U all pernah makan tomato Turki tak??


Actually sebelum ni saya tak pernah makan tomato turki tau.. tapi baru ni ketika dekat alor star tu.. ada orang jual tomato turki yang dah dikeringkan.. Actually tomato ni saiz dia macam tomato cherry tu jer.. lepas tu dia keringkan... 

Bagi saya yang si penggemar tomato ni.. Memang sedap!! bila makan tu.. still dapat rasa tomato.. nyum nyum.. tak tau nak explain dekat u all macam mana.. Kalau u all jumpa, try la beli.. sedap.. hihii

Ni pun saya first time try.. masa beli tu sedikit jakun la.. muahhaha

{ 15 comments.. read them below or add one }

Nigina Nigina October 28, 2011
wahh ni first time tgk hehehhee
fieda fieda October 28, 2011
OOO..TAK PERNAH MKN U...DAH RUPA MCM JERUK KAN...
Asyikin Asyikin October 28, 2011
oooo, tomato malaysia pun saya tak makan. hihihi ;p
ArulchelseA ArulchelseA October 28, 2011
ak pernah mkan pun..bagi la sikit kat sy nak rasa jugak..
syawalsimpsons syawalsimpsons October 28, 2011
sue kereng sikit makan tomato...kalo gaul ngan nasi ok la...kalo gitu je makan...mmg tak la...
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ October 28, 2011
xpernah..sedap ke? ape ase? lg masam ke?
fiza fiza October 28, 2011
Tak pernah mkn tomato turki lagi. Mahal tak?

KUlit intan mesti cantik kan sebab selalu mkn tomato ☺☺
Mrs Lurve Mrs Lurve October 28, 2011
tgk gmbr mcm buah kurma hehehehe
wan nurul hezrina wan nurul hezrina October 28, 2011
hehe tak pernah sb tak suka sangat tomato..kalau wat masak pun tomyamjerk baru letak.
wahida wahida October 28, 2011
ish...sumpah aku pun jakun ni...
ada rasa manis tak? ke ada rasa mcm jeruk tu?
Puan Kutu Puan Kutu October 28, 2011
macam rupa kurma versi merah ada juga.haha.

eh tak pernah mkn pulak..beli kt a.setar kt mana tu ekk?cer bgtau.nti bley p cari..
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda October 28, 2011
xpenah dgr pun, huhu~.. sy xbrape gemar tomato..kalo tomato dlm sayur leh aa..
LYAfrina LYAfrina October 28, 2011
x pernah makan.. n x pernah tgk pon.. ni 1st time ni..tau ada tomato turki...

** ina..free nnti jgn lpa ambik tag kt blog lya tu..
Cik Rose Cute Cik Rose Cute October 28, 2011
Tak pernah makan sedap ke??
Cik Rose Cute Cik Rose Cute October 28, 2011
tak pernah makan sedap ke??