Kelengkapan Persekolahan Alisha.. (^_^)

Anak2 u all sekarang ni mesti dah siap beli beg sekolah baru, kotak pensel baru, pakaian sekolah baru, kasut baru dan lain2 kan.. Alisha pun sama jugak.. tak melepaskan peluang untuk dapat beg baru.. hihii.. Beg baru a.k.a. beg galas pertama yang dia ada.. hihii


Lawa tak beg alisha??.. hihii Actually, bag ni opah dia a.k.a. my mum yang belikan dekat dia.. Alahaiii cucu opah la katakan.. macam2 benda dia dapat.. Asal jumpa opah mesti dapat hadiah... tiap2 bulan jumpa, tiap2 bulan dapat hadiah.. Kadang2 bajula.. kasut la.. mainan la.. macam2 lah pendek kata... duit pun dapat... hihii.. Beruntungnya jadi Alisha ni.. (",)


Yang ni bekas pensel alisha... free je nih.. muhahahha.. Actually, kami dapat ketika pergi makan mee udang baru ni.. untuk total makan, rm50 ++ kami dapat bekas pensel ni.. sekali dengan pensel, pemadam & pembaris.. so, cukuplah kelengkapan untuk alisha guna pergi "sekolah"... CIKGUnya adalah IBU sendiri.. muahhahhah




Kalau u all nak tahu, lepas mandi semalam, sibuk suruh saya pakaikan beg ni dekat dia... bila saya pakai.. dia marah.. hahhahha... siap pakai beg lagi pergi klinik semalam.. muahhaha.. Haa lagi satu, lepas saya pakaikan dia beg ni, saya angkatlah dia dekat cermin, saya cakaplah "Cantiknya...".. dia punya menggedik.. amboiiii.. suka sangat.. pantang dipuji ni.. muahahhahhah

P/s : Dapat BE  baru yang ke 23 (Maxis Hotlink Project Y (Phase 2) di Blog CGL (",)

{ 23 comments.. read them below or add one }

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY December 21, 2011
alahai cute nya beg hello kitty alisha..
untung jd cucu kesayangan ni, lgpun mana ada atok/nenek yg x syg cucu dia, kadang2 syg lebih drpd anak..hehehe
KhaiZa KhaiZa December 21, 2011
syioknya... dapat BE... bila la saya nak dapat BE nihh..
mama irfan mama irfan December 21, 2011
irfan pon ada jugak beg camtu... tapi bentuk lain la... beg dia beg domokun... nanti mama update ek..hehehe
Tihara Tihara December 21, 2011
elok jugak ajar dari kecik nt nk g sekolah dah tak rasa takut kan :)
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ December 21, 2011
huh..dah xsaba2 da tu nk p skool..
Tina Othman Tina Othman December 21, 2011
hello kitty, mesti comel alisha pakai kan =)
Papa Mifz Papa Mifz December 21, 2011
budak2 nk sekolah byk pakai duit kan..huhu
Gen2Merah Gen2Merah December 21, 2011
comelnya alisya.. mesti dia semangat nak pegi sekolah kan.. ehehe...
fiza fiza December 21, 2011
Selamat bersekolah alisha...hehehehe...tomei beg dia.
Puan Kutu Puan Kutu December 21, 2011
comel beg hello kitty alisya,kemain seronok dia nak sekolah jugak ekk

Aiman masa kecik pun ada bg macam nie,satu spongebob n satu lg beg arnab dpt dekat funfair.haha..smp skang boleh guna tp dia dah tak layan.

skang pegi mana2 bawak beg kfc chicky meal isi mainan n buku cerita..hehe

beg sekolah aiman pun tak beli lg..keke..
Mizz ErMa Mizz ErMa December 21, 2011
alisha dah nk sekolah yer, cantik beg sekolah baru..pink gitu..hihihi
zareliqa afiqa zareliqa afiqa December 21, 2011
alala~ comelnya dia bawak beg skola.tak sabar yer nak ke sekola :)
SeputihSalju SeputihSalju December 21, 2011
comel2...nnti suruh ibu letak buku alisha dlm beg tu ye..:-)

klik2 tbung alisha.. :-)
Naz Naz December 21, 2011
semangatnye Alisha nak gi sekolah..ciri2 pelajar berhemah ni..hehe
Zie Zie December 21, 2011
Dah nak sekolah yer... belajar lagu bagi pandai...
eita eita December 21, 2011
semnagat nya alisha...
belajar elok2 erk.....
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda December 21, 2011
wah..smangat Alisha pki beg comel.. hehe.. Hannah pun xde lg beg camtue, takat beg isi duit raye je ade, hehe...

wah, dpt BE, jealousnye sy..
fieda fieda December 21, 2011
amboi...alisha pun sibuk nak ke sekolah jugak tu....kaler pink...comeynyer..maira pun sibuk gak tu dgn beg...dlm sebulan ni dah 2 bijik beg yg dia dapat...beg angry bird dgn beg smurfs...mula2 beli angry bird pastu selang seminggu tu dia nmpk beg smurfs sibuk plk mengamuk nak..
Lelord Lelord December 22, 2011
huhuhu x lama lg mintak nk baju skolah...najlaa dh byk kali nyanyi kat tinge mama mintak baju skolah
wan nurul hezrina wan nurul hezrina December 22, 2011
WAAAH NAK G SEKOLAH DAH..PANDAI DIER=)TULAH TGK ENVELOPE TETIPA MEE UDANG..CONPIUS..HEHE RUPA DAPAT=)
Myra Jay Myra Jay December 22, 2011
Comel beg Skolah Alisha.. ;)

Kaler Pinky :)
MamaEma MamaEma December 22, 2011
hahha...ekamain lagi alisha yer...ema belum beli apa-apa pun
Ummu Muhammad Ummu Muhammad December 22, 2011
alisha ni bijak sungguh lah..tak mcm umur die..nampak kakak sgt dah..bile ibu nak tambah adik ni!! :D