Alisha sanggup berkorban demi ibu


Ya Allah.. Baik sungguh Alisha ni.. Dia memang seorang anak yang suka menangis, suka merengek.. itu je satu yang kadang2 suka buat saya rasa grrrrr.. Tapi selain dari tu, dia seorang anak yang baik sangat.. rajin.. Ciri2 sebagai anak sulung memang terserlah dalam diri anak solehah saya si Alisha ni...

Hari Sabtu baru ni kami g makan steamboat cucuk, Saya makan sikit masa awal2 tu je.. lepas tu saya terus bagi Alisha makan... Bila tinggal seketoi dalam pinggan tu kan, Alisha bisik dekat saya "Ibu, dah nak habis.. Ibu makan la.." Lepas tu saya cakap, "Ibu tak nak, kakak makanla"... Alisha jawab balik "Tak nak, ibu makan la.. dah nak habis tu"... Lepas tu, saya terus peluk & kiss Alisha sebab rasa macam terharu sangat dengan sikap Alisha tu...

Bila saya dah makan tu kan, saya tanya Alisha. "Kakak nak lagi ke?".. Alisha jawab "Nak".. Ololoooo kesiannya... baiknya anak saya ni.. Nampak tak, dia paksa jugak saya makan yang seketoi tu walau hakikatnya dia masih lagi teringin nak makan.. alahaiiiiii baiknya kamu ni sayang...!! Saya pun, terus order lagi 3 cucuk.. tak sampai hati rasanya...

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 25 comments.. read them below or add one }

umi alya umi alya January 06, 2014
Dak Alisha mmg bijak..

ohya.. nnt ina kuarkn iklan smart herbs kt atas tu ya,lgpn linknya dah xder, akak dh kuarkn dr blog akak, produk tu masih ada cuma tak jual secara online jer..
Masya Masya January 06, 2014
amir pun suke merenggek² pagi ni nak pg tadika berkali² kiss.. mcm ptg nnt x jumpe jer tau.. x pasal ibu sebak pg ni..
Mas Zull Mas Zull January 06, 2014
assalamualaikum intan...ciri2 anak yg solehah dah ada dlm diri Alisha tu...;)
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna January 06, 2014
anak anak memang pandai buat kita rasa terharu kan..
syawalsimpsons syawalsimpsons January 06, 2014
DIER TAKNAK IBU DIER KELAPARAN..MMM...SANGGUP ALISHA
QasehnyaRania QasehnyaRania January 06, 2014
lega kan. in shaa Allah kakak jdi contoh yg baik buat adik adik nnti
lizz lizz January 06, 2014
baiknyer alisha nih tau...lembut hatinyer...makan pun masih ingat kat ibu...
Aty_Fared Aty_Fared January 06, 2014
alolololo...untung nyer dapat anak baik macam ni....boleh jadi kawan..boleh diharap.. insyaa Allah... :)
Ibu Lala Ibu Lala January 06, 2014
Memang sangat terharu kalau anak anak buat camtu. Comel aleesya ni.
Joanna Yunus Joanna Yunus January 07, 2014
alhamdulillah... good alisha
Maria Firdz Maria Firdz January 07, 2014
Alhamdulillah... good girl...
Mimi Azirah Mimi Azirah January 07, 2014
ya Allah bagusnya Alisha nih...touching sy
Deqla Manjew Deqla Manjew January 07, 2014
ya Allah.. baik sungguh alisha ni.. syg betul dia pada ibu dia.. beruntung ina tau..
QasehnyaRania QasehnyaRania January 07, 2014
alahai, bagus alisha ni.
smga sikap ni terus berkekalan hingga dewasa.aamiin
Nora Karim Nora Karim January 08, 2014
alololo... comeinya anak yang baik ni...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ January 08, 2014
salam k.ina..

alahai senyuman alisha...
cantik tersusun gigi dia :)

bagusnye alisha ni..
tiba2 rasa terharu pulak.. :')
shahdiana shahdiana January 09, 2014
betul ina..kalo bab anak-anak ni memang buat kita rasa nak sebak la..terharu la..macam2 perasaan..yela kita kan ibu....
shahdiana shahdiana January 09, 2014
cantik sangat alisha dalam gambar ni..nampak dah besar je...
azizah :) azizah :) January 09, 2014
Allah.. terharunya kak.. kecik2 lagi alisha pandai berkorban utk ibunya
azizah :) azizah :) January 09, 2014
Allah.. terharunya kak.. kecik2 lagi alisha pandai berkorban utk ibunya
- AZIE - - AZIE - January 13, 2014
kenapa sy pulak yg tersentuh huhuhuhu bagus alisha kecik2 dh terdidik dgn sikap beralah mcm nie
Fiza Rahman Fiza Rahman January 13, 2014
Alahaiiii...bagusnya kakak. Touching plak baca.