Sungai Petani, Nantikan kepulangan kami... (^_^)

Dah tak sabar rasa nak balik Sungai Petani.. nak duduk rumah sendiri pulak... Opssttt rumah sewa.. hihi... Hari Ahad ni, InsyaAllah kami akan balik sungai petani, tapi maybe petang baru gerak kot sebab pagi ahad tu, singgah rumah MIL dulu dekat Parit Buntar... (",)

So, hari isnin ni, start lah aktiviti saya sebagai seorang isteri & ibu sepenuh masa... Nak layan 2 orang anak, nak sediakan makan minum anak, nak masak lunch untuk my dear balik makan, nak kemas rumah, nak basuh baju.. iskkkk banyak pulak kerja ni.... kalau tulis habis mau panjang berjela ni.. ehheh

Apa2 pun saya tetap tak sabar nak balik sungai petani..!!!Saya tak sabar nak masak bagi my dear makan... muahhahhah... kesian my dear, asyik makan dekat kedai je... hihii.. Semakin hampir untuk kami kembali bersatu.. kalau sebelum ni kami hanya 3 beranak di sungai petani, sekarang dah jadi 4 beranak.. hehheh... Tak sabarnya nak jalani kehidupan baru kami dekat sungai petani, dengan gelaran ibu & abah kepada 2 orang anak.. hehhe


Sungai Petani, Nantikan kepulangan kami... (^_^)

{ 70 comments.. read them below or add one }

Aisy Nasiha Aisy Nasiha December 06, 2012
welcome home... mmg rasa seronok blk rumah sendiri.. tp opah n atuk mesti rasa sdh berpisah dgn cucu2 yg dijaga lama...
intanfirdaus247 intanfirdaus247 December 06, 2012
Ha??? Ye ke..alaaaaaaaaaaaaa, x sampai2 lagi ke brg? Dah pos dr last week lagi..ada dua orang blogger dah dapat..huhuhu…sebab pos ke perak…mintak2 ler sampai sebelum ina balik sp…adeh adeh..semput napas kak intan n jap..adoeh
NaZiRaH... NaZiRaH... December 06, 2012
bestnya ada rumah sendiri, baru asa hidup berkeluarga,nak masak, hias rumah...
Mrs Velentine Mrs Velentine December 06, 2012
selamat menempuhi cabaran hidup yg baru
Ratu Hatiku Ratu Hatiku December 06, 2012
Tulah apa2 pun umh sendiri gak best kan...Semoga selamat perjalanan balik ke Sg Petani ya... (^_^)
syawalsimpsons syawalsimpsons December 06, 2012
sue 3 bulan cuti bersalin ni...dok la terkejar sana sini baru nak hadapi menjadi ibu kepada 2 anak...mmm...permulaan kan...nantikan kami jua dtg ke SP sana...
Mira Adzlia Mira Adzlia December 06, 2012
yey!!!1 big hepy fmly...hihi..
Kesoma.rai Kesoma.rai December 06, 2012
oo..baru perasan ina duk kat sg petani.. husband saya dulu duk kat kedah..tapi kat kota sarang semut.. kawan2 dia ramai la kat sg petani.. kalau bebila kami nak ke utara boleh la jejalan kenal alisha.. hehehe..

home sweet home..macam mana seronok pun duk rumah orang best lagi duk rumah sendiri kan :D
Mimie Mimie December 06, 2012
hehehe...sronokkan kak dh nk balik rumah sendiri
Puan Kutu Puan Kutu December 06, 2012
welcome back to sg petani..:) eh ina dah habis pantang ke?
Mrs Lurve Mrs Lurve December 06, 2012
memg best dpt duk sendiri kan sekian laam bersama keluarga...lbh privacy..
aizu's life aizu's life December 06, 2012
wah.. nk blk dh ke.. msti best.. jalani kehidupan spt bese, plus baby :)
shasha yacob shasha yacob December 06, 2012
semoga bersatu dengan membawa seribu kebahgiaan. hihi
Tihara Tihara December 06, 2012
as salam

yey nak boleh balik rumah dah dia..moga bahagia selalu..in shaa Allah:)
intanfirdaus247 intanfirdaus247 December 06, 2012
Dekat ina bukan saiz a4..yg saiz a4 dah sampai..yg A4 untuk buku… yg ni hadiah untuk top komentar…guna saiz biasa je..huhu
Riedaffya ibrahim Riedaffya ibrahim December 06, 2012
sabar ina jgn x sabar plak....mesti best kan..
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P December 06, 2012
dah balik rumah sndri, mst lain nanti.
Fifi Nadhrah Fifi Nadhrah December 06, 2012
bestnye bile bersatu kembali.. tak sabar kan nak tunggu time tu..
Deqla manjew Deqla manjew December 06, 2012
cpt je masa kan... dah habis pantang so pulang ke tanah air..eh silap, rumah air.. haha..
fiza fiza December 06, 2012
Smoga perjalanan di permudahkan olehNYA.
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ December 06, 2012
Eksited! :)

alhamdulillah... mesti ok punya :)
UmmiAbi UmmiAbi December 06, 2012
Selamat kembali bkerja wahai ibu muda. Nt share resipi sdap2 utk suami tu ye...:)
Cikgu Ma Cikgu Ma December 06, 2012
eh, org sg petani??mai la jln2 umah saya =)
Cik Nur Cik Nur December 06, 2012
wahh...xlama lagilah ya...
tak kisahlah rumah sewa ke rumah besar atau kecik ke..yang penting selesa duk rumah sendirikan,.!
DuNia KeBaHaGiaaNKu....... DuNia KeBaHaGiaaNKu....... December 06, 2012
ooooo sungai petani...bonda dlm plan nak tukar dok kedah balik....hehehehe tp masih berbelah bg....
Ibu Lala Ibu Lala December 06, 2012
Selamat kembali dan selamat menjalankan ruti harian yang lebih mencaba
QasehnyaRania QasehnyaRania December 06, 2012
Sekejap je kan masa berlalu...
Selamat menjani kehidupan biasa kembali...
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief December 06, 2012
kak ina sorry lmbt singgah sini keje banyak skang kt opis..besa la hujung2 bln ni dok ligan dateline hehe..blk umah pulak dh letih + layan qalief main...tido awal sbb letih hihi...

wah dh nk balik SP yer....mesti teruja kan nk jalani hidup 4branak pulak hihi....
Tina Othman Tina Othman December 06, 2012
nanti pantang sendiri lah ye, ke ina dah abis pantang, apapun take care
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha December 06, 2012
nak balik da ke?.....suka la dkt ruma sendiri lak lepas ne ye :D
jaakechik jaakechik December 06, 2012
selamat kembali yer kak... tp dah balik tido sekatil tu jgn lupa pantang 100 hari lak ekk...kikiki...~gurau manja ngn kak ina jap!
jaakechik jaakechik December 06, 2012
lepas ni kat profil blog tu pon kena tambah la nama si aqilah tu jugak..hihi..
C'Jai C'Jai December 06, 2012
dah nak abih pantang ye Ina..selamat menguruskan rumah tangga bersama 2 org permata hati..
Haryati Faizal Haryati Faizal December 06, 2012
tak sbr nak tengok umah ye...ina..
QasehnyaRania QasehnyaRania December 06, 2012
Ghasa dah komen tadi...
Npe tak da poula...
Mesti bual hal lagi
ni..huhu
Nora Karim Nora Karim December 07, 2012
heheh challenging tau ina!! tapi ina supermom... mesti boleh settle semua.. hhehehe

Nuffy: PPZ
Si Matatajam Si Matatajam December 07, 2012
Walau kat mana pun kita pi mesti masih teringat umah sendiri..selamat hepi2 ngan ur hubby..
Aju Mohit Aju Mohit December 07, 2012
alhamdulillah dah selamat habis pntang ye ina, mesti tak sabar kan, kata orang lagi selesa duduk di rumah sendiri kan ;)
sal ya sal ya December 07, 2012
selamat tinggal chemor. ina menang GA marya yusof. nnt check fb la...
sal ya sal ya December 07, 2012
iklan tak keluar langsung.
Jemari_Suri Jemari_Suri December 07, 2012
bestnye dh abis pantang kan...^^
gud luck ye ina...pasti mcm2 suka duka utk uruskan 2 anak nti...hikhik
ieyda ieyda December 07, 2012
selamat bertemu satu family....hihihihih
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey December 07, 2012
wahh bestnye... blik rumah sendiri.. leh masak2.. slmt kembali bertugas sbgai home minister ye kak ina.. :)

CeqGu CeqGu December 07, 2012
hi...
1st time terjah kat sini.....terkejut baca entry ni,
tak sangka Ina ni dah beranak dua....ceqgu ingatkan anak dara lagi...dan ingatkan gambar kat atas tu bergambar dengan adik :).....i follow u ;)
suhaina laui. suhaina laui. December 07, 2012
sunyi la rumah opah nt..ina..syok kan dpt life sndri..arap sue akn dpt momen tu jgak.n
Riena Haiqal Riena Haiqal December 07, 2012
selamat kembali ke rumah sendiri... dan selamat menjalani kehidupan seorang ibu dan isteri dirumah sendiri... heheheheh (^_^)
Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan December 07, 2012
Yeay!! Balik rumah..home sweet home ♥
Sally Yatiey Sally Yatiey December 07, 2012
Semoga perjalanan dipermudahkan. :) welcome home. Hee
ieda ieda December 07, 2012
semoga semua dipermudahkan tu ina
akk doakan ..
jgn lupe tepek pic rumah baru
x sabar lak akak nie ekeke ;)
ayut ayut December 07, 2012
bermulalah utk segalanya kembali...tp bertambah ahli.hihihi :)
ros_reeza ros_reeza December 07, 2012
Ros pun rinduu ngan sungai petani.. :)
maklumlah org sungai petani kan.. hihi
mama aryan mama aryan December 07, 2012
dah nak balik rumah sendiri ye..lg riuh la rumah tu nanti dah tambah aqilah kan
shahdiana shahdiana December 07, 2012
la ina nak balik dah ke...dah habis pantang ke...rasa macam kejap je ye....
SumeSakan SumeSakan December 07, 2012
macam mana sibuk pun mesti seronok kat rumah sndr gak...paling x sabar nak kupul insan2 tersayang...hehehe
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY December 07, 2012
ye lah x sanggup rasanye berjauhan lama2 dgn suami kan..
eita eita December 07, 2012
balik umah sendiri lagi seronok
azizah :) azizah :) December 07, 2012
seronoklah... tp mesti rindu family nanti..huhuhu
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat December 08, 2012
Selamat kembali kerumah sendiri...hihihi
syiela syiela December 09, 2012
dah sampai sini ke... kejap je kan masa berlalu
shidaR shidaR December 12, 2012
moga selamat sampai kak ina :)
emma emma December 12, 2012
Pasni life da brubah.. smoga kak ina tabah mnghadapinye.. caiyok2 kak ina :)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina December 18, 2012
kejabjer da nak bis pantangkan?
9n0L4 9n0L4 December 24, 2012
kejap je mase berlalu kan. :)