Bantuan untuk menderma DARAH & PLATETET diperlukan segera..!!



Arman Dani hensem


Dari Ig mommy Arman Dani : 

Dear all, 

Our son has been diagnosed with Acute Lymphoblastic Leukemia 4 weeks ago. He is now undergoing 5 intensive weeks of chemotherapy treatment(total 2 years of treatment). I really appreciate doas and prayers from all of you for our one and only child to be healthy again. InsyaAllah. Our hearthiest thank you for all support, advice, and everything. #prayforaman #armandani #leukemia

PERHATIAN

Saya ingin memohon jasa baik semua untuk menderma darah kepada insan yg memerlukan iaitu anak kepada sahabat saya yang menghidapi sakit leukimia. Antara kriteria diperlukan adalah : 

1 : lelaki
2 : umur 18-55
3 : sihat 
4 : cukup makan 
5 : cukup tidur
6 : jenis darah O+

Maklumat terbaru : 

Bagi mereka yg ingin menderma bolehlah pergi terus ke SJMC (subang jaya medical centre), Blood bank north tower tingkat 5 dan mention nama adik ARMAN DANI

Terkini (10.04.2014)



Terkini (11.04.2014)
Pagi


11.04.2014
2.00 ptg

Aman yang kuat..

11.04.2014
5.00 ptg

Alhamdulillah..

Semoga Aman terus kuat dan kuat sehingga sihat kembali dan semoga Lady Molie Arie juga kuat kerana kami sentiasa bersama kamu..
Love u Aman Dani & hug u .Molie Arie be strong mami..


Terkini (12.04.2014)
Tabung darah telah mencukupi buat masa ini.

Terima kasih tuan atas makluman

Alhamdulillah..feedback yang membantu adalah sangat menyebakkan hati..ramai yang mbantu, ramai yg mendoakan kesejahteraan Aman Dani..


#prayforaman hensem yang berusia 2 tahun lebih ini, semoga diberi kesembuhan semula & diringankan kesakitan anak ini..

Kenapa lelaki sahaja? :: PM dari mami Arman Dani - Kalau derma platelet doc nak darah o+ dari lelaki sebab pesakit lelaki, kalau derma darah any types pun boleh dear, sebab nak top up balik banyak darah yg aman dah pakai dari blood bank..



UPDATE ARMAN DANI 29/04/2014

Terkini : 29/04/2014

Mohon bantuan segera..

Sekali lagi dengan rendah diri saya mohon sangat jasa baik semua untuk menderma darah pada adik Arman Dani yang memerlukan single donor platelet dan darah..

Kriteria yang diperlukan :

1. lelaki (utk platelet sebab pesakit adalah lelaki)
2. umur 18-55
3. sihat
4. cukup makan
5. cukup tido
6. jenis darah O+ 

Untuk derma darah biase tak kisah lelaki/perempuan : ia untuk topup blood bank yang telah bnyk Arman Dani guna.

Boleh baca dibawah ye..


Tak tahu ape nak kata..tak tahu ape nak ucapkan pada Molie Arie..speechless..tak terluah dek kata-kata..hanya mampu doakan dalam hati je..

Duk berPM dgn dia pun tak tertaip dijari nie perkataan nyer..sebab rasa nyer takde 1 perkataan pun yang mampu dapat tenangkan kegusaran hati dia, takde satu perkataan pun yang mampu meringankan bebanan atas kepala dia, takde satu perkataan yang sesuai yang aku rasa dapat menghilangkan resah didada dia..

Dan bagi aku..cuma ini sahaja yang mampu aku lakukan dalam sebak di dada..
Aku seorang emak..dia seorang ibu..mana mungkin rasa kami berlainan cuma keperitan penderitaan dia lebih kerana Arman Dani adalah anak dia, anak yang dilahirkan dari rahim sendiri, anak yang dia jaga dari dalam perut..

Maka..dengan ini aku merayu sekali lagi..sudi-sudilah sekiranya berita ini disebarkan, sudi-sudikanlah mewar-warkan keperluan menderma darah & platelet ini..

Sebelum itu..

Luahan hati yang mampu buat tekak ini perit ketika menelan air liur sendiri..

*sebak*


Untuk menderma darah & platelet boleh pergi ke : SJMC, BLOOD BANK, NORTH TOWER, LEVEL 5 dan mention nama Arman Dani.

Tolong war-warkan ye..terima kasih...




"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"
"Ya Allah, sesungguhnya aku (Noorzarina binti Ahmad Tazari) namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w."

{ 10 comments.. read them below or add one }

Ct Noraishah Ct Noraishah April 29, 2014
sedihnya tengok!! harap ada hamba Allah yang sudi dermakan darahnya tuk adik ni
Fiza Rahman Fiza Rahman April 29, 2014
Kenal blogger lady ni dari dia belum ada anak sampai lah dah ada arman dani. Memang sedih bila dapat tau anak sakit. The one and only child yg lady ada. Air mata memang menitik setiap kali lady update pasal aman kat IG.

Smoga arman dani cepat sembuh. Diberi kekuatan dan semangat yg tinggi dalam melawan kesakitan dan penyakit. Stay strong buat lady & hubby. Sama2 kita doakan kesihatan arman dani pulih seperti sediakala.
QasehnyaRania QasehnyaRania April 29, 2014
smga dipermudahkan segala urusan aamiin
thanks ina berkongsi
Mama Safiy Arfan Mama Safiy Arfan April 29, 2014
sy bace entry ni bersama linangan airmata...tgk pic dia ketawa then gambar yg penuh dgn wayar..x tertanggung je rasa..sy sbgi org luar pon boleh sebak, ntah mcm mn dgn ibunye sndiri..kuatkan hati si ibu yaAllah.
Deqla Norumara Deqla Norumara April 30, 2014
kesian tgk budak sekecil ni menderita sakit mcm ni..deqla ni berat x cukup.. mmg x boleh nak derma darah..terkilan juga sebnrnya.. apapun moga adik ni dpt bekalan darah yg cukup buatnya.. moga ramai yg menderma lps ni..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ May 02, 2014
salam k.ina..
hospt dia betul2 sebelah tempat keja cma ni..
ya allah.. semoga arman cepat sembuh..
Maria Firdz Maria Firdz May 02, 2014
Sedihnya.. Moga Allah permdhkan sgalanya..
azizah :) azizah :) May 05, 2014
Kesian adik ni.. mogaa Allah permudahkn segala urusan
Mimi Azirah Mimi Azirah May 11, 2014
Semoga adik nih cepat.sembuh...sedih tgk...