Rambutan Opah

Dekat depan rumah mak saya, mak saya ada tanam pokok2 sikit tau.. takdala banyak, just pokok rambutan, pokok jambu, pokok mempelam... tapi yang berbuah pokok rambutan tu je...


Padahal pokok rambutan daunnya tak banyak pun u all.. sikit je daunnya tapi buah tu takdalah banyak sangat tapi bolehlah kalau nak dibandingkan dengan fizikal pokok tu... Ohya, pokok rambutan tu dibelakang pokok yang dekat depan ni haa... pokok kat depan tu bukan pokok mata kucing ke ek... ntah la, saya main hentam je ni.. hihii


Alisha kojenya nak rambutan je laa.... Nasib baiklah depan rumah.. Tu belum bawak dia g kebun atuk dia lagi.. mahu dia lagi excited tengok buah yang merah2 & kuning2 tu haaa... belum tengok buah durian lagi... Tak sabar nak balik Chemor.. kali ni nak bawak Alisha g kebun plak.. nak tengok apa reaksi dia dikelilingi oleh pokok buah-buahan.. (",)


Aqilah sempat lagi kutip kulit rambutan... Yang ni pun suka jugak ni.. Dua2 orang pantang duk luar rumah suruh ambik...

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 16 comments.. read them below or add one }

syawalsimpsons syawalsimpsons January 03, 2014
cukup suke aqilah dengan rambutan yee...bg menjawab soalan ina tu...abah sue kawen 3...2 dah cerai...tinggal 1...so mmg x da la istilah nomad buat abah...kikiki..adik beradik 17 n anak sedara x salah 24 n cucu sue ada 10...ok tak..kikikikik..muda2 dah ada cucu kan
Ayu azmir Ayu azmir January 03, 2014
wah... ade kebun comel....
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna January 03, 2014
berbudi pada tanah insya allah akan dapat hasilnya.. rugi jadi orang bandar takde tanah nak bercucuk tanam kan...
Mama Adam Mama Adam January 03, 2014
Wahhh... seronoknya. Keliling rumah aje. Kalo kat kebun tu, lagi meriah la kan
Joanna Yunus Joanna Yunus January 03, 2014
lama akak tak menjengok disini... akak dah pindah kawasan akak masih belum ada internet line... buka pakai phone alahai lembabnya...

rindu dengan alisah dan aqilah
Sweetmama Sweetmama January 03, 2014
tgh musim rambutan ni kan, ok la tu merasa hasilnya..

kami ni pun puas dpt makan rambutan sbb atok n nenek zaquan n ziqry bagi rambutan dr kg.., anak k.eija yg kecik tu mmg peminat rambutan..
Sya Nadia Sya Nadia January 03, 2014
kulit rambutan pun aqilah nak ke?? alahai..comelnya anak2 akak ni..
msredcheesecake msredcheesecake January 03, 2014
best kalau depan rumah ada pokok buah... boleh petik je nak makan...
Fiza Rahman Fiza Rahman January 03, 2014
Rambutan ni sedap klo makan sejuk2 ☺
Cik Nur™ Cik Nur™ January 05, 2014
hehehe...comel aqilah.. :)
Deqla Manjew Deqla Manjew January 07, 2014
kalo dah musim dia.. mmg best mkn.. tp tu la bahaya mkn byk2..
Nora Karim Nora Karim January 08, 2014
alololo... comeinya aqilah kutip rambutan tu...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ January 08, 2014
salam k.ina..

bestla ade kebun.. untung anak2 n cucu2 nk mkn buah.. petik aje bila tiba musim.. :)

comel tgk aqilah mengutip rambutan tu...
azizah :) azizah :) January 09, 2014
sedapnya makan rambutan2 ni...