Saya dah buat pregnant test...

Ketika saya bagitahu yang saya akhir2 ni duk rasa loya & pening, rata2 duk komen gtau saya pregnant... pakat2 tak sabar suruh saya test.. hihii.. Suwit la u all ni tau... Dari buat saya rasa takut nak test, terus rasa excited.. hihii.. Bukan pe, saya risau gak, kot2 nanti ada yang kata, Aqilah kecik lagi, dah pregnant... segan saya... selalu dengar orang cakap camgitu... (^_^) Lagi satu plak, saya tak rasa saya mengandung... eh tipu, actually gerak hati saya kuat mengatakan saya mengandung tapi, hanya kerana 2 alasan yang saya gtau u all sebelum ni, ia membuatkan saya rasa saya tak mengandung.... sehinggakan saya rasa risau nak buat pregnant test, takut kalau negatif, maksudnya saya ada penyakit lain la kan... Sebut pasal penyakit tu yang buat saya lagi bertambah takut... sampai saya berdoalah moga keputusan pregnant test nanti adalah positif... Lebih baik saya tahu saya mengandung dari tahu saya ada penyakit... (",)

Eh, mesti u all tak sabar nak tahu keputusan pregnant test tu kan.. hihiii... scrool ke bawah yer sayang2.. (",)
























Bismillahirrahmanirrahim...




























Inilah jawapannya... pengumuman saya di hari penghulu segala hari.. moga penuh dengan keberkatan...


















Alhamdulillah...



















DOUBLE LINE @ PREGNANT..!! InsyaAllah, Alisha & Aqilah bakal dapat adik... (^_^) Eh, ini KEPUTUSAN TAK RASMI.. YANG RASMINYA TUNGGU SAYA JUMPA DOKTOR NANTI...


Saya test dekat TESCO KECIK SUNGAI PETANI tau.. ahhahha.. Punya tak sabar hokay.. beli je terus masuk tandas.. Bukan apa, saya dah mula rasa excited nak mengandung... Mana taknya, mak saya kat kampung tu asyik duk telefon tanya dah test ke belum... siap bagitahu abah saya seronok kalau saya mengandung nanti ramai cucu... Ololoooo suwitnya parent saya ni tau... (",)

Lepas dah tahu keputusan, saya terus gtau my dear.. bukan main lagi sengih... lepas tu saya telefon mak saya... Moga kandungan ni selamat berada dalam rahim saya sehingga saya lahirkan dia & seterusnya... Jika diberi keizinan olehNYA, doa saya moga kandungan ni adalah LELAKI.. sekurang2nya di masa akan datang, ada yang akan "menjaga" Alisha & Aqilah.. InsyaAllah...

Nanti saya cerita dekat u all dengan lebih detail, apa perubahan pada diri saya yang membuatkan hati saya kuat mengatakan saya mengandung.. ohya, nanti saya akan terangkan dengan lebih detail jugak pasal 2 alasan yang buat saya kata saya tak mengandung... Betapa besarnya kuasa DOA... Saya pernah cakap dekat u all, tulis yang baik2 di blog kita.. sebagai contoh, "tahun depan saya nak mengandung"... walaupun kita hanya sekadar menulis, tapi hakikatnya secara tak langsung kita "berdoa" jugak sebenarnya.. bukan setakat kita, kawan yang membaca tu pun secara tak langsung "doakan" kita... Ohya, actually bukan setakat tulis di blog, tapi dekat kawan2 pun memang saya gtau yang tahun ni saya nak mengandung... (TIPS YANG PERTAMA DI ENTRY "CARA YANG SAYA LAKUKAN UNTUK CEPAT PREGNANT" DEKAT U ALL SEBELUM NI) Kalau u all perasan, akhir tahun lepas saya ada gtau saya nak pregnant tahun ni kan... Tak sangka, masuk tahun baru je, saya dah dapat "DOUBLE LINE".. Tuhan makbulkan "doa" saya walaupun awal dari yang saya jangkakan.. sesungguhnya Tuhan lebih mengetahui apa yang terbaik untuk diri saya.. (",)

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 66 comments.. read them below or add one }

Aisy Nasiha Aisy Nasiha January 24, 2014
Wah... tahniah ina . Nak tambah lagi ahli keluarga.. jadi alisya bakal jadi kakak bulan 8 nilah ya? Bagus beza anak2 tak banyak ni, hubungan rapat nanti.. jaga diri ya....alahai...syok ya nak dapat baby lagi....
Mama Idlan Irsyad Mama Idlan Irsyad January 24, 2014
tahniah.. tahun ni mak dapat 2 cucu lg...
Myra Jay Myra Jay January 24, 2014
Alhamdulillah dan tahniah Ina.. Myra plak rasa sebak-bukan sebab sedih tapi turut gembira..
Betapa bertuahnya Ina dimudahkan dan dimurahkan rezeki Anak..
Semoga semuanya dipermudahkan ye :)

*Myra pun selalu berdoa, tetapi Allah masih belum nak beri rezeki kat kami walau dah pelbagai usaha dilakukan
nana kimie nana kimie January 24, 2014
alhamdulillah...tahniah akak!!!:)
izan mama mia izan mama mia January 24, 2014
tahniah ina.. mg kandungan ini lelaki... berkat doa semua.. mg lelakilah baby itu nanti... ehe... mg selamat hingga melahirkan..
Ummi Iman Ummi Iman January 24, 2014
Alhamdulillah. Tahniah :)
umi alya umi alya January 24, 2014
Tahniah Ina.. kembar kot.. hu3
Deqla Manjew Deqla Manjew January 24, 2014
wahh bertuahnya badan.. tahniah yer ina.. bila la agaknya turn deqla ni.. ina dah masok 3 dah.. huhuhu..jeles tau..hihhiih... deqla doakan ina dpt baby boy yer kali ni.. Aamiin..jaga kesihatan ye.. :)
Mar Mansor Mar Mansor January 24, 2014
tahniah...jaga kandungan elok2..
Ann_N Ann_N January 24, 2014
Allahuakbar...Alhamdulillah..tahniah kak..jaga diri yea..

moga2 ada rezeki saya pulak lepas ni..:)
julia jamaludin julia jamaludin January 24, 2014
alhamdulillah..tahniah kak :)
- AZIE - - AZIE - January 24, 2014
Ya Allah Ina..seronoknya...
tahniah...tahniah..
sy pun nk mengandung lagi la..
Tihara Tihara January 24, 2014
alhamdulillah tumpang syukur..good news ni :)
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI January 24, 2014
alhamdulillah..nak dpt adik lg..hihi
Fiza Rahman Fiza Rahman January 24, 2014
Saya suka..saya suka...Excited plak saya yang membacanya. Alhamdulillah..tahniah ina. Alaaaa...nak malu apa. Gap 2 tahun kan. Sama macam saya pregnantkan qhalif dulu. Gap dorang tak jauh beza even 2 tahun.

Selamat menempuh 40 minggu nan indah. Selamat datang ke club *ibu3anak...hehehe...take care.
:: Mrs.Eady :: :: Mrs.Eady :: January 24, 2014
nak baby boy makan pisang bnyk bnyk :) btw..tahniahhhhhh..suka nyer org pregnant suka nyer dgn baby! :)
nurul husna nurul husna January 24, 2014
Haa..kan dah cakap...tahniah kak :)
Rizziela Rizziela January 24, 2014
Alhamdullilah...Tahniah
Zee Suhaini Zee Suhaini January 24, 2014
Alhamdulillah...tahniah kak ina..
moga dapat baby boy pulak lepas ni..
terasa hepy jugak ni..
Mimi Azirah Mimi Azirah January 24, 2014
Alhamdulillah....sy dah agak dh...tahniah kak ina...kuasa Allah tak siapa yg tau..ohya kak ina minum ephyra kan?mybe slh satu sebab kak ina pregnant sbb ephyra kan menstabilkan hormon kita...cth mcm org period yg tak teratur lpas minum ephyra kan jd teratur..kira membantu dlm kesuburan kita.
Apa pun apa yg blaku adalah atas izinNya..Kun Fa Yakun....
Mila Ahmad Mila Ahmad January 24, 2014
Tahniah dah pregnant hihihi....
azizah :) azizah :) January 24, 2014
excitednyaa!! tahniah akak... eeee sukanya bau baby newbornn!
Sya Nadia Sya Nadia January 24, 2014
Alhamdulillah..tahniah kak ina... :) jaga baik2 ye..
lynn kamarul lynn kamarul January 24, 2014
ina... I told u kan. hehe tahniah ina. happynya lynn dgr. semoga diperudahkan sepanjang pregnant ni ya.. tahniah ..
shahdiana shahdiana January 24, 2014
kan yana dah cakap...hehehehe...sangat-sangat tahniah untuk ina & suami...instinct yana pun kuat mengatakan ina mengandung.... :D tahniah sangat...
shahdiana shahdiana January 24, 2014
semoga ina & kandungan sihat walafiat ye....semoga semua doa ina dimakbulkan especially untuk dapat anak lelaki tu.....
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra January 24, 2014
Akakkkkkk!!!! Tahniah! Alhamdulillah...hepi sgt dpt berita ni...mksudnya ank sy n akak akn sm umur..cuma beza bln jaaa...moga kndungan akk sihat..cpt2 g jmpa doc tau....:-)
ros_reeza ros_reeza January 24, 2014
Alhamdulillah... tahniah kak Ina... happy sangat tahu berita ni... jaga kesihatan elokelok kak Ina... jgn lupa doakan ros mengandung juga :-)
Joanna Yunus Joanna Yunus January 24, 2014
Wah Tahniah... akak pulak yang over excited....
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha January 24, 2014
mula hari ini, nak tulis kat blog, "semoga tahun depan kawen".hahaaa.
DIARI FARISHA DIARI FARISHA January 24, 2014
HAPPY FOR YOU! CONGRATZ :)
Masya Masya January 24, 2014
rezeki tahun baru.. tahniah.. alhamdulillah.. baby lahir lps rayalah kiranya yer..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ January 24, 2014
Salam K.Ina..

Alhamdulillah..tumpang gumbira..
rezeki allah dtg dgn pelbagai cara kan.. :)

tahniah tau akak :)
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna January 24, 2014
waahhh..alhamdulillahh.. tahniah ina.. jaga kesihatan baik2..
Mama Safiy Arfan Mama Safiy Arfan January 24, 2014
alhamdulillah..doa sis termakbul..yeaaaa
syawalsimpsons syawalsimpsons January 24, 2014
Alhamdulillah ina..tahniah...sue tumpang. Gembira...insyallah menyusul sue pulok lepas ni...tp tahun depan la..kikikikiki
fieda fieda January 24, 2014
Yeayyyy....akhirnya..tahniah ina...
Sayangku Zie Sayangku Zie January 24, 2014
Alhamdulillah tahniah...
Sayangku Zie Sayangku Zie January 24, 2014
Alhamdulillah tahniah...
Nad MamaZN Nad MamaZN January 24, 2014
Tahniah
Jaga diri k ! =)
mia izzati mia izzati January 24, 2014
tahniah kak..suka dengar..dulu baca blog akak..anak kedua kecik lagi..sekarang nak masuk tiga da ye..sy lom ada rezeki lagi...
tifa anvar tifa anvar January 24, 2014
tahniah ina.hehehe... seronoknya preggy lg. smga Allah qabulkn doa ina untk mndpt ank llki kali ni. juga tahniah buat hubby ina n kakak alisya n kakak aqilah. kan dh buat test je rase lega kn. jngn pedulilah org nak kata aqila still kcl lagi. dh rezeki kan xkkan nak tolak. i'm happy 4 u na.tc
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ January 24, 2014
Salam Ina...Tahniah dari k.atie!!Syok lak k.atie baca...pasni Alisha & Aqilah dpt adik!!
Nurfaezah Abdullah Nurfaezah Abdullah January 24, 2014
tahniahhh kak Alhamdulillah..

yet kena bawak jumpa doc to know the confirmed result hehe
me.ronazil.ab me.ronazil.ab January 24, 2014
alhamdulillah
tahniah kak...
ctfand ctfand January 24, 2014
alhamdulillah... tahniah sis..! :)
Ainim Suju Ainim Suju January 25, 2014
Tahniah Kak ina..tumpang gembira ya
QasehnyaRania QasehnyaRania January 25, 2014
as-salam
selamat pagi
alhamdulillah. tahniah.
jaga diri baik baik ye :-)
Ummiarissa Mahdi Ummiarissa Mahdi January 25, 2014
Tahniah ina...semoga diberi kesihatan yang baik sewaktu mengandung ni ye...
ayut ayut January 26, 2014
Alhamdulillah...ayut ni pon xtest lg ni..lambat seminggu dah.huhu..risau pon ad..nerves pon ad..cane tu.ap pon tahniah kak ina..insya Allah dapat hero blhla jg 3 kakak atas tu :)
shasha yacob shasha yacob January 27, 2014
syukur alhamdulillah rezeki allah bagi kak intan :)
Siti Asiah Siti Asiah January 27, 2014
Tahniah Ina...take care yea...;)
Cik Jue Cik Jue January 27, 2014
tahniah...tumpang happy
Sheila Salim Sheila Salim January 27, 2014
Assalamualaikum awak. alhamdullilah. murah rezeki. jaga diri baik2 yaaa (",)
Nora Karim Nora Karim January 27, 2014
Alhamdulillah... tahniah ina... :D
Maria Firdz Maria Firdz January 28, 2014
Alhamdulillah.. Usaha selagi twrdaya kn.. Allah tahu apa yg terbaik utk kita..
Maria Firdz Maria Firdz January 28, 2014
Alhamdulillah.. Usaha selagi twrdaya kn.. Allah tahu apa yg terbaik utk kita..
lizz lizz January 28, 2014
terlambat lak tau berita gembira nih...
tahniah ina...
Puan Kutu Puan Kutu February 01, 2014
baru berkesempatan dtg komen..Tahniah ina..