Do Re Mi Fa So La Ti Do..

Kali ni saya belikan Alisha alat muzik Zailofon (xylophone) pulak.. Ini mainan alat muzik yang pertama alisha.. Actually, dah dekat nak sebulan kot saya beli mainan ni & entry ni pun asyik duk dalam draft je.. tak publish2.. hahhaha entry banyak beratur menunggu giliran.... hahhah takda maknanya.. hihii


Inilah zailofon alisha tu.. warna pink.. adehh.. Alisha ni bukan setakat baju je warna pink.. barang mainan pun berlambak warna pink.. muahahahha


Zailafon ni kononnya untuk mengajar kita tahu tentang pitch & rhythm.. Si Alisha ni main hentam je mengetuk benda alah ni.. Bila dia tengok saya syok2 je mengetuk mengeluarkan irama do re mi.. *cewah* mulalah dia pun sibuk nak ketuk jugak.. hihi


Pandai pulak dia guna ke 2 2 belah tangan dia untuk main alat tu.. hihii.. Ada nampak macam gaya2 ahli muzik tak.. hahahah.. Ermmmm tetiba saya rasa kan seronok kalau alisha ada kawan2 sebaya dia datang rumah & main mainan2 alisha ni sama2..

P/s : Saya berada di kampung my dear.. free nanti saya jenguk u all tapi macam biasalah, hari Jumaat, lambat sikit + susah sikit sebab my dear akan guna laptop(",)

{ 12 comments.. read them below or add one }

Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda December 23, 2011
wah..pinkye xylophone die eh.. tringin nk bli keyboard or gitar mainan utk Hannah, hehe...
Zie Zie December 23, 2011
Dapait mainan yang tak pandai pun jadi pandai... Ahli muzik Pantang tok nenek aku...heheh dialog "Ibu MertuaKu"
mamaNoriz mamaNoriz December 23, 2011
kecik2 lagi tpi mcm2 dah alisha dpt ek, untung dia!

penah dgr tak info psl wrna pink dgn girl dari Dr.Fadzilah Kamsah?

baik2 tau....hehe, ingatan je..
Puan Kutu Puan Kutu December 23, 2011
klu rumah dekat boleh gak abg aiman pergimain dengan alisha.abg aiman nie pun takde kawan..:)

ada gaya ahlimuzik alisha nie..sy pernah belikan dua bijik gitar dekat aiman..dua2 berkecai!hehe..
Phat Phat December 23, 2011
bila syaza besa mcm ni nak belikan dia satu jugak la hehe
MamaEma MamaEma December 23, 2011
ketuk jangan kasi pech yer AAlisha...adatlah anak perempuan
ieda ieda December 23, 2011
teringat lak zaman kecik2 kan dik
akak ada satu dulu .. :)

suke lah alisha .. ralit dibuatnya :)
saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa December 23, 2011
best layan kerenah anak2 kan..ermm tak nak bg adik baru kat alisha ker..ada gak kawan alisha..hahahaha
Myra Jay Myra Jay December 23, 2011
Nanti bila dah besaq mesti Alisha addict dengan kaler pink jugak.. :)

Alisha, untie nak p rumah la nak dengaq Alisha nyanyi sbil main ye sayang ;)
fieda fieda December 25, 2011
nak pinjam buleh...:)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina December 27, 2011
anak dara mmg suker kaler pink=)