Bahan pembelajaran Alisha.. Buku salin & mewarna

Minggu lepas saya pergi lah Tesco.. macam biasalah.. kalau keluar mesti ada benda yang saya akan beli untuk alisha.. Memandangkan sekarang ni alisha dah pandai pegang pen & dah mula menconteng, so, saya belikan alisha buku..


Buku salin & mewarna..


Saya rasa buku ni macam best je... 2 in 1.. jimat duit.. muahhahha.. yela, dekat dalam buku tu, kita boleh belajar cara menulis ABC & kita jugak boleh mewarna @ salin kembali warna yang telah dorang bagi contoh... Harga buku ni pun murah, RM3.90 je..


Tapinya, takdalah saya ajar Alisha mewarna.. Alisha tak reti lagi bab2 warna ni.. lagipun risau takut dia masuk pensel warna dalam mulut..hihii


Inilah yang baru Alisha buat.. baru je 5 huruf A yang dia rajin nak buat.. lepas tu terus kedek2 pergi main meja dia tu.. hahahaa.. Ohya, jangan pulak u all terfikir Alisha buat ni sendiri tapinya saya yang pegang tangan dia lah... Nak biasakan dia menconteng yang 'ada makna' pulak bukan conteng secontengnya je.. (",) Sambil pegang tangan dia sambil mengajar...

P/s : Pensel tekan tu, Acu alisha yang hadiahkan dekat dia

{ 16 comments.. read them below or add one }

syawalsimpsons syawalsimpsons December 06, 2011
pandainyer alisha...syawal pon tak boleh lagi...
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ December 06, 2011
oh great..mmg kena pegang kan tgn die..if not meracau la tulisan tu..haha
hakamah hamyadi hakamah hamyadi December 06, 2011
hehe...mula2 memang kena pegang tangan dorang....nanti dorang pandai sendiri kan sis kalau ari2 belajar
Cho Zila Cho Zila December 06, 2011
memang peel akakler tu kalau gi mana mesti beli gak barang... tuler husband akak selalu bising tp tak leh mesti nak gak baru puas hati... lgpun tengok diaorang buattu rasa bangga ngat...
abah khalisha abah khalisha December 06, 2011
anak abah suka tengok gambar-gambar haiwan je
Cik Rose Cute Cik Rose Cute December 06, 2011
hehehe...kalau keluar mesti beli barang kan....kecik2 alisha dah di latih pegang pensil...nanti cepat pandai...
Nida Nida December 06, 2011
Salam Ina..

Kak Nida dulu pernah ikuti kursus pembelajaran kanak-kanak. Kata penceramah tu, kanak-kanak ni (bawah 4 tahun) kalau belajar 5 minit tu dah cukup lamalah... sebab tu budak2 ni belajar sikit, mainnya yg lebih..hehe
sue zainun sue zainun December 06, 2011
dah ok lah tue..sekejap pun xpe..at least alisha nak belajar..cantik huruf A tu..:p
mama_umar_maryam mama_umar_maryam December 06, 2011
xper, mule2 pegangkan xlm nnt pandai alesya buat ;)
MamaEma MamaEma December 06, 2011
baguslah kecik2 dah ajarkan...nanti cepatlah dia belajar...
eB ezrin eB ezrin December 06, 2011
bijak la dier. camner nk pupuk eh? leh share? :)
Masya Masya December 06, 2011
memang jimat dan berbaloi².. pelan² nnt lama² alisha pandailah tu tulis sendri..
aizamia3 aizamia3 December 06, 2011
kalau beli buku, selain dari untuk menulis dan membaca mesti ada buku mewarna.. biasanya ai suka gambar pemandangan sebab bukan dorang yang color tapi ai yang color.. hehehe..
wan nurul hezrina wan nurul hezrina December 07, 2011
bashnya alisya dapat buku=)merah skang dok conteng2 umah=(
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda December 07, 2011
wah..Alisha dh pndi menulis ke? lg hebat dr Hannah lak nie, hehe.. >_< bgus2..
Puan Kutu Puan Kutu December 08, 2011
dah agak dah.ibu alisha tolong pegangkan.terkejut jugak pasal aiman pun tak berapa nak expert bab menulis sendiri..garisan pun kadangkala herot.kihkih..

cara nie bagus utk alisha belajar memegang pensil dan menulis dengan betul.