh.. nie la cara ina awet mude ye..hehe.. nnti Alisha akn grow up jd cantik cam ibu die,,kn?