Alahai cucu opah...

Saya tak tahu bila masa alisha buat kerja menyonteng rumah opah dia ni.. Tahu2 je my mum bagitahu saya yang alisha conteng kerusi dia.. adehhhh... Ni mesti kes alisha conteng time kami semua tidur masa siang hari, hari kejadian...


Ni lah kerusi yang alisha conteng tu...


Banyak pulak tu dia conteng... kesian opah dia nak hilangkan balik bekas dia conteng... dahla kerusi ni ala2 'baldu'.. susah pulak nak tanggal.. duk menenyeh je la mak saya...Cucu besar baru sorang, kalau dah ramai nanti, pening kepala opah jawabnya.... hehheh

P/s : Tengah2 saya taip entry ni, alisha datang dekat saya & tengok gambar kerusi ni, boleh pulak dia cakap "Conteng... habis kotor"... Alahaiii anak... kamu yang conteng sayang oiiii.. Buat2 tak tahu pulak... hihii


{ 66 comments.. read them below or add one }

Ummu Muhammad Ummu Muhammad December 05, 2012
haha..alisha samelah dgn muhammad...die yg buat, buat tak tahu je haha lawaklah bace entry ni sbb teringat kt anak sendiri
Deqla manjew Deqla manjew December 05, 2012
cantiknye kerusi...camne nk sandar tu nnti? hihi... xpe, bebudak biase la suke menconteng..minat nk belajar la tu..kena belikan buku byk2 kat alisha..
Aisy Nasiha Aisy Nasiha December 05, 2012
Haha..budak umo gini mmg mcm ni kot... Naim pun sampai skrg ada lg suka conteng mcm ni..
Mrs Lurve Mrs Lurve December 05, 2012
alahai...alisha...mesti opah pendam dlm hati tue hehehehehe
Mama Vogue Mama Vogue December 05, 2012
Alahai Alisha..
Kat umah tu pun dah kena dah, Hakim conteng dengan crayon lak tu..hihi
Mujur bole ilang :)
syawalsimpsons syawalsimpsons December 05, 2012
sebijik mcm syawal..syawal suke conteng cadar..ikkikikkiki.....syawal cukup takut ngan kerusi tgn ni
azizah :) azizah :) December 05, 2012
comey kerusi tu... syg lah kena conteng..hahahaha
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail December 05, 2012
nsib baik la dia tu kesayangan,, alahai,, :D

http://mujadafewa.blogspot.com/2012/12/aku-benci-bila-kau-buat-aku-cinta-kamu.html
dak-eiza dak-eiza December 05, 2012
anak2 baya alisha mmg gemar berkarya
umah saya pon penuh mural di dinding
:)
fiza fiza December 05, 2012
Hahaha...alisha, napa tak conteng kat buku ☺☺☺

Kat umah saya tu dah ada wallpaper, made by qahirah.
ieda ieda December 05, 2012
ekeek kerusi dah cantik
pandai alisya asah skill ekekke
x per... cucu kesayangan .. ;))
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa December 05, 2012
ctk..merah menyala..alahai cucu opah pening kpala dok nak tukar kerusi baru heheh
Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan December 05, 2012
Hehehee..rania menyonteng kat kaki die -.-"
ShimaSalleh ShimaSalleh December 05, 2012
xper la.. imaginasi dia.. jgn tak tahu dinding rumah shima penuh dah dgn contengan abg aqil... lps ni tgu turn adik pulak. Kasi buku pun nak conteng dinding tak kisahlah..

Teringat misi kat KK penah citer. Ada sorang hamba allah tu kasi anak dia conteng blkg pintu je. Dah penuh cat balik sampai dia jadi seorg pelukis kini :))) menarik kan
lynn kamarul lynn kamarul December 05, 2012
pandai la alisha nak berkarya eh.. opah syg cucu nk marah pun mesti tak smpai hati.. hehe
Fai CeritaCinta Fai CeritaCinta December 05, 2012
hehehe... nak dimarah pun alisya tak tahu.. senyum jer lah kak :)
Adriana Adriana December 05, 2012
Alisha da start nak menulis la tu
mama aryan mama aryan December 05, 2012
sama dgn adam..abis dinding & kerusi dicontengnya,bg buku taknak pulak dia conteng..
cantik kerusi tu..teringin nak beli tapi taktau nak letak kat mana..hehe
mrs gold mrs gold December 05, 2012
aqilah dah bsaq nnt mau satu umah dia dan alisha kerjakan.hehe
iietamalek iietamalek December 05, 2012
same la mcam zhariff, die suke conteng lntai dengn bantal ucuk nye...
intanfirdaus247 intanfirdaus247 December 05, 2012
alisha nak wat signature kat kusi tu agaknya..hehe
CikNana CikNana December 05, 2012
macam kami nie tem dulu2..hehe
ieyda ieyda December 05, 2012
cantiklah kerusi nie...
Nida Mohd Nida Mohd December 05, 2012
ahahaha..alisha conteng sofa..anak2 saya conteng dinding kat rumah ML saya..jenuh nanti nk cat balik..huhuu
Si Matatajam Si Matatajam December 05, 2012
Dia nak test bakat terpendam la tu.hi hi..
mama ila mama ila December 05, 2012
alahai....hihi..buat2 tak tahu pulak dia...comel
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey December 05, 2012
hehe.. test power guna pen.. :) conteng2 tu mmg bdk2 suke..
aizu's life aizu's life December 05, 2012
moral of da story: simpan segala pen, marker & yg seangkatan dgnnya if umh ade bdk kck.. hihi
Cik Nur Cik Nur December 05, 2012
habis kerusi kesayangan opah..
tak sedar bila alisha conteng ye..hihi
Sally Yatiey Sally Yatiey December 05, 2012
Haha. Alisha..alisha.. :D
syiela syiela December 05, 2012
jenuh la opah lepas ni hehhehehe
Shasha Yacob Shasha Yacob December 05, 2012
lucu lah alisha nih. macam saya , hikhik. mesti bila besar dia nak jadi pelukis, haha
Mrs Velentine Mrs Velentine December 05, 2012
cantik kerusi..lepas ni kena sedia duit lah sebab lepas ni dinding pula yg diconteng..gege
ayut ayut December 05, 2012
hahaha..eleh alisha ni..tegur plak dia.pandai tau. :D menunjukkan kekreatifan tu kak...xpela...apa blh bt ada la hasil karya alisha kat situ..tp mmg cantik krusi tu..huhuhu
Dayana Bahar Dayana Bahar December 05, 2012
buat buat lupa tu hehe ataupun nak kontrol rasa bersalah dia hehe
eita eita December 05, 2012
memang susah nak tanggal pun...
Mas Zull Mas Zull December 05, 2012
assalamualaikum intan...kesian nyer kerusi opah tu dah kotor yer..;)
jaakechik jaakechik December 05, 2012
jaa selalu kena koyak buku jer, tisu ngn paper jer..sbb anak jaa belom pandai pegang pen lagi. sikit lagi tak tau la camana...hihi..
Noraziha Noraziha December 05, 2012
adeih..jenuh la opah die kena sental tu..
deno deno December 06, 2012
mcm adam khlaeef jugak... suka buat art kat kerusi
C'Jai C'Jai December 06, 2012
alisha nak tunjuk bakat kat opah dia tu..
sal ya sal ya December 06, 2012
mmg penat le opah nak menyental. azfar pulak baru2 ni conteng cadara. adeh...
Mimie Mimie December 06, 2012
hahaha...alisha buat lawak la...die sndri conteng die sndri ckp conteng...kotor...
Myra Jay Myra Jay December 06, 2012
Biasala budak2 kan Ina..

Myra dulu Firas conteng dinding, tapi sekarang alhamdulillah dah tak conteng..

Diorang ni nak menerai sesuatu..
SeputihSalju SeputihSalju December 06, 2012
nurul pun berkenan kerusi opah alisha.. kalu dtg mesti naik dekat situ...hheheh
QA's ~ mamapapa QA's ~ mamapapa December 06, 2012
Eechaa plak suka conteng kt peti ais dulu2..skarang conteng kt ipad je..selamatla perabot,ehehe!!mcmla byk sgt perabotkn :(
Puan Kutu Puan Kutu December 06, 2012
alisha dah mula menunjukkan bakat seni agungnya..hihi
QasehnyaRania QasehnyaRania December 06, 2012
Alisha tinggal kwnangan sblm blk sp..hihi
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief December 06, 2012
haha alisha tunjuk bakat kat kerusi opah dia...sian opah jenuh sental la kerusi tu nk bg keluar hasil seni alisha
Azi Azi December 06, 2012
alamak habis kerusi yang cantik tu... rumah sy klu dinding tu dh xbersisa untuk diconteng dh...huhuhuu
Nora Karim Nora Karim December 07, 2012
hahahah kelakar pulak alisha buat rasa tak bersalah... hehehe
suhaina laui. suhaina laui. December 07, 2012
nk buat kenangan tu kat opah tu..
Riena Haiqal Riena Haiqal December 07, 2012
ni baru la cucu opah ni.. habis kerusi opah dia conteng.. lepas tu tak der pulak rasa bersalah.. hahahahahahahahahaha
umialya umialya December 07, 2012
ada anak2 kecil cenggini le gayanya.. abis dinding2 rumah
shidaR shidaR December 12, 2012
hahhaa..bertuah tol alisha heheee :D jenuh opah nk hlgkn cmne lak hehee :D
emma emma December 12, 2012
Alisha tinggal kan kenangan utk opah die la tu :)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina December 18, 2012
bisdahlah kerusi kena conteng..takpe2 kreatip
9n0L4 9n0L4 December 24, 2012
hahaha. alisha ni mmg jujur. ibu ni wat tak tahu pulak. :p