Demam rindukan Atok...

Kesian Alisha... Semalam tiba2 demam.. pagi tu elok je.. Citenya camni.. Sebelum alisha terlena pagi semalam, dia dengar bunyi motor jiran sebelah rumah, terus dia cakap "Atok... bukak pintu"... Kiranya alisha ingat atok dia baliklah, so, dia suruh bukak pintu... (memang ketika di chemor, asal bunyi motor atok dia je, dia akan cepat2 berlari keluar pergi dekat atok dia)... 

Saya kata bukan atok, terus dia merengek2 suruh buka jugak pintu... bila saya bukak, dia cakap atok takda... Lepas tu saya ajak dia tengok TV & terus alisha tertidur... Bangun je dari tidur, terus badan alisha jadi panas yang amat.. Bayanglah... tengah2 alisha bermain dengan aqilah, dia boleh termuntah atas muka aqilah... penuh atas katil & muka aqilah dengan nasi yang keluar... 

Kelam kabut saya masa tu.. dengan aqilah menangis, alisha pun menangis.. tapi alhamdulillah saya boleh handle situasi tu... Petangnya, my dear terus bawak alisha pergi klinik... Balik dari klinik, makan ubat & malam terus kebah... Alhamdulillah.. (",)


 Layan gambar alisha dengan cara makan ubat ala2 makan lolipop.. hihii....


Saya nak bagi dia makan ubat dengan sudu dia tak nak, dia nak makan sendiri.. Boleh pulak dia hisap macam lolipop tu... hehheh... 

P/s : Life saya sekarang sangat2 terhad untuk mengadap komputer.. bayanglah, semalam saya hanya sempat buat entry tanpa bw... Dengan kehidupan suri rumahtangga sepenuh masa.. dengan 2 orang anak kecik, buat saya rasa macam 24 jam tak cukup untuk siapkan semua kerja... (^_^).. Malam baru dapat rehat... tu pun waktu tidur...

{ 67 comments.. read them below or add one }

Mrs Velentine Mrs Velentine December 11, 2012
semoga alisha cepat sembuh..xpe kak buat apa yg penting dulu..done cubit2..
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief December 11, 2012
weeee alisha bagusnyer mkn ubat sendiri mcm tu..klu qalief jgn harap lah....skang ni kena mkn ubat yg tiap2 hari tu nasib ok sbb ubat tu rasa coklat milo hehe....Alhamdulillah alisha dh kebah demam lega dengar...kesian dia tringat kat atok kan...
Nana Nana December 11, 2012
macam sedap jer alisha buat ubat tu ala2 lollipop..hehe

sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa December 11, 2012
xpa kak..amik masa yg ada ja :)
get well soon dear..comey n pandai mkn ubat
Aisy Nasiha Aisy Nasiha December 11, 2012
tak pe, ramai yg faham masalsh ibu n anak2 kecil ni..mmg payah nk bahagikan masa... semoga alisha cepat baik ye...lama duk dgn atuk ye, sampai demam dia,
Norzie hany Norzie hany December 11, 2012
Senangnya Alisha makan ubat.
syawalsimpsons syawalsimpsons December 11, 2012
alahai cian alisha demam...mmmm...elok je makan ubat ye..syawal sekarang pon dah lali nak makan ubat....panggil makan ubat rengek2...tp dtg baring kat ibu dier nganga mulut..ikkikik
Ratu Hatiku Ratu Hatiku December 11, 2012
Ksian dia...nasib baik senang mkn ubat..Semoga Alisha cpt sembuh..Amin
umialya umialya December 11, 2012
Alyapun suka makan ubat, guna camca jer
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey December 11, 2012
xpe kak ina.. busy2 ngan anak2.. :) moga Alisha cepat sembuh.. =)
inazamri inazamri December 11, 2012
sian alisha rindukan atok.Dah balik SP ye.Tak sempat akak jenguk masa di chemor hari tu.mcm2 hal cuti sekolah anak2 kali ni.hope semuanya sihat2 ye
Dylla Abas Dylla Abas December 11, 2012
comel sgt klu budak2 ni sampai demam2 rindukan org yg diorang syg :)
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI December 11, 2012
cian dia..rindu atok...

takpe kak..faham =)
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha December 11, 2012
xpe la..baru lagi.lama2 dpt cope dgn dua anak..tmbh2 bila anak2 membesar kan ;)


mkn ubat ye alisha...cian alisha demam.
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- December 11, 2012
alaa .. rindu atok pulak . ad ckp dekat atok dy tak? akak col la atok dia .. bg dorang ckp2 .. mgkin tu blh mngubat rindu .. demam pun cpt ok .. tgk dy makan ubt rilek jeee -_-
adianiez AIDA adianiez AIDA December 11, 2012
aida akui ~ suri rumah full time memang busy! bw mlm2 la :-)
Nora Karim Nora Karim December 11, 2012
alisya akak pun demam ina... akak pun dah berjangkit juga.. huhuhu
Sally Yatiey Sally Yatiey December 11, 2012
Kesian alisha, semoga alisha cepat sembuh.. Hee
ros_reeza ros_reeza December 11, 2012
ala..kesiannya dia.. Moga cepat sembuh ye :)
dya bunga dya bunga December 11, 2012
bagusnya jenis berani mkn ubt..ada stgh budk an xske mkn ubt..hihi
zety zety December 11, 2012
wahh mkn ubat sendiri kakak ;)..atok tu pon rindu jgk kt cucu2 die tuhh
QasehnyaRania QasehnyaRania December 11, 2012
alolo siannya alisha..
comey je dia hisap lolipop tu..jenis senang mkn obat ..bagus alisha ;D

in shaa ALLAH semuanya dipermudahkan..
sikit hari lagi ok la tu ;D
Cik Nur Cik Nur December 11, 2012
sian alisha..sampai demam rindukan atuk..

hebat betul dia, suka mkn ubat ya..!
azizah :) azizah :) December 11, 2012
bukan mudah nak jadi surirumah tangga kan kak.. banyak cabarannya.. takpe slow2 kak..keluarga lagi penting.
lizz lizz December 11, 2012
kesian alisha rindu atok yer.anak2 saya pulak rindukan nenek kalo balik kg..balik jer mesti nangis ingat nenek..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ December 11, 2012
salam kak ina..
alahai...sian alisha demam rindu kat atok ye..
semoga semakin sihat ye..

Mimie Mimie December 11, 2012
semoga alisha cepat sembuh...xpe kak..memg memahami sgt2 kalo anak dah dua nih..nak nak aqilah masih kecik lg...sbr ye kak ina...
Adriana Adriana December 11, 2012
senangnya Alisha mkan ubat...smoga cpat sembuh ok
Azza Afdzal Azza Afdzal December 11, 2012
mcm sedap jer dye mkn ubat hihi
Haryati Faizal Haryati Faizal December 11, 2012
betul tu ina, yati yg bekerja ni pun kdg2 takde masa nak BW. Balik keje je dah nak kena layan anak2 n hubby....masa sgt2 terhad.
Riedaffya ibrahim Riedaffya ibrahim December 11, 2012
salam ina...semoga alisha cepat sembuh kan..agaknye kalo sy jd housewife ni dpt x nak handle dua org anak sekaligus...tp ina berjaya kan..
Joanna Yunus Joanna Yunus December 11, 2012
tak pe take your time....lama2 akan biasa le tu...masih baru lagi kan
NORSHAHFEZA HAMSAN NORSHAHFEZA HAMSAN December 11, 2012
kesian alisha rindu atok,,moge cpat sembuh ye syg,hehehe

comel jek nasib baik nak telan ubat tu
maya amir maya amir December 11, 2012
alaa sian die rindu atuk ye.. takpe, die hisap mcm lolipop, at least die nak makan ubat:)
Papa Mifz Papa Mifz December 11, 2012
bagus lah Alisha tiada masalah utk makan ubat...good girl nih...:)
Jaa Jaa December 11, 2012
lama duk kg... kt sana ramai...
SumeSakan SumeSakan December 11, 2012
Alahai sian alisha ye..rindu smpi demam2 ye...tp cara alisha makan ubat sama cam sra..x nak org suap..nak mkn andr mcm ni gak..kira ok lah kan x yah kita paksa2 diorg..
nanakimie nanakimie December 11, 2012
ololo...cian alisha.....mujur alisha senang mkn ubat:)
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY December 11, 2012
kesiannye alisha...demam rindukan atok, bdk2 ni kalau dah rapat dgn atok neneknya mmg terasa tau bila berjauhan...

hope dah semakin sihat la alisha..
comei je alisha makan ubat mcm makan lolipop..

Paham sgt ina, mmg kita xkan sempat sgt nak berblog bila beranak kecik ni, ni mcm k.eija ni anak dah besar sikit pun susah nak mghadap komputer dirumah bila bercuti, selalu amik peluang mghadap PC di opis..
Mas Zull Mas Zull December 11, 2012
assalamualaikum intan...kesian nyer demam rindu atuk yer...:)
ShimaSalleh ShimaSalleh December 11, 2012
Bagusnya Alisha mamam ubat.. Boleh je pki picagari tu senang tak remeh dan tak kecah. Anak2 buah shima yg dah darjah 2 pun masih mkn ubat pakai picagari :))

Slow2 Ina.. Mcm shima la jugak dulu. Lansung xde entry. La ni afiq dah besar boleh la :D
ieda ieda December 11, 2012
alahaiii ciann alisya ..
semoga dia cepat sembuh ..
budak2 kan , kalau rindu memang sedih lakkita tgk ./..
shasha yacob shasha yacob December 12, 2012
comel lah alisha. nihh. cute miut je muka dia. hihi
Marya Yusof Marya Yusof December 12, 2012
As salam Ina,

Akak pun sama juga bz 2-3 hari ni... Barang akak dah pos,...insya'ALLAH 18-20 hari sampai ye...

Alisha senang makan ubat... Iman skrg ni susah juga nak bg die makan ubat maybe dah byk sgt masuk dlm perut tu yang dia muak kot... Lama ke dia tak berjumpa dgn atok? Moga cepat sembuh ye Alisha...
fieda fieda December 12, 2012
ala comelnyer dia mkn ubat..maira penakut dgn ubat..
fieda fieda December 12, 2012
hai ina..miss u...kak fieda dh baca sume entry ina tp tak sempat nak komen semua..sibuk kan sikit bila dah ada 2 anak...done nestum..
shidaR shidaR December 12, 2012
camne la stuasi shida pula huhuhu^^risau pula...
N i e Z a N i e Z a December 12, 2012
wah..pandainye alisha mkn ubat sdri..senang yer..anak saya ssh tol nak mkn ubat..cian dia..rindu demam atuk la tu..cepat sembuh yer..
Riena Haiqal Riena Haiqal December 12, 2012
semoga Alisha cepat sembuh ye... suka dia makan ubat guna tu ye.. macam Haiqal juga...
Myra Jay Myra Jay December 12, 2012
Ala siannya Alisha, moga cepat sembuh ye sayang..

Nanti Acik MJ datang melawat k :D
BoNDa.... BoNDa.... December 12, 2012
siannyer alisha.....itu mesti atuk bg layanan best sgt ler tue....cepat sembuh ye sayang.......
Si Matatajam Si Matatajam December 12, 2012
Nampak senang ja nak bagi Alisha ni mkn ubat yek. Hope dia dah sembuh sepenuhnya..
nur anis nur anis December 12, 2012
bagusnya alisha makan ubat sendiri..:)
mama aryan mama aryan December 12, 2012
biasala tu ina..akak pun bila anak dah dua,masa sgt terhad dgn keje umah lg,pastu nak berblog lg..tunggu anak2 tido baru dapat rileks sikit..
suka alisha makan ubat.mcm adam jugak tak payah nak paksa2 dia sendiri yg minta
Ema Blog Ema Blog December 12, 2012
senang makan ubat..sama sgn anak akak
sal ya sal ya December 12, 2012
akak still blh handle lagi. tggu ada tv baru tak berebut sgt. nxt year dah sekolah dua org mst lg sunyi rumah. alisha dah biasa dgn atok sebulan lebih kan? mst la rindu atok.
ayut ayut December 12, 2012
slmt alisha jenis blh trima ubt..cpt jgk kebah yer.. :)
dh 2 ank mmg kelam kabut kak...
Puan Kutu Puan Kutu December 12, 2012
sng betul alisha makan ubat,sama macam abg aiman..dh baik demam pun nak makan ubat lg..

ok lg tu ina masih boleh up entry..nti slow2 bw ok..:)
emma emma December 13, 2012
Alisha lame dok ngan atul sbb tu die rindu :)
Alhamdulillah Alisha sng mkn ubat. Smoga Alisha cpt sembuh ye..
Fifi Nadhrah Fifi Nadhrah December 13, 2012
bestnye.. senang makan ubat.. macam makan gule2..
Fiza Rahman Fiza Rahman December 13, 2012
Rindu atok sampai demam yer. Alhamdulillah...dah sembuh.
jaakechik jaakechik December 13, 2012
wahh bgus la alisha mudah makan ubat. hihi. jaa pun sama la kak, siang hari keje, balik tubuh dah letih, pastu ngadap anak, laki, buat keje umah pulak... sungguh 24 jam terasa x ckup sgt2... hari ni jaa off day bru ler ada masa skit nk bw.
deno deno December 14, 2012
oloh siannya alisya rindu atuk sampai demam... jgn lupa mkn ubat!
Azi Azi December 16, 2012
tak pulak alisha menolak ubat tu ye,,.,bagusnya...
wan nurul hezrina wan nurul hezrina December 18, 2012
merahpun rindu kat abah tok dia tapi llah dah bawak abah tok dia jauhhh di sana=(

sedih bila dia kata"mummy kalau merah cium abah tok bolehtak abahtok bangun bawak merah naik moto?masa arwah dikafankan merah kata mcm2=(

skang dia kata "abah tok tak bleh jupe merah ek mummy sbb nnt dia jatuh sbb Allah amik dia bawak atas langit=(

sedihnya nak menjawab..sebak rasa.dia siap tengok video arwah dengan dia lagi..bila dengar suara dia jerit kata abah tok adalah mummy..dia ada skangnie kat umah mamatok.mamatok ada kawan alik dah