Penangan Prosperity Burger..


Hari Khamis baru ni, ketika my dear balik kerja, sambil2 rehat, tiba2 my dear boleh cakap "Rasa macam teringin nak makan prosperity burger".. Saya yang tengah cuci pinggan dekat dapur, terus datang dekat my dear & cakap "Jomlah, malam ni kita pergi makan"... Alang2 my dear dah cakap macam tu, lebih baik saya terus mengajak.. hihiii... 

Tapi yang sebenarnya, saya macam tak percaya bila dengar my dear cakap nak makan prosperity sebabnya untuk pengetahuan u all, my dear bukan seorang yang sukakan makanan segera.. selalu kalau saya ajak, my dear mesti tak berapa nak setuju punya.. tapi entah macamana yang prosperity ni pulak, dia boleh berkenan.. hihii...

So, malam tu, kami bertiga pergilah keluarlah, semata2 nak makan prosperity.. Kami ambik 2 set.. RM30 berapa sen entah, dah lupa... satu besar & satu kecik.. Nak dijadikan cerita, boleh pulak kami berdua ni makan prosperity dengan hebatnya tanpa teringat untuk bagi alisha rasa walau sedikit.. Kami hanya bagi alisha makan kentang goreng je.. Adehhhh

Bila dah habis makan, dah licin pun.. barulah my dear tanya saya "Ada bagi Alisha rasa tak?".. Saya cakap takda.. my dear pun tak bagi jugak... Ini first time, kami tak bagi Alisha rasa apa yang kami makan.. selalu kalau keluar makan, mesti suap jugak dekat Alisha... "Ibu & Abah mintak maaf yer sayang... " (",)

Memanglah prosperity tu pedas tapi tu la sekurang2nya bagilah alisha rasa roti properity tu sikit kan... tapi kami berdua ni, memang langsung tak bagi.. adusss.. My dear cakap "Ni kes bukan setakat mak mentua lalu dekat depan kami tak sedar, tapi Alisha yang duduk dekat sebelah ni pun kami tak sedar".. hahaha dasyat betul penangan prosperity ni.. hihii 

P/s : Terima kasih yang tak terhingga di atas ucapan u all dekat entry Anniversary saya & tak lupa jugak dekat kak fieda sebab buat entry di blognya.. (^_^).. Saya sangat2 menghargainya..!!! (",) Pada mereka yang nak tengok gambar saya dari depan pulak, boleh KLIK SINI (^_^)

{ 18 comments.. read them below or add one }

ajumohit ajumohit December 19, 2011
ohoii akak lum makan lagik prosperity tahun ni hehehe, punya lah nmpk tak brp kesukaan tu hehehe, nantilah agak2 nak buang angin dalam badan ni lehla mkn hehehehe..

amboi, kusyuk betul mkn ye hehehe
Eena Arrina Eena Arrina December 19, 2011
wahh.sedapkan prosperity burger tuh :P
MamaEma MamaEma December 19, 2011
penangan baik punya yer...aduhaii...
wan nurul hezrina wan nurul hezrina December 19, 2011
adeh cian alisha..hehe takpelah..kat mcd mesti ada tempat menan..mesti alisha main2 sampai tak ingat minta makan..huhu..dah terlajak makan dah mak pak dia..hehe
fieda fieda December 19, 2011
hehehe..kelakar la ibu dgn abah alisha ni....kak fieda pernah mkn gak..mmg sedap....
Dalila Hamid Dalila Hamid December 19, 2011
tahun ni belum makan lagi..
Tina Othman Tina Othman December 19, 2011
syok sangat makan sampai lupa anak ye

dah beberapa kali dlm tahun ni makan prosperity, tapi skrg rasa jemu lah pulak
KhaiZa KhaiZa December 19, 2011
sedapnya prosperity...
Myra Jay Myra Jay December 19, 2011
Pnyalah khusyuk makan prosperity sampai anak dilupakan..hehee
Shafiq Shafiq December 19, 2011
hehehe... tersedap sangatlah tu.. :-)
Cik Azizah Cik Azizah December 19, 2011
pehh terliur beb!! sedap giler ni...
hafizulhakim hafizulhakim December 19, 2011
sedapnya prosperity! :) lama x mkn mcd.huhu
zareliqa afiqa zareliqa afiqa December 20, 2011
uishh..mesti sedap sangat tu.hihi
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda December 20, 2011
ish..t'liur lak sy.. xmkn lg burger nie.. xpe la Alisha xmkn pun, kn pedas, hehe... >_<
Puan Kutu Puan Kutu December 20, 2011
ini burger peberet en suami.sy pulak jenis tak tahan pedas,klu makan tu faham2 sajalah.hehe..